Σήμερα: 20/04/2024
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 07:08

Δείτε τους πως τραγουδούν!

Γράφτηκε από τον

RUGBY.jpg

Είναι στιγμές που μια εικόνα μπορεί να συγκλονίσει. Να ξυπνήσει μνήμες. Μια τέτοια εικόνα, μια τέτοια στιγμή, εκτυλίχθηκε πρόσφατα σε έναν αγώνα Ράγκμπι.  

Η διοργανώτρια Γερμανία, του τουρνουά six nations cup, υποδέχτηκε την εθνική Ρωσίας. Στην εθιμοτυπική ανάκρουση των ύμνων, πριν την έναρξη του αγώνα, οι διοργανωτές έβαλαν κατά λάθος την παλιά εκδοχή του σοβιετικού ύμνου, με τους στίχους που είναι γραμμένοι για τη μεγάλη χώρα των Σοβιέτ. Με αναφορές στη χώρα των εργατών, την επανάσταση. Ο ύμνος της Σοβιετικής Ένωσης, άλλαξε με την ανατροπή του σοσιαλισμού, χωρίς ωστόσο ποτέ να τολμήσει κανείς να αντικαταστήσει την πασίγνωστη μελωδία, αφού την υπερασπίστηκε ο ίδιος ο λαός. 

Το συγκλονιστικό όμως του συγκεκριμένου γεγονότος, είναι οι η αντίδραση των παικτών Ράγκιμπ της Ρωσίας. Οι παίχτες αρχίζουν να τραγουδούν με πάθος τους παλιούς, Σοβιετικούς στίχους του ύμνου.

Με τρομερή ένταση που είναι αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους, τραγουδούν μέσα από την ψυχή τους, το ύμνο των Σοβιέτ. Φωνάζουν δυνατά. Το οξύμωρο είναι ότι οι περισσότεροι των παικτών, δεν είχαν καν γεννηθεί όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ ή στην καλύτερη περίπτωση ήταν πολύ μικροί για να έχουν αναφορές. Σίγουρα δεν είχαν διδαχθεί πουθενά με «επίσημο» τρόπο τον συγκεκριμένο ύμνο.

Όμως τον γνώριζαν. Τον τραγούδησαν με πάθος. Με μοναδικές εκφράσεις στα πρόσωπα. Πιστεύουν τους στίχους που τραγουδούν; Μιλάνε στην καρδιά του ρώσικου λαού αυτοί οι στίχοι; Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί…

Ασυνήθιστο! Γερμανία - Ρωσία.  Στιγμή ύμνων. Η οργάνωση είναι λάθος και ακούγεται αυτός της Σοβιετικής Ένωσης. Ίδια μελωδία, αλλά διαφορετικοί στίχοι.
Προσοχή στα πρόσωπα των Ρώσων παικτών!

πηγη: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή