Σήμερα: 29/11/2022
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 10:44

ΠΕΝΕΝ - Πάρτε πίσω τις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Γράφτηκε από τον

2022-11-24_124307.png

Νόμο τερατούργημα που οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και στα νοσοκομεία ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο να αυξήσουν την πελατεία τους τα κοράκια της επιχειρηματικής- ιδιωτικής υγείας, αυτός είναι ο χαρακτήρας του σχεδίου νόμου που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση!

Το σχέδιο νόμου καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών!

Οι τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, σε μηχανολογικό εξοπλισμό, σε κτιριακές υποδομές με την τριτοκοσμική κατάσταση  στις λίστες αναμονής έρχεται να δώσει ένα ακόμη τεράστιο πλήγμα στην νοσοκομειακή και υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα του λαού μας.

Η είσοδος ιδιωτών γιατρών μερικής απασχόλησης στα νοσοκομεία όχι μόνο, δεν θα συμβάλει στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών στη δημόσια υγεία και στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών αλλά είναι κυνική συνειδητή πολιτική ομολογία ότι η κυβέρνηση απαξιώνει παραπέρα την νοσοκομειακή περίθαλψη.

Με αυτά τα μέτρα όπως περίτρανα αποδείχτηκε όλη την περίοδο της πανδημίας η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους μεγαλοκλινικάρχες να διευρύνουν τις business τους σε βάρος  της υγείας του λαού.

Με το νέο σχέδιο νόμου το δημόσιο σύστημα συνεχίζει (όπως και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις) να υποβαθμίζεται και συστηματικά να απαξιώνεται!

Απαιτούμε: την άμεση απόσυρση αυτού του αντιλαϊκού νομοσχεδίου, καθολική και δημόσια  δωρεάν υγεία για όλους. Ενίσχυση σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αύξηση των κρατικών κονδυλίων σε όλους τους τομείς της δημόσιας υγείας.

ΌΧΙ στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Καμία επίκληση περί «δημοσιονομικού εκτροχιασμού» δεν γίνεται ανεκτή αφού αυτή οδηγεί την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια  υγεία στο παραπέρα ξεχαρβάλωμα της.

ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της υγείας που οδηγεί σε κίνδυνο την ζωή του λαού μας!

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 10:47
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή