Σήμερα: 28/02/2021
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 11:16

Κυβέρνηση - ΥΕΝ: Όλα υπέρ των εφοπλιστών!

Γράφτηκε από τον

_-_ΥΕΝ_ΟΛΑ_ΥΠΕΡ_ΤΩΝ_ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ.jpg

Άρθρο

Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ και προσωπικά ο επικεφαλής αυτής και εκλεκτός των εφοπλιστών κ. Πλακιωτάκης μαζί με τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες του όπως όλα δείχνουν ξημεροβραδιάζονται και εργάζονται πυρετωδώς για να προωθήσουν σε όλα τα πεδία των αρμοδιοτήτων τους τα εφοπλιστικά συμφέροντα και τις αξιώσεις τους προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.

Είναι γνωστές οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ και του Υπουργού Ε.Ν με τον νόμο 4714/2020 ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα με εντολή του εφοπλιστικού κατεστημένου και οι οποίες κατακρεουργούν την ισχύουσα ΣΣΕ και τα εργασιακά δικαιώματα των Ναυτεργατών στην ποντοπόρο Ναυτιλία.

Δύο νέες ειδήσεις που πέρασαν στα ψιλά των ΜΜΕ δείχνουν ότι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης στην άσκηση της Ναυτιλιακής πολιτικής αρχίζει και τελειώνει στην εξυπηρέτηση των εφοπλιστικών συμφερόντων.

1) Στον πτωχευτικό κώδικα που πέρασε μόλις προχθές από την Βουλή με τροπολογία Πλακιωτάκη στο όνομα της "διασφάλισης της θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των νησιωτικών περιοχών και της ανάκτησης του Ακτοπλοϊκού δικτύου" επεκτείνεται μέχρι τέλους του χρόνου η δυνατότητα επιδοτήσεων της Ακτοπλοΐας όπως ακριβώς συμβαίνει με τις άγονες γραμμές με στόχο την γενναία στήριξη και αυτή την φορά των Ακτοπλοϊκών Ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

2) Επίσης όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός Ε.Ν πριν λίγες μέρες από την Κρήτη σε σχετική εκδήλωση στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, είχε θετική έκβαση η κυβερνητική πρωτοβουλία για την εξασφάλιση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για το Β΄ θαλάσσιο εκπαιδευτικό ταξίδι όλων των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Τι σημαίνει στην πράξη η "νέα επιτυχία" Πλακιωτάκη;

Σημαίνει ότι οι εφοπλιστές απαλλάσσονται από το κόστος - δαπάνη των μισθών των δευτεροετών σπουδαστών οι οποίοι κάνουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι στο πλαίσιο της εναλλασσόμενης εκπαίδευσής τους στα πλοία!!!

Η πολιτική κυβέρνησης - ΥΕΝ είναι απόλυτα συστοιχισμένη στην στρατηγική των εφοπλιστικών συμφερόντων και νυχθημερόν εργάζονται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα και βεβαίως και με τα νέα μέτρα την κερδοφορία τους!!!

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος.. Εάν πάμε στην άλλη που αφορά τον Ναυτεργατικό κόσμο επί ενάμισυ χρόνο που η ΝΔ έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης στην χώρα μας τα Ναυτεργατικά προβλήματα συσσωρεύονται οξύνονται και διαρκώς γεννιούνται καινούργια ως αποτέλεσμα της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Εργασιακά - κοινωνικοασφαλιστικά - ΣΣΕ - ανεργία βρίσκονται σε αποτελμάτωση ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας προωθεί το ένα μετά το άλλο αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα με τα οποία κατεδαφίζει τα ναυτεργατικά δικαιώματα.

Πρόσφατο παράδειγμα ο νέος αντιδραστικός πτωχευτικός κώδικας ενώ το επόμενο βήμα στο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχεδιασμό θα είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων!!!

Ο στόχος τους σαφής και ευδιάκριτος, η εντεινόμενη οικονομική κρίση που επιδεινώθηκε με το υγειονομικό πρόβλημα να αποδυναμώσει και να αποδεκατίσει το σ.κ, την οργανωμένη δράση των εργαζομένων έτσι ώστε τα νέα μέτρα να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και "αναίμακτα" για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο και τις συνέπειες της κρίσης να τις φορτωθούν και αυτή την φορά οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλουν τα μέγιστα και οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλα τα επίπεδα του σ.κ οι οποίες με την απραξία και την αποχή διευκολύνουν την κυβερνητική επίθεση και το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων.

Την ίδια περίοδο η κατάσταση στο ναυτεργατικό σ.κ παρουσιάζεται τυπικά και ουσιαστικά διαλυτική αφού ο "πόλεμος" για την καρέκλα του Γ.Γ της ΠΝΟ έχει οδηγήσει σε διάσπαση τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και τα δύο τμήματά του με την σειρά τους (Γ.Γ ΠΝΟ - 8+1 σωματεία) επί ένα ολόκληρο χρόνο βάζουν πλάτη η επίθεση κυβέρνησης - εφοπλιστών να υλοποιείται σε βάρος των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και οι δυνάμεις αυτές να βρίσκονται σε μακροχρόνια "χειμέρια νάρκη¨.

Από την άλλη οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού στο ν.σ.κ με την στάση τους όλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και αντίστοιχα αυτής της ΠΝΟ έχουν πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι είναι ανίκανες να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο για τα ναυτεργατικά προβλήματακαι πολύ περισσότερο για την οργάνωση και την κινητοποίηση των Ναυτεργατών σε μια κατεύθυνση αντίστασης και πολύμορφων αγώνων προκειμένου να αναχαιτισθεί και να εμποδιστεί η επίθεση κυβέρνησης - εφοπλιστών.

Σε αυτές τις συνθήκες η προσπάθεια και οι πρωτοβουλίες της ΠΕΝΕΝ για την οργάνωση από τα κάτω δηλαδή μέσα στα ίδια τα καράβια με σκοπό οι Ναυτεργάτες να πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια και να παλέψουν με συνέπεια, αποφασιστικότητα, με σχέδιο, αγωνιστικό - ταξικό προσανατολισμό, μαζική συμμετοχή, βάζοντας μπροστά τα Ναυτεργατικά προβλήματα και την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - εφοπλιστών αποτελεί την μοναδική διέξοδο, τον μοναδικό δρόμο τα προβλήματα, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις να έρθουν στο προσκήνιο και κυρίως στην βάση αυτή να οικοδομηθεί ένα Ναυτεργατικό μέτωπο με συλλογικές διαδικασίες βάσης και οι Ναυτεργάτες να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο και ρόλο στα προβλήματα που τους αφορούν.

Νταλακογεώργος Αντώνης

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή