Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 07:24

Διατροφή μετά τα 40: Οι κανόνες για να μην πάρετε βάρος

Γράφτηκε από τον

diet.jpg

Η διατήρηση του βάρους μετά τα 40 δυσκολεύει, ενώ η απώλεια βάρους απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια.

Εκτός από τις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα, όπως η μείωση της ελαστικότητας του δέρματος και η εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων, μετά τα 40 επιβραδύνεται και ο μεταβολισμός.

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτή ηλικία, σας αναγκάζουν να καταβάλετε μεγαλύτερες προσπάθειες προκειμένου ν' αδυνατίσετε ειδικά αν τα προηγούμενα χρόνια είχατε ταλαιπωρηθεί με στερητικές δίαιατες.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν τι πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας ώστε να μην πάρετε βάρος αν είστε πάνω από 40:

×

Ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Σημαντική είναι και η βιταμίνη Ε που προλαμβάνει το οίδημα στο στήθος που προκαλεί το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Καλές πηγές είναι τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, τα φυτικά έλαια, η μαλακή μαργαρίνη και ο λιναρόσπορος. Το ασβέστιο μειώνει τις εξάψεις και βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στους ξηρούς καρπούς, στα πράσινη φυλλώδη λαχανικά και σε λιπαρά ψάρια.

×

Μειώστε στο ελάχιστο τα κορεσμένα λιπαρά και αυξήστε το ελαιόλαδο που κάνει καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα. Μην ξεχνάτε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και το φολικό οξύ που περιορίζουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Καλές πηγές είναι τα λιπαρά ψάρια, οι σπόροι και η μαλακή μαργαρίνη.

Προτιμάτε τα ψάρια, τα πουλερικά και τα λαχανικά.

×

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος στην εμμηνόπαυση και βρίσκεται στο κόκκινο κρέας, στα όσπρια, στο σπανάκι και στα δημητριακά.

×

Τέλος, η άσκηση επί τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα, είναι πολύ σημαντική.

πηγη: onmed.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή