Σήμερα: 20/04/2024
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 16:19

Πρώην αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ κατασκόπευαν για λογαριασμό των ΗΑΕ

Γράφτηκε από τον

kyvernoasfaleia.jpg

Project Raven: Τρεις πρώην αξιωματούχοι υπηρεσιών πληροφοριών ομολόγησαν ότι πούλησαν παράνομα στα Εμιράτα ευαίσθητες στρατιωτικές τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας.

Τρεις πρώην αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ομολόγησαν ότι εργάζονταν ως πράκτορες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και παραβίασαν τα πρωτόκολλα των ΗΠΑ για την κυβερνοασφάλεια, πουλώντας ευαίσθητη στρατιωτική τεχνολογία.

Οι τρεις προχώρησαν σε αυτή την ομολογία έπειτα από συμφωνία στην οποία έφτασαν με τις δικαστικές αρχές ώστε να γλιτώσουν την ποινική δίωξη.

Οι Μάρικ Μπάιερ, Ράιαν Άνταμς και Ντάνιελ Γκερίκε ήταν μέλη μιας παράνομης ομάδας με την ονομασία Project Raven που βοηθούσαν τα ΗΑΕ να κατασκοπεύουν τους εχθρούς τους.

Με τις ευλογίες της μοναρχίας η ομάδα χακάρισε λογαριασμούς ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημοσιογράφων, αλλά και εχθρικών κυβερνήσεων.

Οι τρεις παραδέχθηκαν ότι χακάρισαν δίκτυα πληροφορικής στις ΗΠΑ, υπέκλεψαν και έβγαλαν εκτός χώρας «έξυπνα» εργαλεία για κυβερνητικές επιθέσεις χωρίς να λάβουν τη σχετική άδεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει το Reuters, το οποίο είχε αποκαλύψει την ύπαρξη αυτής της ομάδας, οι δικηγόροι των τριών αξιωματούχων, αλλά και η πρεσβεία των Εμιράτων στην Ουάσινγκτον δεν απάντησαν στο δημοσίευμα. 

Στο πλαίσιο της συμφωνίες με τις ομοσπονδιακές αρχές, οι τρεις πρώην αξιωματούχοι πληροφοριών συμφώνησαν να πληρώνουν συνολικά πρόστιμο 1,69 εκατομμυρίων δολαρίων και να μην ζητήσουν ξανά εντός ΗΠΑ άδεια για πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, κάτι που είναι απαιτούμενο για να αναζητήσουν δουλειά και πρόσβαση σε δεδομένα εθνικής ασφάλειας.

Οι αποκαλύψεις για το Project Raven, το 2019, κατέγραφαν την ολοένα και αυξανόμενη πρακτική πρώην αξιωματούχων να πουλάνε τις υπηρεσίες τους εκτός ΗΠΑ με ελάχιστη επίβλεψη από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.

πηγη: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή