Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 06:01

Ο διορισμός του επικεφαλής της ΕΥΠ, η σκανδαλώδης τροπολογία και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον

EDOkaqvW4AAUweC.jpg

Του Γ.Γ.

Εχει την σημασία του να επαναφέρουμε μια ανάρτηση που είχαμε κάνει σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια. Κι αυτό γιατί ενώ το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, υπάρχουν κάποιοι που παριστάνουν ότι αγνοούν γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος μας.

69680902_2357712237877801_3959172235809259520_n.jpg

 Οταν πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι επικεφαλής της ΕΥΠ διορίζεται ο Παναγιώτης Κοντολέονας ένα πρόσωπο καταδικασμένο για ψευδή καταμήνυση και χωρίς κανένα πτυχίο, είχαμε κάνει μιασχετική ανάρτηση.


Μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φέρει μια σκανδαλώδη τροπολογία την βουλή για να δώσει επίφαση νομιμοποίησης σ' αυτό τον διορισμό.
Ευκαιρία βρήκαν τα επικοινωνιακά φερέφωνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορήσουν για αφερεγγυότητα την κυβέρνηση, αφού ο Μητσοτάκης δήλωνε μόλις πριν μερικές μέρες, ότι: «Κανένα νόμο δεν πρόκειται να αλλάξω για την ΕΥΠ», ενώ ο Α. Τσίπρας ήταν λάβρος κατά της κυβέρνησης στην χθεσινή ομιλία του στην βουλή. .

«Η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή αναβιώνει τις πιο σκοτεινές εποχές και πρακτικές του κράτους της Δεξιάς και μετατρέπει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ξανά σε ΚΥΠ», μας είπε, για να συμπληρώσει ότι η τροπολογία «δίνει στον νέο Διοικητή ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες - τη δυνατότητα να τοποθετεί «συνδέσμους» της ΕΥΠ, χωρίς καμία ανακοίνωση, σε όποια δημόσια υπηρεσία επιθυμεί, υιοθετώντας καθεστωτικές πρακτικές που παραπέμπουν σε νοσηρές εποχές του παρελθόντος». 
Στη συνέχεια δε της τοποθέτησής του ο Τσίπρας αναρωτήθηκε: «Ποιος αλήθεια είναι ο λόγος να δημιουργηθούν μυστικοί πυρήνες της ΕΥΠ μέσα σε όλες τις κρατικές δομές; Ποιον ακριβώς αισθάνεται την ανάγκη να ελέγχει μέσα στους δημόσιους οργανισμούς ή στα Υπουργεία με τοποτηρητές, ο νέος, κατά τα αλλά άριστος αλλά χωρίς πτυχίο Διοικητής;».

Σωστά κει εύστοχα όσα ακούσαμε να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχει όμως μια "λεπτομέρεια" που ο Τσίπρας θέλει να ξεχνάει.
Ο ίδιος για περισσότερα από τέσσερα χρόνια ήταν πρωθυπουργός. Αρα είχε την απόλυτη ευθύνη για τα όσα συνέβαιναν στο εσωτερικό της πιο "βρόμικης", από συστάσεως του ελληνικού κράτους υπηρεσίας.
Γιατί δεν έκανε το παραμικρό για να την "καθαρίσει";
Σ' αυτό μπορεί να δώσει μια απάντηση;

Και για να μην ισχυριστεί κανένας ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν γνώριζε τι συνέβαινε με την ΕΥΠ να θυμίσουμε απόσπασμα περασμένης ανάρτησής μας:

Απ' το 2015 υπήρχαν δημοσιεύματα για «χώρο δράσης ενός παρακράτους: μιας μικρής ομάδας πρακτόρων, υπαλλήλων και τεχνικών της ΕΥΠ οι οποίοι συμμετείχαν σε έναν μηχανισμό υποκλοπών, εκβιασμών, επιλεγμένης πληροφοριοδότησης πολιτικών και μπίζνας πληροφοριών. Σε μια ιδιωτική ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ… Υπάρχουν πληροφορίες πως η ομάδα (σ.σ με τον κωδικό ΟΛΕΦ) έκανε "οικονομική" κατασκοπεία για επιχειρηματίες. Προσέγγιζε δηλαδή επιχειρηματίες και πούλαγε οικονομικές,  επενδυτικές πληροφορίες που προέκυπταν από τις ακροάσεις τηλεφώνων των αντιπάλων τους».

Αλήθεια, αφού υπήρχαν τόσο σοβαρές πληροφορίες τι έκανε η πολιτική ηγεσία της ΕΥΠ;  Και γιατί τόσα χρόνια δεν προσπάθησε ο Γιάννης Ρουμπάτης να εξολοθρεύσει αυτό το καρκίνωμα; Γιατί όλες αυτές τις αποκαλύψεις τις είχε φάει το σκοτάδι;

Εχοντας ένα τέτοιο παρελθόν κυβερνητικής θητείας, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ακούγεται τώρα κάπως υποκριτικό το ενδιαφέρον του για το εάν "ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από τις πρακτικές Γρυλλάκη θα επαναφέρει και τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων";

πηγη: tsak-giorgis.blogspot.com/

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή