Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 09:01

Πλειστηριασμοί: «Έχεις 5 λεπτά να φύγεις» – Προσπάθησαν να βγάλουν 50χρονη από το σπίτι, πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

Γράφτηκε από τον

2023-03-01_110127.png

 

Οργή προκαλεί ακόμη μία ιστορία που αφορά σε πλειστηριασμό κατοικίας. Η κα Ευδοκία Παπαθανασίου, η οποία είναι ανάπηρη, αδυνατούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειο και δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με το fund, με αποτέλεσμα να χάσει το σπίτι της.

Η γυναίκα περιέγραψε στο OPEN, ότι έχασε την κατοικία της για 46.000 ευρώ και ότι είδε τους ανθρώπους που πήγαν για να εκτελέσουν την έξωση, να μπαίνουν ακόμη και από την πόρτα του μπαλκονιού για να την βγάλουν έξω από το σπίτι.

Η 50χρονη Ευδοκία Παπαθανασίου, πρώην κομμώτρια στο επάγγελμα, πάσχει από ρευματοαρθρίτιδα και πλέον παίρνει ένα πολύ χαμηλό επίδομα, της τάξεως των 310 ευρώ τον μήνα. Έχει ενταχθεί δε, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η γυναίκα είχε στεγαστικό δάνειο 90.000 ευρώ αλλά από την στιγμή που εμφανίστηκαν τα προβλήματα αναπηρίας δεν μπόρεσε να συνεχίσει να δουλεύει και να το αποπληρώσει. Μάλιστα προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με το fund που πήρε το δάνειο αλλά αυτό δεν συνέβη εξαιτίας του χαμηλού εισοδήματός της. Το αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να χάσει το σπίτι της, 100 τ.μ. που βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η ίδια περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε την Παρασκευή ενώ βρισκόταν στο σπίτι της.

«Ξαφνικά άκουσα στην πόρτα ένα «χρατς- χρατς» και φοβήθηκα μήπως ήταν κλέφτες. Μετά άκουσα να χτυπούν με μπουνιές. Τους ρώτησα «ποιος είναι» και μετά ζήτησα να περιμένουν λίγο να τους ανοίξω. Πήρα την κυρία που έχει τα κλειδιά και της είπα τι άκουγα».

Η 50χρονη γυναίκα συνεχίζοντας είπε ότι είδε ένα άτομο να πηδάει από το διπλανό μπαλκόνι στο δικό της και να της χτυπάει το τζάμι για να του ανοίξει.

«Του είπα “δεν μπορώ να σου ανοίξω, είμαι ανάπηρη”», ανέφερε. Στη συνέχεια οι άνδρες άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού και μόλις μπήκαν μέσα άνοιξαν και σε εκείνον που ήταν στην μπαλκονόπορτα. Οι άνδρες μάλιστα είπαν στην 50χρονη: «έχετε πέντε λεπτά διορία να μαζέψετε τα πάντα και να βγείτε».

Η γυναίκα αντέδρασε και ζήτησε από τα άτομα αυτά να της δώσουν λίγους μήνες για να μπορέσει να μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει αξιοπρεπώς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν συνέβη αλλά τα άτομα αυτά μάζεψαν πάνω από δέκα φάρμακά της σε μία σακούλα αλλά και την τσάντα της προκειμένου να διώξουν άμεσα τη γυναίκα από το σπίτι της.

«Δεν με άφηναν ούτε τηλέφωνο να πάρω. Ήθελα να κάνω την ανάγκη μου και δεν μπορούσα. Μια γυναίκα μου φώναζε «τέλειωνε θα έρθουν να σε πάρουν»… δεν είχε καρδιά;».

Η έξοδος της γυναίκας τελικά απετράπη τόσο από συλλογικότητες που μαζεύτηκαν στο σημείο όσο και από αξιωματικό της Αστυνομίας που επενέβη και έδιωξε τελικά τα «κοράκια» του fund μέσα από το σπίτι. «Ο αστυνομικός τους είπε ότι δεν μπορεί να με βγάλει από το σπίτι γιατί δεν είμαι εγκληματίας».

 

Πηγή: enikos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή