Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 07:40

Μπροστά σε ένα φονικό χειμώνα, αντιμέτωποι με μια κυνική κυβέρνηση

Γράφτηκε από τον

dhmosia-nosokomeia-e1584431355927.jpg

Μπορεί για τις επικοινωνιακές ανάγκες του πρωθυπουργού το τέλος της πανδημίας να ανακοινώθηκε δύο συνεχόμενα καλοκαίρια, όμως η αλήθεια είναι ότι πολλοί συζητούν για τουλάχιστον 1-2 ακόμα χρόνια πανδημίας και τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε μπει ήδη σε ένα δύσκολο και φονικό χειμώνα.

Ένα μεγάλο τμήμα του λαού έχει κουραστεί, δεν πιστεύει πλέον τίποτα, ο κυνισμός, η αδιαφορία και η συνήθεια, με τις δεκάδες νεκρούς καθημερινά, έχει διαποτίσει μεγάλα τμήματα του.

Η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει ελέγξει τον ιό είναι η Κίνα και χώρες της ΝΑ Ασίας, υλοποιώντας, μέχρι τέλους, μια βασική κατεύθυνση. Την ανάπτυξη δημόσιων μηχανισμών για τη μαζική και έγκαιρη ιχνηλάτηση του ιού, από την πρώτη φάση, και τώρα συνεχίζουν στην ίδια κατεύθυνση, με ταυτόχρονη αποφασιστική προώθηση του μαζικού εμβολιασμού.

Η «πολιτισμένη» δύση μετράει εκατομμύρια νεκρούς και ακόμα περισσότερα χρόνια ασθενείς από τη λεγόμενη μακρά covid 19 ασθένεια. Σε αυτήν την «πολιτισμένη» δύση η Ελλάδα κατέχει εδώ και μήνες τα πρωτεία, σε όλους τους δείκτες. Χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και περισσότεροι θάνατοι σε αναλογία πληθυσμού.

Όλες οι προγνώσεις μιλάνε για χιλιάδες νεκρούς το μήνα, τουλάχιστον έως τα Χριστούγεννα. Για την κυβέρνηση όμως δεν υπάρχει καμία ευθύνη. Όπως για τις φωτιές έφταιγε ο καύσωνας και η κλιματική αλλαγή, για τις πλημμύρες η έντονη βροχή, για την ακρίβεια τα κοντέινερ, έτσι και για την πανδημία η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη. Η για να είμαστε ακριβείς, φταίει ο βολικός αντίπαλος των «αντιεμβολιαστών» (που συγκροτήθηκαν με τη βοήθεια της εκκλησίας, της κυβέρνησης και των ΜΜΕ).

Από πέρυσι το Δεκέμβριο ήταν διεθνώς γνωστό ότι το συγκεκριμένο «ρεύμα» θα βάλει εμπόδια στο μαζικό εμβολιασμό. Τι έκανε για αυτό η κυβέρνηση; Έκανε μια ψύχραιμη και ενωτική ενημέρωση; Όχι. Από πέρυσι την Άνοιξη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που πρόσφατα ξεστόμισε το κυνικό «μη σώσουν να εμβολιαστούν» – λέγοντας αυτά που δε μπορεί να πει ο Μητσοτάκης – στοχοποιούσε τους ανεμβολίαστους και υποσχόταν ότι θα τους κάνει τη ζωή κόλαση. Αντί να απομονώσει τους λίγους φανατικούς, θρησκόληπτους αντιεμβολιαστές, ώθησε στην αγκαλιά τους και τους εκατοντάδες χιλιάδες των φοβισμένων και παραπληροφορημένων, ειδικά των λαϊκών και πιο «θυμωμένων» στρωμάτων.

Από την άλλη τα ΜΜΕ του Πέτσα και της ΝΔ, στην πρώτη φάση στοχοποίησαν συγκεκριμένα εμβόλια (στον διεθνή πολιτικό πόλεμο των εταιρειών), δημιουργώντας μαζικά φόβο, αβεβαιότητα και αναποφασιστικότητα για τον εμβολιασμό. Τέλος, το πιο αρχαίο μαγαζί, η Εκκλησία (που δεν το ακουμπάνε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), με τα δόγματά της και το σκοταδισμό της, καθοδηγούσε τους «πελάτες» της μέσω των «πνευματικών» τους -που πληρώνονται από το δημόσιο κορβανά- να γίνονται  αρνητές του εμβολίου και ορισμένοι να χάνουν και την ζωή τους αρνούμενοι την διασωλήνωση (κατηγορώντας κατά τα άλλα το κοράνι και τους μουσουλμάνους για καθυστέρηση).

Η κυβέρνηση έκανε έναν κυνικό μικροκομματικό πολιτικό υπολογισμό.  Ήθελε να φτιάξει ένα βολικό δίπολο «ενάντια στο λαϊκισμό» και να απευθυνθεί στον ορφανό, λόγω αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, «μεσαίο» χώρο. Το θύμα σε αυτόν τον μικροπολιτικό υπολογισμό ήταν ο μαζικός εμβολιασμός και οι χιλιάδες νεκροί που επιφέρει η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Όσον αφορά την πρόληψη, ο εμβολιασμός είναι ένα αναντικατάστατο όπλο. Το χρησιμοποιούν όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως στρατηγικής απέναντι στην πανδημία. Από την Κούβα, έως την Κίνα των σκληρών λοκντάουν και τη Σουηδία της «ανοσίας της αγέλης». Ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό όπλο ώστε σταδιακά η πανδημία να μετατραπεί σε μια ενδημική νόσο, ίσως μια πιο βαριά μορφή εποχικής γρίπης. Το γεγονός ότι η Αφρική και οι φτωχές χώρες δεν έχουν πρόσβαση στο μαζικό εμβολιασμό, απομακρύνει αυτήν την εξέλιξη. Για εμάς, είναι ξεκάθαρο, ότι σε συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού επιβάλλεται ακόμα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Στην παρούσα φάση όμως, η αντιμετώπιση του εμβολιασμού σαν ένα διαβατήριο για την επιστροφή στην κανονικότητα για τους μεν, και τιμωρίας για τους δε, αποδείχθηκε μπούμερανγκ και για τον έλεγχο της πανδημίας. Οι εμβολιασμένοι προστατεύουν τους εαυτούς τους και τη δημόσια υγεία από τη βαριά νόσηση και την υπερφόρτωση του συστήματος υγείας, μεταδίδουν όμως τη νόσο, έστω λιγότερο – όπως εξάλλου συμβαίνει πχ και με τους εμβολιασμένους για τη γρίπη – και όταν σε έναν πληθυσμό, όπως πχ στη Β. Ελλάδα, η εμβολιαστική κάλυψη είναι μικρή, ο συνδυασμός αυτός αποβαίνει θανατηφόρος.

Αντί η κυβέρνηση να οργανώσει εκτεταμένη ιχνηλάτηση και τεστ, κατήργησε τα τεστ από τους εμβολιασμένους.

Στην ίδια κατεύθυνση έχει κινηθεί εδώ και ενάμισι πλέον χρόνο και στο βασικό ζήτημα της ενίσχυσης του συστήματος υγείας. Τα χιλιάδες κενά παραμένουν, κανέναν κίνητρο δεν έχει ενεργοποιηθεί για την επιστροφή χιλιάδων γιατρών που βρίσκονται στο εξωτερικό, καμία πρόσληψη δεν έγινε για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή. Το ΕΣΥ αποδυναμώνεται από γιατρούς που δραπετεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, οι προκηρύξεις συμβασιούχων δεν είναι ελκυστικές ώστε να βάλει κανείς το κεφάλι του στο ντορβά της υπερεξάντλησης και της πιθανής νόσησης, τα κρεβάτια κοινής νοσηλείας και εντατικής παρακολούθησης, παρά την επικοινωνιακή εκστρατεία της κυβέρνησης έφτασαν στο όριό τους από τα τέλη του Οκτώβρη.

Ενώ η νόσηση από τον κορονοϊό θα προστεθεί και μακροπρόθεσμα στα υπόλοιπα νοσήματα (καρκίνοι, γρίπη κλπ) και θα απαιτεί αναβαθμισμένη πρωτοβάθμια υγεία και ενίσχυση των νοσοκομείων η φούρια της κυβέρνησης είναι να κλείσει δομές, κλινικές, νοσοκομεία, να χαρίσει κι άλλες δραστηριότητες και τομείς στην ιδιωτική υγεία.

Η κυβέρνηση και το κράτος της, είναι οι υπεύθυνοι για το φονικό χειμώνα που έρχεται.

Με τους μικροπολιτικούς υπολογισμούς και τον κυνισμό της, μαζικοποίησε το στρατόπεδο του «λαϊκισμού» και των αντιεμβολιαστών.

Με την εγκατάλειψη της μαζικής ιχνηλάτησης για όλους.

Με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές για εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

Ενάμισι χρόνο μετά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ο λαός πληρώνει τις σέλφι του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη και τα «ηγετικά» διαγγέλματα του με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

ΠΗΓΗ: antapocrisis.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή