Σήμερα: 25/04/2024
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 08:34

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους και αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου

Γράφτηκε από τον

staikouras.jpg

Ένα νέο πακέτο προκλητικών παροχών προς τους επιχειρηματικούς ομίλους ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, το οποίο θα συνδυαστεί με την αντιδραστική αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, προκειμένου να μετατραπούν ευκολότερα οι εργασιακοί χώροι σε κάτεργα.

Εξειδικεύοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι θα μειωθούν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές για το 2021, ενώ παράλληλα θα θεσμοθετηθεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με κάλυψη επί 6 μήνες εισφορών εργαζομένου και εργοδότη.

Ο Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε επίσης την υλοποίηση τρίτου κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής και την δρομολόγηση τέταρτου, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις, αλλά και την παροχή «ισχυρού φορολογικού κινήτρου» για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε «πράσινη» οικονομία, Ενέργεια και ψηφιοποίηση με τη μορφή υπερέκπτωσης σε ποσοστό συνολικά 200% των δαπανών αυτών.

Ο Γ. Βρούτσης δήλωσε ότι στις αρχές του επόμενου μήνα θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση ο νέος συνδικαλιστικός νόμος προκειμένου «να ανταποκρίνεται στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα».

ΠΗΓΗ: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή