Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 08:37

Αμεσος σχολιασμός του διαγγέλματος Μητσοτάκη

Γράφτηκε από τον

diagelma-mitsotaki3.jpg

Στη λογική της «ατομικής ευθύνης» κινήθηκε για πολλοστή φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό του διάγγελμα, όπου ανακοίνωσε δύο έκτακτα μέτρα που θα έχουν ισχύ από το πρωί του Σαββάτου 24 Οκτώβρη.

Επιχειρώντας, κατά πάγια τακτική του, να μετακυλίσει την ευθύνη στο λαό και τη νεολαία ώστε να συσκοτιστούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και κάλεσε τους νέους «να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές των ημερών μας».

«Η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης, θεωρώντας προφανώς ότι ο λαός δεν βλέπει τις κολοσσιαίες ελλείψεις που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις παλινωδίες της κυβέρνησης στην Εκπαίδευση, τις ελλείψεις σε προσλήψεις και υποδομές.

Οι αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη στα περί «ευθύνης» θα έπρεπε να απευθύνονται στους ίδιους τους υπουργούς της κυβέρνησης του (βλ. Άδωνι Γεωργιάδη) οι οποίοι είχαν το θράσος να συσχετίσουν τα αυξημένα κρούσματα με τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 έως τις 5 το πρωί στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

ΠΗΓΗ: atexnos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή