Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 11:29

ΑΠΘ: Φοιτητικός ξεσηκωμός ενάντια στην αστυνομική βία και τους σχεδιασμούς Κεραμέως

Γράφτηκε από τον

poreia3-min-750x563.jpg

Με αίμα βάφτηκε η νέα εισβολή ΜΑΤ και ασφαλιτών στο ΑΠΘ.  Φοιτητής έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος μετά από ευθεία βολή των ΜΑΤ με κρότου λάμψης στο κεφάλι. Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσαλονίκης, χρειάστηκε ράμματα στο κεφάλι και βρίσκεται εκτός κινδύνου.  Σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση εκτός από τραύματα στο κεφάλι ο φοιτητές έχει σπασμένα δόντια και απώλεια ακοής από το ένα αυτί.  Ένας ακόμα φοιτητής δέχτηκε δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης στα πόδια. Σε ανακοίνωση-αντιπερισπασμό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δεν αναφέρει λέξη για το αμόκ αστυνομικής βίας και για τη δολοφονική επίθεση και τον τραυματισμό του φοιτητή. Αντίθετα ισχυρίζεται ότι υπήρξε τραυματισμός …αστυνομικού και ιδιώτη.  Οι φοιτητές απευθύνουν κάλεσμα για κινητοποίηση συμπαράστασης.

Ο χώρος του ΑΠΘ από το πρωί της Πέμπτης ήταν περικυκλωμένος από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Δυνάμεις της ασφάλειας βρίσκονται από το πρωί μέσα στο Βιολογικό με πρόσχημα την επιτήρηση των εργασιών για την κατασκευή «βιβλιοθήκης». Όπως βλέπουμε μάλιστα σε βίντεο άντρες της ασφάλειας «συνοδεύουν» τους φοιτητές ακόμα και μέσα στο κτήριο. Σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη. Οι φοιτητές πραγματοποίησαν κινητοποίηση-παρέμβαση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ με στόχο να ενημερώσουν και τον Πρύτανη για την απαράδεκτη κατάσταση-πολιορκίας που βιώνουν. Όπως σημειώνουν οι φοιτητές στην καταγγελία τους η προκλητική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων δεν είναι τυχαία και συνδέεται με το σχέδιο εισαγωγής της πανεπιστημιακής αστυνομίας τις επόμενες μέρες και την επιτήρηση της αντι-εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, καθώς και την επιβολή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη,  Οι φοιτητές κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουν την αστυνομοκρατία στις σχολές και δεν θα αφήσουν αυτές τις μαύρες εικόνες να γίνουν η κανονικότητα μας.

 

To απόγευμα χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν στην Καμάρα και έδωσαν την πιο μαχητική απάντηση στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της Κεραμέως για κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων.

πηγη: prin.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή