Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 08:55

Δώστε ίσα δικαιώματα στους ψηφιακούς εργαζόμενους

Γράφτηκε από τον

strasburg-europarliament.jpg

Μαρία Ψαρά

Με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισμα που ζητά από την Ευρ. Επιτροπή να ρυθμιστεί η αγορά εργασίας σε πλατφόρμες. Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ε.Ε. φροντίσει ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί να έχουν κανονικές διακοπές, υγειονομική περίθαλψη και βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, 23 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται αυτήν την περίοδο για τέτοιες πλατφόρμες μεταφοράς φαγητού, ανθρώπων κ.λπ.. «Δεν πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως εργαζομένους δεύτερης κατηγορίας», λένε.

Τα συνδικάτα συμπληρώνουν ότι είναι σημαντικό να γίνει σωστά. «Για εμάς δεν υπάρχει τίποτα καινοτόμο στο να πληρώνονται εργαζόμενοι κάτω από τον κατώτατο μισθό, χωρίς κοινωνική προστασία και εργασιακά δικαιώματα. Και μάλιστα είναι επίσης οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εισόδημα: πολλοί νέοι άνθρωποι που εισέρχονται στην αγορά εργασίας, αλλά και οι πιο επισφαλείς - αυτοί που έχουν δει την ανεργία για μεγάλο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο Λούντοβιτς Βόετ, γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

πηγη: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή