Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 12:49

Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε και εξελίσσεται η 24ωρη απεργία των Ναυτεργατών

Γράφτηκε από τον

penen-ploia-1-1024x585.jpg

Με υποδειγματική επιτυχία ξεκίνησε και εξελίσσεται σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας η 24ωρη Πανελλαδική απεργία των Ναυτεργατών στις 26/11/2020.

Πειραιάς - Πάτρα - Ραφήνα - Λαύριο - Κέρκυρα - Κυλλήνη - Ζάκυνθο και άλλα μικρότερα λιμάνια οι Ναυτεργάτες κατήλθαν μαζικά και ενωτικά στην απεργία με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν όλα τα πλοία.

Στον Πειραιά από τα ξημερώματα κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ βρέθηκε στους καταπέλτες των πλοίων, έγιναν ενημερωτικές συσκέψεις και αναπτύχθηκε μια ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση για την απεργία, τα αιτήματα και τους στόχους της.

Η απεργία αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αντίστασης των Ναυτεργατών στην ασκούμενη πολιτική κυβέρνησης - εφοπλιστών που έχουν βάλει πλώρη να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα, τις ΣΣΕ, τις κοινωνικοασφαλιστικές μας κατακτήσεις και την ίδια την συνδικαλιστική συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με δήλωση του Πρωθυπουργού πριν λίγες μέρες στην Βουλή κατέστησε σαφές ότι "η πανδημία ούτε θα ακυρώσει ούτε θα αναστείλει τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της" και το σχεδιασμένο από αυτήν νομοθετικό έργο θα επιταχυνθεί!

Οι "μεταρρυθμίσεις" που επικαλείται είναι σειρά αντεργατικών μέτρων που απορρυθμίζουν την εργασία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις και το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα!

Μπροστά μας έχουμε ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα που πρέπει να τον διαβούμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ανεβασμένη και μαζική συμμετοχή στους αγώνες που η ΠΕΝΕΝ έχει στον άμεσο σχεδιασμό της για τα προβλήματα του κλάδου μας και όλων των Ναυτεργατών.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 08:00
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή