Τράπεζες: Στον πάγο οι πλειστηριασμοί για ένα χρόνο
Γράφτηκε από τον Π.Ε.Ν.Ε.Ν.
Στον πάγο η τροπολογία που νομιμοποιούσε τους servicers να προχωρούν σε πλειστηριασμούς για λογαριασμό των funds. Για κίνδυνο ενεργοποίησης της κρατικής εγγύησης για τις τιτλοποιήσεις και βόμβα στα θεμέλια του δημόσιου χρέους κάνουν λόγο οι τράπεζες.
Σοβαρές αντιδράσεις έχει «πυροδοτήσει» σε τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (Servicers) η απόφαση της κυβέρνησης να μην προωθήσει τελικά την τροπολογία που θα αντιμετωπίζει το θέμα της νομιμότητας των εταιρειών διαχείρισης να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων στο πλαίσιο των τιτλοποιήσεων.
Όπως έχει γράψει το news247.gr, από τις αρχές Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και το υπουργείο Οικονομικών βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να συνταχθεί η τροπολογία, η οποία θα συνέδεε νομοθετικά το πλαίσιο τιτλοποιήσεων του 2003 με αυτό του 2015 δίνοντας επί της ουσίας την νομιμοποίηση στους servicers να προχωρούν σε πλειστηριασμούς.
Πηγή: news247.gr
- Τελευταια
- Δημοφιλή
