Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 12:26

Ακτοπλοΐα - Από βλάβη σε βλάβη…

Γράφτηκε από τον

2023-03-09_133806.png

 

Έχουμε αναδείξει επαναλαμβανόμενα την κατάσταση και τα προβλήματα που συνδέονται με τον Ακτοπλοϊκό στόλο τα οποία όσο και εάν προσπαθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και Αρχές να τα κρύψουν κάτω από το χαλί αυτά κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η εικόνα που πλασάρεται ότι όλα λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο αποτελεί ψευδαίσθηση!

Είναι επίσης γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει ανακοπεί πλήρως ο εκσυγχρονισμός, η ανανέωση στη ναυπήγηση νέων πλοίων και ο υπάρχων στόλος δείχνει το γερασμένο της ηλικίας του με συχνές – πυκνές βλάβες – ζημιές και φυσικά αυτό έχει σαν επακόλουθο μια αρνητική δημόσια εικόνα και βέβαια οδηγεί στην ταλαιπωρία των επιβατών…

Επιβεβαίωση για αυτό είναι ότι μέσα στο 2022, 47 Ε/Γ πλοία παρουσίασαν βλάβες και άλλου είδους Ναυτικά ατυχήματα!

Είναι προφανές ότι οι ζημιές δεν οφείλονται μόνο στην ηλικία των πλοίων αφού και η χρήση, η λειτουργία και κυρίως η σωστή ή όχι συντήρηση τους είναι σημαντικοί παράγοντες που επιδρούν στις αυξανόμενες βλάβες.

Αυτή τη φορά η αναφορά μας σχετίζεται με το πλοίο «Κρήτη ΙΙ»  το οποίο μέσα στα τελευταία 3 χρόνια έχει υποστεί 5 φορές μηχανική βλάβη! Μόνο μέσα στο 2022 – 2023 αυτό έχει συμβεί 2 φορές!!

Τελευταία η χθεσινή όπου παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή ενώ έπλεε 12 ν.μ. νότια της Μήλου και στο οποίο επέβαιναν 167 επιβάτες και το πλήρωμα του.

Με αυτά τα δεδομένα είναι βέβαιο ότι κατά τη φετινή σεζόν τα προβλήματα θα εξακολουθήσουν να υφίστανται ενώ οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες του ΥΕΝ θα δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι γίνονται εντατικοί και εξονυχιστικοί έλεγχοι…

Θύματα οι επιβάτες και οι οδηγοί οχημάτων που μαζί με τα πανάκριβα εισιτήρια καλούνται να δείξουν κατανόηση στην ταλαιπωρία!

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 12:30
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή