Σήμερα: 11/04/2021
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 07:04

ΠΕΝΕΝ: Σχετικά με τη συνάντηση ΥΕΝ - Αντιπροσωπείας Σωματείων την Δευτέρα 1/3/2021

Γράφτηκε από τον

_ΥΕΝ-Αντιπροσωπείας_Σωματείων.jpg

Με πρωτοβουλία και σχετική πρόσκληση του Υπουργού Ε.Ν Γ. Πλακιωτάκη πραγματοποιείται αύριο συνάντηση με αντιπροσωπεία των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων.

 Θέμα της συζήτησης τα προβλήματα των καθυστερήσεων που αφορούν την απονομή των συντάξεων (προσωρινών – κύριων - επικουρικής ασφάλισης - εφάπαξ και αναβαθμίσεων).

Όπως έχουμε αναδείξει τα τελευταία χρόνια αλλά και με την πρόσφατη 3μερη απεργία το θέμα  αυτό συνιστά  πλέον ένα τεράστιο ακανθώδες πρόβλημα για τους Ναυτεργάτες που βγαίνουν στην απομαχία.

Προσερχόμαστε ως ΠΕΝΕΝ σ’ αυτή τη συνάντηση έχοντας σοβαρότατες επιφυλάξεις.

Πρόκειται για συνάντηση που θα λάβουν μέρος ο ΥΕΝ και ο πρόεδρος του ΝΑΤ.

Στη πραγματικότητα το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα Ταμεία μας εδώ και χρόνια έχουν περάσει στη πολιτική εποπτεία και αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και από εκεί καθορίζονται και αποφασίζονται όλα τα ζητήματα μαζί με τον ΕΦΚΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη είναι αναρμόδιοι να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση..

Εντύπωση προκαλεί ότι στη συνάντηση δεν κλήθηκε να παραστεί ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χατζηδάκης!

Ξεκαθαρίζουμε ευθύς εξ αρχής ότι η παρουσία μας στην αυριανή συνάντηση έχει στόχο να θέσουμε με το πιο σαφή τρόπο την θέση που επανειλημμένα έχουμε δημοσιοποιήσει:

Το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία να επανακτήσουν την αυτοτέλειά τους και εναλλακτικά ως προσωρινή και άμεση λύση ο φάκελος του κάθε συνταξιούχου να διεκπεραιώνεται από την αρχή έως το τέλος από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ που διαθέτουν τη σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία.

Επειδή λέγονται και ακούγονται διάφορες προτάσεις σχετικές με το πρόβλημα οι οποίες στη ουσία είναι φτιασιδώματα και όχι λύσεις και επειδή επιδιώκεται σ’ αυτές η ναυτεργατική αποδοχή και συναίνεση η ΠΕΝΕΝ δεν πρόκειται να δώσει καμία συγκατάθεση και με τον τρόπο αυτό να νομιμοποιήσει τη κυβερνητική πολιτική που θα διαιωνίζει τις καθυστερήσεις και ακόμη περισσότερο το απαράδεκτο καθεστώς διάλυσης των Ταμείων μας!

Ταυτόχρονα δηλώνουμε με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν θα εμπλακούμε με το ΥΕΝ σε ένα ατέρμονο διάλογο που όπως δείχνουν τα γεγονότα έχει ως στόχευση τον εγκλωβισμό σε ένα πλαίσιο που καταλήγει στη στήριξη και υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή