Σήμερα: 15/04/2021
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 12:21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Β΄ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Γράφτηκε από τον

GENIKH_SYNELEYSH_PENEN.JPG

Συνάδελφοι,

Στις 31 Οκτώβρη 2018, μέρα Τετάρτη και ώρα 9.30 π.μ πραγματοποιείται η Β΄ Τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών μας.

Κεντρικό θέμα που θα απασχολήσει την Συνέλευση είναι οι ΣΣΕ 2018-2019, τα αιτήματα, οι διεκδικήσεις και η τακτική του Σωματείου μας.

Όπως είναι γνωστό για το 2018 έχουν υπογραφεί δύο ΣΣΕ, αυτή των Ακτοπλοϊκών και Ε/Γ-Ο/Γ Διεθνών γραμμών και των Πορθμείων Εσωτερικού οι οποίες, με ευθύνη της ηγεσίας και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, οι καταλήξεις τους ήταν τελείως αναντίστοιχες με την βούληση των Ναυτεργατών αλλά και τις πραγματικές ανάγκες που διαμορφώθηκαν την τελευταία 7ετία όπου όλες οι Συμβάσεις ανανεώνονταν με μηδενικές αυξήσεις.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων της φορτηγού ναυτιλίας (ποντοπόρα άνω των 4500 κόρων, μεσογειακά Φ/Γ- Δ/Ξ, και φορτηγά κάτω των 500 κόρων) οι συμβάσεις παραμένουν στον αέρα για μια ολόκληρη 8ετία!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ έχει επανειλημμένα καταθέσει στην ΠΝΟ ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό πλαίσιο δράσεων, κινητοποιήσεων και απεργιακών αγώνων σε αυτές τις κατηγορίες πλοίων το οποίο προσκρούει στην άρνηση του εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού οι οποίοι σε κοινή γραμμή αρνούνται οποιαδήποτε κινητοποίηση έχει στόχο την ποντοπόρο ναυτιλία, εκεί που επικρατεί σε γενικευμένη κλίμακα η μαύρη ανασφάλιστη και χαμηλόμισθη εργασία!!!

Έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η λύση είναι η οργάνωση, η κινητοποίηση και η δράση των ίδιων των Ναυτεργατών και όχι ο παροπλισμός τους που τους έχουν οδηγήσει εδώ και δεκαετίες οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κoμματικού συνδικαλισμού.

Η έλλειψη βούλησης αυτών των δυνάμεων να αντιταχθούν στις εφοπλιστικές απαιτήσεις για πάγωμα της σύμβασης και στις αξιώσεις τους για υπονόμευση της ΣΣΕ με βάση τα διεθνή κρατούντα, σε συνδυασμό με την διάρρηξη οποιασδήποτε ουσιαστικής σχέσης και δεσμού με τους Ναυτεργάτες της ποντοπόρου Ναυτιλίας τους οδηγεί να εκλιπαρούν τον εκάστοτε Υπουργό Ε.Ν (ο οποίος ουδεμία δικαιοδοσία έχει) να παίζει τον ρόλο του μεσάζοντα και σε ανταπόδοση εργοδοτικός και κομματικός συνδικαλισμός να αναμένουν από την κυβέρνηση να δώσει λύση στην εφοπλιστική αδιαλλαξία και επιθετικότητα…..

Αυτός ο κατήφορος οδηγεί ουσιαστικά σε παραίτηση και υποταγή στα εφοπλιστικά συμφέροντα και ανεξάρτητα από διαφορές αυτών των δυνάμεων είναι φανερό ότι με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται απόλυτα οι σχεδιασμοί των εφοπλιστών για το χτύπημα του κορυφαίου θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υπογραφής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.

Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί μονόδρομο την συγκρότηση ενός Ναυτεργατικού μετώπου μέσα και έξω από τα καράβια και την αγωνιστική διεκδίκηση υπογραφής των ΣΣΕ που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Ναυτεργατικού μας κόσμου, της χώρας μας αλλά και της αντιμετώπισης με όρους κινήματος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τα μέλη μας στην Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός, γόνιμος προβληματισμός, να διατυπωθούν σκέψεις και απόψεις που θα συμβάλουν να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την αντεπίθεση του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

ΣΤΙΣ 31/10/2018

Πειραιάς 22/10201/

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή