Σήμερα: 29/11/2022
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 10:35

49η Επέτειος Πολυτεχνείου -Συνεχίζουμε στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής που χάραξε η εξέγερση του Νοέμβρη 1973 -Ανακοίνωση

Γράφτηκε από τον

A09F9BA5A495A79D95999F_14_11_13.jpg

Συμπληρώνονται φέτος 49 χρόνια από την ηρωική εξέγερση  του Πολυτεχνείου ενάντια στη λαομίσητη φασιστική Χούντα των Συνταγματαρχών  η οποία είχε την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε την κορυφαία αντιδικτατορική δράση λαού και νεολαίας και ήταν αρχή του τέλους για την κατάρρευση των πραξικοπηματιών.

Ο αγώνας του Πολυτεχνείου αποτελεί μια τεράστια και πολύτιμη παρακαταθήκη για την εργατική τάξη και την νεολαία μας στη πάλη και για τα σημερινά προβλήματα!

-Παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε.-Ουκρανίας με την Ρωσία. Απαιτούμε το σταμάτημα του και τον απεγκλωβισμό της χώρας μας από αυτόν. Την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων και την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

-Είμαστε μετωπικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης- Κεφαλαίου που μέσα στην περίοδο της υγειονομικής – ενεργειακής κρίσης και του πολέμου επιχειρούν να χτυπήσουν ότι έχει μείνει όρθιο από τα εργατικά δικαιώματα!

-Βάζουμε μπροστά, παλεύουμε και διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας και των καθημερινών ανατιμήσεων σε ενέργεια- καύσιμα- καταναλωτικά αγαθά.

-Υπογραφή ΣΣΕ σε όλους τους κλάδους και επιχειρήσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και πάσης φύσης επιδόματα.

-Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων μέσα από τους οποίους οι αστικές κυβερνήσεις παγιώνουν την καθήλωση μισθών – συντάξεων, εμπλουτίζουν το αντιδραστικό οπλοστάσιο, αυξάνοντας το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων, δημιουργούν νέα εμπόδια στους αγώνες των συνδικάτων και της νεολαίας.

-Κατάργηση των νόμων Κεραμέως που μετατρέπει τις σχολές σε επιχειρήσεις για φθηνό εργατικό δυναμικό, βάζει στις σχολές την αστυνομία, ενισχύει τον αυταρχισμό και την καταστολή για να περάσει τις αντιδραστικές της επιλογές.

Καλούμε τα μέλη μας να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση- διαδήλωση στην Αμερικανική πρεσβεία.

Η κατάθεση στεφάνου της ΠΕΝΕΝ στο χώρο του Πολυτεχνείου θα γίνει την Πέμπτη στις 12:30 μμ.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 10:43
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή