Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 11:21

Πως στήθηκε το τηλεοπτικό δίκτυο Βελόπουλου σε 25 σταθμούς και οι… κεραλοιφές

Γράφτηκε από τον

belopoulos-khraloifes-750x406.jpg

Ματίνα Παπαχριστούδη

Την περασμένη εβδομάδα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε συνολικά πρόστιμα ύψους 730.000 ευρώ σε 25 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, από τη Θράκη έως και την Κρήτη, ενώ ανάμεσα τους είναι και πέντε της Αττικής. Κοινό χαρακτηριστικό των σταθμών αυτών είναι πως μεταδίδουν την εκπομπή του Κυριάκου Βελόπουλου «Κόντρα και ρήξη» — μια ενημερωτική εκπομπή με πολιτικό χαρακτήρα, όπως κρίνει το ΕΣΡ. Σε αυτήν, τον Μάρτιο, ο αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος διαφήμισε… κεραλοιφές ως τη μοναδική λύση ενάντια στον κορονοϊό.

Η εκπομπή προπαγάνδας και τηλεπωλήσεων του Βελόπουλου στέλνεται «κονσέρβα» σε 25 μικρούς τηλεοπτικούς σταθμούς μέσω email, ύστερα από σύμβαση με εταιρεία off shore!

Τα επιχειρήματά του ήταν ως εξής: «Μη νομίζετε ό τι η μάσκα σας σώζει από τίποτα. Όλη η ιστορία των μικροβίων αλλά και των ιών είναι στα χέρια… Με το σαπουνάκι δε βγαίνει τίποτα, μην φαντάζεστε. Η λύση είναι η (τάδε αλοιφή) με νέα σύνθεση. Για 12 τουλάχιστον ώρες τελειώνεις με τα μικρόβια και τους ιού ς, ούτε φοβάστε τίποτα από αυτά που κυκλοφορούν και πεθαίνει κόσμος». Μέσω αυτών, προώθησε φαρμακευτικά προϊόντα, αποκομίζοντας αγνώστου ύψους κέρδη. Για εκείνες τις εκπομπές είχε γίνει παρέμβαση του Αρείου Πάγου και το ΕΣΡ, μετά την εξέταση των επίμαχων σκηνών, επέβαλε πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ για «παραπλάνηση όσους σταθμούς αποδείχθηκε πως απέστειλαν εσκεμμένα λάθος εκπομπές. Η είδηση βγάζει στην επιφάνεια το ισχύον προκλητικό σύστημα τηλεοπτικής υποστήριξης σε συγκεκριμένους πολιτικούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν το θεσμικά κατοχυρωμένο χάος στη λειτουργία των καναλιών για την προβολή τους. Τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως «εκπομπάρχης-πωλητής» προϊόντων στα μικρά τηλεοπτικά κανάλια, όσο και ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, διαθέτουν απεριόριστο χρόνο αυτοπροβολής και προώθησης των πολιτικών τους θέσεων. Κάτι που επιτυγχάνεται μέσω ειδικών συμβάσεων που υπογράφουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί με εξωτερική off shore. Η δε συγκεκριμένη εκπομπή, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΕΣΡ, αποστέλλεται μαζικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθημερινά.

Ο ίδιος ο Βελόπουλος σε μια εκπομπή του, δήλωνε περήφανα πως «πληρώνει πολλά» σε κάθε κανάλι για να προβάλλεται, αναφέροντας πως σε ένα από αυτά είχε πληρώσει περί το 1,5 εκατ. ευρώ!

Πίσω από τις κάμερες

ΚΟΒΕΤΑΙ και ράβεται το σχέδιο νόμου του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα, με το οποίο θα ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία η νέα Ευρωπαϊκή Τηλεοπτική Οδηγία που επεκτείνει τις αρμοδιότητες ελέγχου και στις πλατφόρμες ροής βίντεο. Δεν είναι όμως ο στόχος του αυτός — κυρίως στο σχέδιο προωθούνται καίριες αλλαγές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, προς όφελος των ολιγαρχών της τηλεοπτικής ενημέρωσης.

ΚΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ σε αυτό το νομοσχέδιο θα καταργηθεί η υποχρέωση απασχόλησης 400 εργαζομένων ανά σταθμό και θα δοθεί στους ιδιοκτήτες καναλιών η δυνατότητα να εντάσσουν στο «προσωπικό» τους εργαζόμενους σε θυγατρικές εταιρείες παραγωγής, ανεξαρτήτως ειδικότητας στην τηλεόραση, όπως επίσης και εξωτερικούς συνεργάτες χωρίς μόνιμη απασχόληση. Πρακτικά προωθείται η μείωση προσωπικού στα κανάλια κατά 30%.

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ μίσος και χολή για τα αγωνιζόμενα κινήματα ξέρασε ο Άρης Πορτοσάλτε στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΙ. Για να υποστηρίξει το μένος του ενάντια στις συγκεντρώσεις στη δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου, απέδωσε αβάσιμους και ανήθικους χαρακτηρισμούς στο θύμα λιντσαρίσματος, είπε ψέματα για τις συνθήκες της δολοφονίας του. Η αντίδραση ήταν αναμενόμενη με την οικογένειά να ζητά την παραπομπή του σε ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ.

πηγή: prin.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή