Σήμερα: 07/08/2022
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 08:22

Ψηφίσματα αλληλεγγύης της ΠΕΝΕΝ για 1) εργαζόμενους στον επισιτισμό, 2) μαθητικές κινητοποιήσεις

Γράφτηκε από τον

_ΠΕΙΡΑΙΑ_-_ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ.jpg

ΠΕΝΕΝ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στον επισιτισμό

Το υγειονομικό πρόβλημα (covid - 19) συνέτεινε η οικονομική κρίση να βαθύνει και να επεκταθεί, αφού το αστικό πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση της Ν.Δ που στο αρχικό στάδιο θριαμβολογούσε ότι η χώρα μας αποτελεί πρότυπο στην αντιμετώπισή του, εξελίσσεται πλέον σε μια ωρολογιακή βόμβα πριν από όλα για την προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων αφού όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας δεν λήφθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ταυτόχρονα παρά τον πακτωλό δις ευρώ με τα διαδοχικά πακέτα στήριξης του κεφαλαίου, τις φοροελαφρύνσεις και άλλες παροχές, το κεφάλαιο και οι επιχειρήσεις διεκδικούν ακόμη περισσότερα για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να ανταπεξέλθουν της κρίσης βγαίνοντας αλώβητοι από αυτήν.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει το ταξικό της πρόσημο αφού η πολιτική της είναι σταθερά προσανατολισμένη στην κατεύθυνση γενναίας στήριξης των επιχειρήσεων και από την άλλη επιφυλάσσει ψίχουλα και επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης για τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στην ανεργία είτε εργαζόμενοι σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με την εργοδοσία να κλιμακώνει καθημερινά την επίθεσή της στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα.

Ο κλάδος επισιτισμού - τουρισμού είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της πολιτικής στην χώρα μας, ένας κλάδος που αποκαλείται "βαριά βιομηχανία" η οποία τα κέρδη της όλα τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοξευτεί σε αστρονομικά επίπεδα και οι εργαζόμενοι εισπράττουν σε αυτά τα χρόνια της ραγδαίας ανάπτυξης εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τραγικά χαμηλούς μισθούς, εντυπωσιακή αύξηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, μαύρη ανασφάλιστη εργασία ενώ η υγειονομική κρίση επιτάχυνε την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία σε βάρος των δικαιωμάτων τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει την συμπαράστασή της στην σημερινή Πανελλαδική μέρα δράσης σωματείων και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων οι οποίοι βάζουν μπροστά τα οξυμένα προβλήματα, τα δίκαια αιτήματα και τα δικαιώματά τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

 

Ψήφισμα

 

Μαθητικές κινητοποιήσεις: Ελπιδοφόρο μήνυμα οι αγώνες

ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική

 

Η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στην δημόσια εκπαίδευση και στα σχολεία έβγαλε στον δρόμο χιλιάδες μαθητές - τριες, εκπαιδευτικούς και δυνάμεις του αγωνιστικού σ.κ.

Το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία συνεχίζεται και ήδη ο αριθμός τους ξεπερνάει σε όλη την χώρα τα 650.

Αυτός ο μαζικός ξεσηκωμός έφερε στο προσκήνιο τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Το κίνημα απομόνωσε τις ακροδεξιές φωνές των αρνητών της μάσκας, έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα και αιτήματα που προτάσσονται αυτήν την περίοδο όπως είναι: 15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, πρόσληψη καθαριστριών, αξιοποίηση των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων κ.λπ.

Η κυβερνητική επίθεση και αυτή των ελεγχόμενων - διαπλεκόμενων ΜΜΕ είτε με την καταστολή , είτε με την μαύρη αντιδραστική προπαγάνδα πέφτει στο κενό, η απόκρουση της μεθοδευμένης συκοφάντησης των μαθητών και του κινήματός τους μας αφορά όλους, όπως και η στήριξη των αιτημάτων και των αγώνων του μαθητικού κινήματος.

Εργασία (Ναυτεργάτες) - Υγεία (Γιατροί) - Παιδεία (Μαθητές) βγήκαν από κοινού στους δρόμους του αγώνα την περασμένη Πέμπτη 24/9/2020. Αυτό αποτελεί ένα σαφές μήνυμα για την πορεία που πρέπει άμεσα να δράσει και να κινητοποιηθεί συνολικά το μαζικό εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Σημειώνουμε ότι η ΠΕΝΕΝ εξέφρασε με την συμμετοχή της στην συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία έγινε στις 23/9 στην πλατεία Κοραή, την συμπαράστασή της σε μαθητές - εκπαιδευτικούς.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 08:31
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή