Σήμερα: 20/05/2024
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 09:31

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε πλατφόρμα πετρελαίου της Pemex στον κόλπο του Μεξικού

Γράφτηκε από τον

Pemex.jpg

Μια ομάδα δέκα ενόπλων αντρών φέρεται να πραγματοποίησε ακόμη μια ληστεία στον Κόλπο του Μεξικού, παίρνοντας εξοπλισμό, εργαλεία, υλικά και άλλα αντικείμενα από την πλατφόρμα πετρελαίου Campeche Bay που ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίου του Μεξικού Pemex.

Ενώ η Pemex δεν έχει ακόμη αντιδράσει δημόσια στις αναφορές για επίθεση, ο τοπικός τύπος ανέφερε ότι το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από ανώνυμες πηγές της Pemex, ότι συνέβη την περασμένη Τρίτη.

Η ένοπλη ομάδα έφτασε με τρία σκάφη, αναγκάζοντας τους ομήρους, μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι της Pemex και του εργολάβου της Evya, να τους φορτώσουν διάφορα εμπορεύματα που έκλεψαν από το σημείο.

Το κέντρο ελέγχου θαλάσσιας κυκλοφορίας του ναυτικού ειδοποιήθηκε για το περιστατικό στις 22:20 τοπική ώρα, περίπου 20 λεπτά μετά το τέλος της ληστείας.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας στον Κόλπο του Μεξικού. Ένοπλες εγκληματικές ομάδες έχουν αναφερθεί ότι στοχεύουν και λεηλατούν εμπορικά πλοία, πλατφόρμες πετρελαίου και πλοία ανεφοδιασμού ανοικτής θαλάσσης στην περιοχή Bay of Campeche στο νότιο Κόλπο του Μεξικού.

Η πιο αξιοσημείωτη πρόσφατη επίθεση έλαβε χώρα λίγο λιγότερο από ένα μήνα αφότου μια ένοπλη ομάδα τουλάχιστον πέντε ατόμων επιβιβάστηκε στο υπεράκτιο πλοίο υποστήριξης Crest Tarasco που εργαζόταν για την Pemex και έκλεψε αγαθά αξίας περίπου 75.000 δολαρίων.

πηγη: e-nautilia.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή