Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 06:24

Ο Μαρινάκης απαιτεί από τον Μητσοτάκη να «καθαρίσει» τον Σαββίδη

Γράφτηκε από τον

_-_Σαββίδης.jpg

Aπό τις μπηχτές για το ρόλο του Σαββίδη και τις αναφορές σε ξένα έντυπα που παρουσιάζουν τον «ομογενή επιχειρηματία» ως «ολιγάρχη του Πούτιν», το Συγκρότημα Μαρινάκη πέρασε σήμερα σε ολομέτωπη επίθεση. Κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο των «Νέων», σύγκριση του Σαββίδη με τον Τσετσένο Καντίροφ και παρουσίαση του θέματος από τον Γιώργο Παπαχρήστο στη στήλη του, που ασχολείται αποκλειστικά με τον Σαββίδη.

Η είδηση ήταν ήδη γνωστή από χθες. Η Ομοσπονδία Ελλήνων της Ρωσίας, της οποίας προεδρεύει ο Ιβάν Ιγνατίεβιτς Σαββίδης, δώρισε είκοσι φορτηγά και δεκατέσσερις ηλεκτρογεννήτριες, «για την παροχή ιατρικής βοήθειας, καθώς και για την παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Μαριούπολης, γειτονικών χωριών και αγροκτημάτων», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της. Εμφανίστηκε, όμως, βίντεο με τον Ντενίς Πουτίλιν, ηγέτη της αυτοονομαζόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, να επιδεικνύει τα φορτηγά, να ευχαριστεί τον Ιβάν Ιγνατίεβιτς για την προσφορά και να ανακοινώνει ότι τα οχήματα στάλθηκαν ήδη στις μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής.
_-_Σαββίδης_-1.jpg
Ο Παπαχρήστος μπλέκει και τον Καντίροφ και τους τσετσένους μαχητές του, που πολεμούν στην περιοχή της Μαριούπολης, ενημερώνοντας ότι και ο Καντίροφ έχει δωρίσει 50 φορτηγά και άγνωστο αριθμό γεννητριών και θεωρώντας ότι κάθε άλλο παρά για σύμπτωση πρόκειται.

Στο τέλος, αναφέρει ότι ρώτησε για «εκείνη την έρευνα που διεξάγεται και στην Ελλάδα αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία ολιγαρχών και άλλων φίλων του προέδρου Πούτιν» και «περιέργως συνάντησα χθες ένα τείχος». Οπως γράφει, «μου αναφέρθηκε ότι “δεν έχουν κάτι επί του παρόντος“ αναφορικά με το ερώτημα που έθεσα, αλλά μου πρόσθεσαν ότι “ο έλεγχος συνεχίζεται, και προφανώς θα ενημερωθείτε αν υπάρξουν κάποια στοιχεία“».

Και καταλήγει, χωρίς να μασάει τα λόγια του: «Να ενημερωθούμε, δεν λέω, αλλά εδώ υπάρχει ένα θέμα, σε σχέση με τον “ευεργέτη“: την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται αναφανδόν υπέρ της Ουκρανίας και όλη η Δύση γνωρίζει πως είμαστε στην πρώτη γραμμή της βοήθειας προς τη χώρα, υπάρχει ένας ελληνικής καταγωγής wannabe ολιγάρχης, ο οποίος στέλνει βοήθεια στους ρώσους αυτονομιστές του Ντονμπάς. Μήπως, λέω, μήπως θα έπρεπε να επιταχυνθεί η έρευνα που τον αφορά; Ηρεμα ρωτάω…».

Φανταστείτε πώς θα επανέλθει όταν δεν θα είναι… ήρεμος. Είναι φανερό ότι ο Μαρινάκης άδραξε την ευκαιρία για να «καθαρίσει» τον Σαββίδη. Και φυσικά, στριμώχνει τον Μητσοτάκη, που τυχαίνει να είναι ο λιγότερο εκτεθειμένος έναντι του Σαββίδη. Δεν θα βρεις φωτογραφίες του αγκαλιά με τον Σαββίδη, όπως του Τσίπρα (αριστερά) ή σε σύσκεψη εργασίας με διερμηνέα τον ρωσομαθή Σίμο Κεδίκογλου, όπως του Σαμαρά (δεξιά).

Από την άλλη, δεν υπάρχει δεξιός υπουργός, βουλευτής, πολιτευτής στη Θεσσαλονίκη που να μην έχει υποβάλει τα σέβη του στον Ιβάν Ιγνατίεβιτς, που είχε οικοδομήσει το δικό του σύστημα στη Θεσσαλονίκη. Και ο ιδιωτικός στρατός του προέδρου είναι έτοιμος να δώσει αγώνα «για το μεγαλείο του ΠΑΟΚ», με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο».

Ο Σαββίδης ανακηρύχτηκε… μέγας ευεργέτης του ΑΠΘ όταν πρύτανης ήταν το γκεσέμι της Δεξιάς, ο καθηγητής Περικλής Μήτκας (τόσο γκεσέμι που οι Κεραμέως-Μητσοτάκης τον διόρισαν πρώτο πρόεδρο της νεοσύστατης Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, που έστησε η Κεραμέως). Στη φιέστα που έγινε τον Μάη του 2016 στο ΑΠΘ παρέστη και ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας Αλεξέι Ποπόφ. 

Ο Σαββίδης υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει μια έδρα Μελέτης του Ποντιακού Ελληνισμού και την έδρα Ρωσικής Γώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, υπό τα θερμά χειροκροτήματα του πανεπιστημιακού κατεστημένου, προεξάρχοντος του «γαλάζιου» Μήτκα. Ακολούθησαν και άλλες φιέστες στο ΑΠΘ, πάντα με τιμώμενο πρόσωπο τον Σαββίδη.

Και βέβαια, θυμόμαστε πολύ καλά τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ του Σαββίδη από τις κυβερνήσεις των Σαμαροβενιζέλων και των Τσιπροκαμμένων: πήρε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με διαγραφή των χρεών προς την εφορία, το ίδιο έγινε με τη ΣΕΚΑΠ, πήρε το «Μακεδονία Παλάς» μπιρ παρά, το ίδιο έγινε με το παλιό «Ξενία» στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπου στη συνέχεια συντελέστηκε το σκάνδαλο του αποχαρακτηρισμού ενός πευκοδάσους (κόντρα σε όλες τις αποφάσεις όλων των αρμόδιων υπηρεσιών). Και βέβαια, ο Σαββίδης έχει το πλειοψηφικό πακέτο και στο ιδιωτικοποιημένο κομμάτι του ΟΛΘ.

Δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα για τον Μητσοτάκη. Για να «καθαρίσει» τον Σαββίδη θα πρέπει «να σπάσει αυγά» κι αυτό το φοβάται. Οι φόβοι του Μητσοτάκη, όμως, είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τον Μαρινάκη. Αυτός βρήκε την ευκαιρία του με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στοχοποίηση των «ολιγαρχών του Πούτιν» και δε θέλει να την αφήσει να πάει χαμένη.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ - vathikokkino.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή