Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 09:23

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

Γράφτηκε από τον

DSCN0313-1.JPG

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε από τα συνδικάτα αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς με αφορμή τα εγκαίνια και την ομιλία του Πρωθυπουργού στην 81η ΔΕΘ στις 10/9/2016.

DSCN0320-1.JPG

Στην συγκέντρωση των συνδικάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πήραν μέρος χιλιάδες εργαζόμενοι – εργαζόμενες, συνταξιούχοι και άλλα μικρομεσαία στρώματα.

Στο επίκεντρο των αγωνιστικών συνθημάτων ήταν η κατηγορηματική καταδίκη των παλιών και νέων μνημονιακών πολιτικών, η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από την Ε.Ε και την ευρωζώνη, η

εθνικοποίηση των τραπεζών, η ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας κ.λπ.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης έγιναν τρεις συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή των συνδικάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όλες οι συγκεντρώσεις ήταν σαφώς ανώτερες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες των προηγούμενων χρόνων.

Δυναμική παρουσία είχαν και οι δυνάμεις της ΠΕΝΕΝ με δικό τους πανό στο οποίο δέσποζε το σύνθημα: «Όχι στα παλιά και νέα μνημόνια – αγώνας διαρκείας για την ανατροπή τους», με επικεφαλής τον Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ Νίκο Κροκίδη και μέλη της Ένωσής μας.

Η μαζική – μαχητική συγκέντρωση και πορεία έδειξε ότι ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν την ανάγκη να παλέψουν ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών, του ξένου και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου.

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή