Σήμερα: 25/04/2024
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 00:00

ΠΝΟ: Εξαίρεση ένταξης Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών (Κ.Ε.Α.Ν.) στο Ε.Τ.Ε.Α.

Γράφτηκε από τον

 

_καβου.jpg

 

28 Ιουλίου 2015

Προς τους κ.κ.

1. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

2. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη

3. Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα

4. Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Π. Χαϊκάλη

5. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ρωμανιά

Κοιν. : Οργανώσεις Δύναμης ΠΝΟ

Σχετ. : Το ΑΠ 3578 από 21 Ιουλίου 2015 έγγραφό μας

ΕΞΑΙΡ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Κύριοι Υπουργοί

Εξαίρεση ένταξης Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών (Κ.Ε.Α.Ν.) στο Ε.Τ.Ε.Α.

Επανερχόμενοι στο παραπάνω σχετ. έγγραφό μας, το οποίο Σας απευθύναμε εν όψει επικείμενης συζήτησης στη Βουλή επί σχετικού νομοσχεδίου, για την ένταξη των επικουρικών ταμείων στο Ε.Τ.Ε.Α. και προκειμένου όπως ενημερωθείτε επί των πολλαπλών και ειδικών πτυχών της επικουρικής ασφάλισης των ναυτεργατών και των καταστροφικών αποτελεσμάτων, που θα επέφερε η σχεδιαζόμενη ένταξη του στο Ε.Τ.Ε.Α. και η τυχόν διακοπή της μέχρι σήμερα επιχορήγησής του από τον κύριο ασφαλιστικό του φορέα δηλαδή από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), για 40.000 συνταξιούχους συναδέλφους μας, ζητήσαμε άμεση προσωπική συνάντηση.

Με το ίδιο έγγραφό μας είχαμε επισημάνει ότι «οι παράμετροι του συγκεκριμένου αυτού προβλήματος είναι πολλές, καθώς οι επιβαρύνσεις του Κ.Ε.Α.Ν. είναι τεράστιες, εν όψει των εξαιρετικά περιορισμένων εσόδων του, τα οποία καλύπτουν το 15% μόνο των αναγκών του, ώστε χωρίς ίχνος υπερβολής, ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και συνεχίζει την λειτουργία του και το σκοπό για τον οποίο συνεστήθη από το έτος 1984 μέχρι σήμερα, αποκλειστικά με την στήριξη της προαναφερόμενης επιχορήγησής του από το Ν.Α.Τ.».

Επί του εγγράφου μας αυτού ουδεμία απάντηση ελάβαμε και ως εκ τούτου σας δηλώνουμε ότι το σοβαρότατο αυτό, και ζωτικής σημασίας θέμα, που αφορά το σύνολο των συναδέλφων μας, εν ενεργεία και εν συντάξει, εφ’ όσον δεν επιλυθεί άμεσα, θα οδηγήσει σε ανάληψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων στη μέση της καλοκαιρινής περιόδου, για τις οποίες η ευθύνη θα βαρύνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς και την απουσία πνεύματος κατανοήσεως για την ιδιομορφία του συγκεκριμένου προβλήματος.

Με εντολή Διοίκησης &

Με τιμή

Γιάννης Χαλάς

Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή