Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 07:06

Αυξήσεις φωτιά από Σεπτέμβρη σε τρόφιμα και βασικά είδη κατανάλωσης

Γράφτηκε από τον

soyper-market-4.jpg

Νέο χτύπημα στα λαϊκά εισοδήματα από Σεπτέμβριο, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία καθώς ετοιμάζονται νέες  ανατιμήσεις φωτιά από 8% έως 20% σε δεκάδες τρόφιμα και σε άλλα βασικά καταναλωτικά είδη. 

Οι πολυεθνικές από τον κλάδο των ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων (FMCG), όπως η Unilever, η Nestle, η Heineken, η Procter & Gamble κ.ά., έχοντας ήδη προχωρήσει σε ανατιμήσεις των προϊόντων τους, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, αναμένεται να κάνουν νέες αυξήσεις το επόμενο διάστημα με πρόσχημα τη συνεχιζόμενη άνοδο στο κόστος εισροών που «τρώει» τα περιθώρια κέρδους τους.

Οι νέοι τιμοκατάλογοι χονδρικής με τις αυξήσεις έχουν ήδη φθάσει στα λογιστήρια των σουπερμάρκετ και τον επόμενο μήνα θα περάσουν στις τιμές λιανικής.

Οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα και καταναλωτικά είδη έχουν φθάσει ακόμη και το 50% τους τελευταίους πέντε μήνες με ενδεικτικές τις κατηγορίες του ελαιολάδου, του συσκευασμένου τυριού, αλλά και των αλεύρων, των οποίων οι τιμές έχουν αυξηθεί μεσοσταθμικά κατά +22,7%, +9,6% & +9,1% αντίστοιχα.

Πηγή: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή