Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 07:59

Διασώθηκαν σχεδόν 150 πρόσφυγες σε ένα 48ωρο στη Μεσόγειο

Γράφτηκε από τον

libya-migrants-sea-watch.jpg

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι  διασώθηκαν χθες από το πλήρωμα του «Sea-Watch 3», ανακοίνωσε η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση στην Κεντρική Μεσόγειο.

Η φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες έχασε αέρα, τόνισε η Sea-Watch, αναφέροντας πως πολλοί ήταν εξασθενισμένοι και έλαβαν ιατρική φροντίδα.

Την Παρασκευή το πλοίο της ΜΚΟ είχε διασώσει άλλους 45 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 13 ασυνόδευτα ανήλικα, που κινδύνευαν στη θάλασσα.

Το «Sea-Watch 3» αναχώρησε από το λιμάνι της ισπανικής πόλης Μπουριάνα λιγότερο πριν από μια εβδομάδα, μετά από επτά μήνες «αναγκαστικού διαλείμματος», και έφτασε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή περίπου 30 ναυτικά μίλια από τα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του ΟΗΕ, μέχρι στιγμής φέτος, περίπου 170 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κεντρική Μεσόγειο. Μέσα στους δύο πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 4.500 μετανάστες έχουν φτάσει δια της θαλάσσιας οδού της κεντρικής Μεσογείου στην γειτονική χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή