Σήμερα: 15/04/2021
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 09:16

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΩΡΑ 8.15 Π.Μ, ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 132, 2ος ΟΡΟΦΟΣ, ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Γράφτηκε από τον

28082018.jpg

Συνάδελφοι,

Στις 12 Σεπτέμβρη 2018 πραγματοποιείται η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και την διενέργεια εκλογών στο Σωματείο μας για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.

Η εκλογική διαδικασία στην ιστορική μας Ένωση πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο όπου τα προβλήματα για τους εργαζόμενους και τους Ναυτεργάτες παρουσιάζονται ιδιαίτερα οξυμένα από όλες τις ασκούμενες μνημονιακές, αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.

Στα 8 χρόνια της μνημονιακής επέλασης έχουν συνθλιβεί τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, ο δημόσιος πλούτος έχει ξεπουληθεί, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί, οι συντάξεις έχουν εξαϋλωθεί και έχουν μετατραπεί σε βοηθήματα.

Δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια έχουν υποβαθμιστεί και τα εργατικά δικαιώματα έχουν τσακιστεί.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι της κρίσης είναι το κεφάλαιο, οι δανειστές και το ευρωενωσιακό πολιτικό κατεστημένο που από κοινού έχουν καταφέρει το μεγαλύτερο μεταπολεμικό πλήγμα στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αντίθετα το κεφάλαιο με τις αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές ξεπερνάει την κρίση, ενισχύει την ανταγωνιστικότητά του αυξάνει την κερδοφορία του.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ επέδειξε μια σταθερή, συνεπή αγωνιστική και ταξική στάση βάζοντας πάνω από όλα τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των Ναυτεργατών και του ιστορικού μας κλάδου.

Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, πρωτοστάτησε στην προετοιμασία, την οργάνωση και την επιτυχή διεξαγωγή τους, έδωσε πάντα και παντού το παρόν στις απεργιακές μάχες, στις μεγάλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, μαζί με όλους τους εργαζόμενους που βρέθηκαν στον δρόμο του αγώνα.

Πάλεψε με αποφασιστικότητα και είχε την πιο καθοριστική συμβολή σε όλους τους αγώνες που αναπτύχθηκαν στον Ναυτεργατικό χώρο.

Ανέπτυξε αυτοτελώς δεκάδες αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις σε μια τεράστια γκάμα προβλημάτων, συνέβαλε αποφασιστικά στην επίλυση πολλών εργασιακών και οικονομικών προβλημάτων που αφορούσαν τον κλάδο μας.

Αυτή η πρωτοπόρα και συνεπής ταξική δράση της στοχοποιήθηκε από το εφοπλιστικό κεφάλαιο και επανειλημμένα αυτό και τα όργανά του επιτέθηκαν στην ΠΕΝΕΝμε σκοπό να την συκοφαντήσουν και με τον τρόπο αυτό να περάσουν νέα αντεργατικά μέτρα στην Ναυτιλία και στους Ναυτεργάτες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θεωρεί την επικείμενη εκλογική διαδικασία στο ιστορικό μας Σωματείο ακόμη μια μάχη η οποία πρέπει να κερδηθεί στην κατεύθυνση η ΠΕΝΕΝ να δυναμώσει τον ρόλο και την συμβολή της στο εργατικό και Ναυτεργατικό κίνημα της χώρας μας.

Προϋπόθεση για αυτό αποτελεί η μαζική συμμετοχή του κλάδου στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα και η εκλογή νέας Διοίκησης η οποία θα αποτελεί εγγύηση το Σωματείο να παραμείνει στην πρωτοπορία των εργατικών αγώνων.

Καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στην Συνέλευση στις 12 Σεπτέμβρη 2018.

Η Συνέλευση θα ξεκινήσει στις 8.15 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 13.00 το μεσημέρι

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Πειραιάς 28/8/2018

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

****************************************************

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών με απόφασή της σε εφαρμογή των καταστατικών διατάξεων συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΕΝΕΝ η οποία θα γίνει την 5 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 08.15 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων του 2ου ορόφου, στην οδό Κολοκοτρώνη 132, Πειραιάς, με θέματα ημερησίας διάταξης:

  1. Εκλογή Προέδρου Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΝΕΝ
  2. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια εκλογών 2018-2019 προς εκλογή 21 τακτικών και 21 αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων της ΠΕΝΕΝ στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  3. Αποφάσεις επί ζητημάτων που αφορούν την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και την ψηφοφορία (καθορισμός διαδικασιών, αμοιβές Εφορευτικής Επιτροπής, ημέρες και ώρες ψηφοφορίας κ.λπ.).
  4. Ανάγνωση και επικύρωση πρακτικών προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γεν. Συνέλευση θα επαναληφθεί με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης, στον ίδιο τόπο την 12 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 08.15 το πρωί (απαρτία ανεξαρτήτως αριθμού παρισταμένων ταμειακώς εντάξει μελών).

Με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                    Κροκίδης Νικόλαος

 

 

----------------***************-------------------

 

Οι υποψήφιοι για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 12/9/2018

που προτείνει η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ:

 

Τακτικοί:

1. Ευσταθίου Παντελής

2. Ρέντας Δημήτριος

3. Παπαβασιλείου Άγγελος

 

 Αναπληρωματικοί:

1. Καταλαγαριανός Οδυσσέας

2. Μολά Αμέτ

3. Περάκης Κωνσταντίνος

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 07:40
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή