Συγκεκριμένα, το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου TTF σημειώνει σήμερα νέα άνοδο στα 217 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αυξημένο κατά 10% σε σχέση με χθες και καταγράφοντας την τρίτη συνεχή ημέρα ανόδου αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, ξεπέρασε και τα υψηλά έτους που είχε καταγράψει στις αρχές Μαρτίου, όταν η τιμή του είχε διαμορφωθεί στα 200,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η ρυθμιστική αρχή φυσικού αερίου της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι η έλλειψη φυσικού αερίου εξακολουθεί να μπορεί να αποφευχθεί παρόλο που οι ρωσικές προμήθειες μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στη Γερμανία πρόκειται να μειωθούν στο μισό, αλλά είπε προς τη βιομηχανία και τους καταναλωτές ότι θα πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να εξοικονομήσουν φυσικό αέριο. Η βιομηχανία και οι καναλωτές, ένα πράγμα! Να έργαστούν  όλοι σκληρότερα…

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι τιμές του φυσικού αερίου καταγράφουν ράλι ήδη από τα μέσα Ιουνίου, όταν και βρίσκονταν στα επίπεδα των 85 ευρώ ανά μεγαβατώρα, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί σε διάστημα 45 ημερών.

πηγη: imerodromos.gr