Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 09:08

ΒΙΝΤΕΟ: Διάσωση ανθρώπων στον κόλπο του Μεξικού από το κρουαζιερόπλοιο Carnival Breeze

Γράφτηκε από τον

diaswsh_anthrwpwn_sth_thalassa.jpg

Ένα πλοίο της Carnival Cruise Line τίμησε μια από τις παλαιότερες παραδόσεις της θάλασσας και παρέκλινε από την πορεία του για να βοηθήσει ένα ιστιοφόρο που βρισκόταν σε κίνδυνο στον Κόλπο του Μεξικού.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ένα κρουαζιερόπλοιο της Carnival καλείται να παράσχει βοήθεια. Σύμφωνα με την Carnival Cruise Line και τους επιβάτες που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο, περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, 4 Νοεμβρίου, το Carnival Breeze έλαβε σήμα κινδύνου. Το κρουαζιερόπλοιο επέστρεφε στο λιμάνι του Γκάλβεστον του Τέξας μετά από μια κρουαζιέρα πέντε διανυκτερεύσεων στο Μεξικό.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ απέστειλε επίσης ένα ελικόπτερο για να αναζητήσει το μικρό ιστιοφόρο, το οποίο σύμφωνα με την έκθεσή του βρισκόταν περίπου 70 μίλια έξω από το Γκάλβεστον. Ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου ανέφερε ότι είχε τραυματιστεί στην πλάτη του και χρειαζόταν βοήθεια. Στο ιστιοφόρο επέβαιναν επίσης δύο επιβάτες και δύο σκύλοι. Αφού εντόπισε το σκάφος, το πλήρωμα του Carnival Breeze κατέβασε μια από τις σωσίβιες λέμβους του και προσέγγισε δίπλα στο ιστιοφόρο, ενώ οι επιβάτες παρακολουθούσαν από το κατάστρωμα του κρουαζιερόπλοιου. Οι τρεις επιβαίνοντες μαζί με τα σκυλιά τους μεταφέρθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο, όπου ο γιατρός του πλοίου παρείχε ιατρική βοήθεια στον τραυματισμένο άνθρωπο.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Γκάλβεστον όπου αποβιβάστηκαν με τους επιβάτες χθες το πρωί. Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ότι το ιστιοφόρο παραμένει ακυβέρνητο και παρασυρόμενο στον Κόλπο του Μεξικού.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ένα πλοίο της Carnival Cruise Line πραγματοποίησε επιχείρηση διάσωσης. Τον Νοέμβριο του 2020, το Carnival Ecstasy ανταποκρίθηκε σε σήμα κινδύνου κατά την αναχώρηση του από τις Μπαχάμες. Ένα μέλος του πληρώματος σε γιοτ τραυματίστηκε και το κρουαζιερόπλοιο το οποίο βρισκόταν κοντά στο σημείο έσπευσε για βοήθεια.

πηγη;  e-nautilia.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή