Σήμερα: 18/04/2024
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 07:35

Εξελίξεις για το μισοβυθισμένο τσιγαράδικο στην Παλαιόχωρα Χανίων

Γράφτηκε από τον

tsigaroploiol41-696x373-1.jpg

Το «πράσινο φως» για την ανέλκυση του μισοβυθισμένου τσιγαράδικου στην Παλαιόχωρα άναψε μόλις την περασμένη εβδομάδα, προς το Λιμενικό Ταμείο ν. Χανίων η αρμόδια Επιτροπή Ναυαγίων ανοίγοντας δρόμο για την απομάκρυνσή του πλοίου, έξι χρόνια μετά.
poster

Όπως τόνισε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του φορέα, Δημήτρης Βιριράκης ήδη έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες καθώς το πλοίο δεν είναι κατασχεμένο.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Βιριράκη, το πλοίο δεν δημιουργεί κάποιον κίνδυνο γιατί έχει καθίσει στην άμμο δεν έχει ρυπογόνες ουσίες και το πρόβλημα είναι κυρίως αισθητικό και λειτουργικό με την έννοια ότι δεσμεύει την προβλήτα.

Αντίθετα, προτεραιότητα παίρνει η ανέλκυσης ή διάλυσης του σκάφους “Απόλλων Κ.” που παραμένει στην Αγ. Ρουμέλη. Η διαδικασία θα γίνει με πόρους του Ταμείου και θα κοστίσει περίπου 70.000.

Το τσιγαράδικο

Το τσιγαράδικο παραμένει εγκαταλελειμμένο από τον Νοέμβριο του 2016 στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, μετά τον εντοπισμό εκατομμυρίων πακέτων με με λαθραία τσιγάρα ενώ το τελευταίο τρίμηνο έχει πάρει κλίση και έχει ξεκινήσει, να βυθίζεται από τη δεξιά πλευρά του.

Την εποχή εκείνη η υπόθεση είχε πάρει και πολιτικές διαστάσεις καθώς είχε αρχικά γίνει εμπλοκή της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, η οποία στη συνέχεια διαψεύστηκε από την εταιρεία.

Το πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη που άφησε το σκάφος ακυβέρνητο νότια της Κρήτης στις 24-11-2016, για να ακολουθήσει η επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα και ο εντοπισμός των εκατομμυρίων τσιγάρων μέσα στα αμπάρια του.

Πηγή:: zarpanews.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή