Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 09:45

Σε ρόλο εισπρακτικών εταιρειών οι εφορίες θα απειλούν με κατασχέσεις

Γράφτηκε από τον

eispraktikes-imerodromos.jpg

Τις μεθόδους εισπρακτικών εταιριών, επιστρατεύουν οι εφορίες με στόχο να ασκήσουν πιέσεις και να εκβιάσουν οφειλέτες προκειμένου να καταβάλουν τα χρέη από την υπερφορολόγησης τους.

Μετά από εντολή του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γ. Πιστσιλή, υπάλληλοι των εφοριών θα τηλεφωνούν στις μόνιμες κατοικίες και στα κινητά πολιτών με σκοπό να εισπράξουν τα …χρωστούμενα. 

Μάλιστα σύμφωνα με τις οδηγίες της ΑΑΔΕ, οι υπάλληλοι θα απαιτούν να μάθουν ώρα και ημέρα που ο φορολογούμενος θα πληρώσει τα οφειλόμενα! Σε ρόλο «κρατικού εκβιαστή» η εφορία θα υπενθυμίζει ότι σε διαφορετική περίπτωση: «Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πρόστιμα ή ακόμη και την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης».

Μάλιστα η ΑΑΔΕ, έχει βάλει και ποσοτικού στόχους! Έτσι τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις προγραμματίζονται να γίνουν εντός του 2018 από τους εφοριακούς.

Η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης που θα αναλάβει το έργο της εκβίασης του ελληνικού λαού, θα προχωρά σε τηλεφωνήματα ακόμα και σε όσους έχουν μικρά χρέη μέχρι και 500 ευρώ! Υπενθυμίζουμε ότι οι εφορίες έχουν δικαίωμα κατάσχεσης για χρέη ακόμα για 500 ευρώ!

Εάν ο φορολογούμενος αδυνατεί να πληρώσει ο υπάλληλος σύμφωνα με τον «κώδικα» της ΑΔΔΕ θα του υπενθυμίζει ότι υπάρχει η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Ωστόσο στην περίπτωση που δεν πληρώσει ή δεν ρυθμίσει την οφειλή του τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με αναγκαστικά μέτρα δηλαδή με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Η Εφορία δεν θα περιορίζεται μόνο στα τηλεφωνήματα αλλά θα στέλνει και e-mail στους φορολογουμένους. Κάθε μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα αποστέλλει εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα με τα οποία θα «υπενθυμίζει» στους φορολογούμενος της οφειλές τους. Όταν δείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρόμιο από το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. να ξέρετε ότι είναι «ραβασάκι» της εφορία. 

Οι στόχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για «πρωτογενή πλεονάσματα» της τάξης του 3,5%, φέρνουν νέα «ήθη και έθιμα» στους κρατικούς εισπρακτικούς μηχανισμούς…

πηγή: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή