Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 00:00

Γιούροπολ: Πάνω από 30.000 συμμετέχουν στα δίκτυα διακίνησης προσφύγων

Γράφτηκε από τον

hungary-migrants-2.jpg

Ο υποδιευθυντής της Γιούροπολ, Όλντριχ Μαρτίνου, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Τσεχίας, εκτίμησε ότι τουλάχιστον 30.000 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων συμμετέχουν στα πλοκάμια δικτύου διακίνησης προσφύγων και οικονομικών μεταναστών από χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας, προς την Ευρώπη.

Μιλώντας στον τσεχικό ραδιοφωνικό σταθμό Impuls, ο Μαρτίνου σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή διεξάγονται περίπου 1.400 έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε διάφορα στάδια για πολλούς από τους ανθρώπους αυτούς». Οι αριθμοί αυτοί είναι ταυτόσημοι με εκείνους στους οποίους αναφέρθηκε νωρίτερα μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ, και ο διευθυντής της Europol, Ρομ Γουάινραϊτ, με αφορμή τις 10 συλλήψεις που έγιναν την περασμένη βδομάδα στην Ιταλία, τρεις στη Λιβύη και τέσσερις στην Τουρκία, στο πλαίσιο ερευνών για τους θανάτους χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), πάνω από 2.500 άνθρωποι πέθαναν από την αρχή του χρόνου στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε πλούσιες χώρες - μέλη της ΕΕ, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Σουηδία.

πηγη: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή