Σήμερα: 07/03/2021
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 08:21

Παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ για εργασίες εν πλω

Γράφτηκε από τον

ploi-kerkyra.jpg

Κατόπιν των επανειλημμένων καταγγελιών του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών και διαποντίων νήσων "Ο Άγιος Σπυρίδων" για εργασίες εν πλω στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας, σας γνωρίζουμε ότι αυτές ουδέποτε ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες Λιμενικές αρχές για την διαπίστωση των εν λόγω παραβάσεων.

Αδιαφορώντας για την ασφάλεια των Ναυτεργατών και των επιβαινόντων, οι Ναυτεργάτες καλούνται καθημερινά να εκτελούν τα καθήκοντά τους (προετοιμασία πλοίου και μηχανοστασίου, φορτοεκφορτώσεις, ρεμέτζα, βάρδιες, καθαρισμός και αποκατάσταση πλοίου και ιδιαίτερες προφυλάξεις λόγω υγειονομικής συνθήκης, με αποτέλεσμα την ψυχική και σωματική εξάντλησή τους, καθώς σε όλα τα προαναφερθέντα προστίθενται εργασίες εν πλω (βαψίματα, ματσακονίσματα), να κλείνονται έξοδοι διαφυγής και των σωστικών μέσων για την πραγματοποίηση αυτών των εργασιών και να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβαινόντων.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και τις υπηρεσίες του τον άμεσο έλεγχο και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας.

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Το έγγραφο της ΠΕΝΕΝ εστάλει στους παρακάτω:

       - Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

           - Α΄ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Κωνσταντίνο Πουλή

           - Υπουργείο Ναυτιλίας /Διευθυντή Ναυτικής Εργασίας κ. Δρόσο Ρεΐζη

           - Κ.Λ.Κέρκυρας

           - Κ.Λ Ηγουμενίτσας

Κοινοποίηση: ΠΝΟ - Ναυτεργατικά Σωματεία - Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών και διαπ. νήσων "Ο Άγιος Σπυρίδων"

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή