Σήμερα: 30/06/2022
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 09:10

Ψήφισμα του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ: Όχι στις κατασκευασμένες κατηγορίες και διώξεις - Όχι στην κυβερνητική καταστολή

Γράφτηκε από τον

_Εμινίδου_-_Ζήσης_Σούρλας.jpg

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη των φοιτητών Ειρήνης Εμινίδου και Ζήση Σούρλα με κατασκευασμένες κατηγορίες από την αστυνομία.

Οι συγκεκριμένοι φοιτητές συνελήφθηκαν το βράδυ της 17/11/2019 στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η κατηγορία που τους "φόρτωσε" η αστυνομία ήταν ότι συμμετείχαν στην ομάδα που επιτέθηκε σε αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ!!!

Από την έρευνα που ακολούθησε η προσπάθεια να κατηγορηθούν για βαριά κακουργήματα απέτυχε παταγωδώς και στην συνέχεια τους απέδωσαν διάφορες πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες "εξύβρισης" και "αντίστασης κατά της αρχής". Η δίκη θα γίνει στις 25/11/2019.

Τα συγκεκριμένα άτομα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση και την πολιτική τους ένταξη είναι απέναντι σε πρακτικές "μπαχαλάκηδων" και αυτό ακριβώς αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας που στήθηκε εναντίον τους.

Οι συλλήψεις αυτές και άλλες πολλές το τελευταίο διάστημα γίνονται στα πλαίσια του κυβερνητικού δόγματος "νόμος και τάξη" που στοχεύει στην τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται και βγαίνουν στους δρόμους.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα αναφερόμενα άτομα και σε όσους παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και την καταστολή.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή