Σήμερα: 14/05/2025
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

εικόνα_Viber_2025-05-14_14-22-27-277.jpg

 

 

Η ποινικοποίηση, η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Όλοι και όλες σήμερα στις 6:30 μ.μ. στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ.

 

Ο  μονοπωλιακός όμιλος της Attica Group που εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο μέρος της Ακτοπλοϊκής αγοράς  τίθεται επικεφαλής της αντεργατικής επιχείρησης υπονόμευσης της απεργίας της ΠΕΝΕΝ η οποία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και συνεχίζεται για τρίτη ημέρα με απόλυτη επιτυχία.

Εφοπλιστές – κυβέρνηση – ΥΕΝ και οι μηχανισμοί τους έχουν πανικοβληθεί από την μεγαλειώδη και επιτυχημένη απεργία η οποία πλέον ξέφυγε από τα στενά όρια των Ro/Ro πλοίων.

Στόχος τους είναι να χτυπηθεί το αυτόνομο ταξικό Ναυτεργατικό μπλοκ το οποίο αντιστρατεύεται την γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής  και το δόγμα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους.

Μαζί τους έχουν επιστρατεύσει το συστημικό μιντιακό κατεστημένο που επί 3 ημέρες ακολουθεί τον δρόμο της ένοχης σιωπής.

Όλες τους οι προσπάθειες έως τώρα έχουν ναυαγήσει μπροστά στην αποφασιστικότητα της Διοίκησης της Ένωσης μας και στην παλικαρίσια και αμετακίνητη στάση του κλάδου μας.

Η ταξική δικαιοσύνη γίνεται γι’ άλλη μια φορά ο μοχλός μέσω του οποίου το εφοπλιστικό κεφάλαιο επιχειρεί ν΄ακυρώσει και να υπονομεύσει τους δίκαιους αγώνες του κλάδου μας και των Ναυτεργατών.

Στο πλαίσιο αυτό η Attica Group σε κοινή γραμμή με την κυβέρνηση, το ΥΕΝ και τις  υπηρεσίες τους προσπαθούν πανικόβλητοι να φρενάρουν τους αγώνες και να εμποδίσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Το μαύρο αυτό αντιδραστικό μέτωπο δεν θα καταφέρει να πετύχει τους άθλιους σκοπούς του.

Η ΠΕΝΕΝ, ο κλάδος μας, οι Ναυτεργάτες, η εργατική τάξη της χώρας μας βρίσκονται και θα είναι έως το τέλος στο πλευρό των μελών μας εκφράζοντας πολύμορφα την αλληλεγγύη τους.

Το αγωνιστικό Ναυτεργατικό μπλοκ μέσα στα καράβια δεν πρόκειται να παραιτηθεί, να συμβιβαστεί και να υποταχθεί στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, αυτή που παρέχει επιχειρηματική ασυδοσία στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και τους ταΐζει συνέχεια με νέα προνόμια για να μεγεθύνουν τα κέρδη τους.

Αυτοί που ως σύγχρονοι μαυραγορίτες έχουν εκτινάξει τις τιμές  των εισιτηρίων σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα τους πάει πολύ να είναι απέναντι στους δίκαιους αγώνες της ΠΕΝΕΝ και των Ναυτεργατών.

Η νέα τους προσφυγή κατά της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην απεργία μας δεν πρόκειται να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η μάχη της ΠΕΝΕΝ και του κλάδου μας δεν θα κριθεί σε κανένα δικαστήριο, αλλά στους καταπέλτες των πλοίων που σύσσωμος βρίσκεται από την Δευτέρα τα ξημερώματα στην απεργιακή μάχη.

Καλούμε την εργατική τάξη, τα συνδικάτα, όλους τους μαζικούς φορείς να δώσουν σήμερα το απόγευμα το δυναμικό, μαζικό και αγωνιστικό παρόν τους στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στις 6:30 μ.μ. στον χώρο φόρτωσης των Ro/Ro στο Κερατσίνι.

Νέος Μώλος Δραπετσώνας – περιοχή Ro/Ro.

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Η εφοπλιστική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Νίκη στον αγώνα των Ναυτών που είναι αγώνας όλων των Ναυτεργατών!

Η Διοίκηση

2025-05-14_110658.jpg

 

Η επαίσχυντη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά  έπειτα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο όμιλος της Attica Group μαζί και άλλες ναυτιλιακές εταιρίες έπεσε στο κενό.

Το ίδιο και η επιχείρηση τρομοκρατίας που ενορχηστρώθηκε από την εταιρία που εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά τον κλάδο της Ακτοπλοΐας με την συνδρομή του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του.

Οι τελευταίοι έδειξαν υπερβάλλων ζήλο για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που κήρυξε ως παράνομη την απεργία της ΠΕΝΕΝ απειλώντας με εισαγγελικές και δικαστικές παρεμβάσεις κατά της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ!

Η απόπειρα τους προσέκρουσε όπως αναμενόταν στην ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη θέληση της ΠΕΝΕΝ και στην θαρραλέα αντίδραση των μελών της τα οποία ξεκαθάρισαν ότι η ποινικοποίηση των αγώνων και της απεργίας δεν θα περάσει.

Χθες, δεύτερη ημέρα της απεργίας σε πλοίο της εταιρίας που το πλήρωμα μας απεργεί στο Κερατσίνι, 5 φορές επιχειρήθηκε στο όνομα της δικαστικής απόφασης να βάλει φόρτωση!

Σε όλες τις περιπτώσεις πήραν ένα κατηγορηματικό όχι από τους απεργούς μαζί και από άλλους Ναυτεργάτες που έμπρακτα έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους Λοστρόμους – Υπολοστρόμους – Ναύτες και Ναυτόπαιδες.

Ο ΣΕΕΝ, οι ναυτιλιακές εταιρίες στα  Ro/Ro, το ΥΕΝ και ορισμένες υπηρεσίες του που διακρίθηκαν στο βρώμικο ρόλο της υπονόμευσης της απεργίας καλό είναι να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν απέναντι τους ένα από τα πιο οργανωμένα, μάχιμα εργατικά Σωματεία στην χώρα μας που έχει ακατάλυτους δεσμούς με τα χιλιάδες μέλη του και όλο το Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας!

Η Attica Group και τα στελέχη της φαίνεται πιστεύουν πολύ στην δημοκρατία… αφού αγνοήσαν και περιφρόνησαν  την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στο οποίο με παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ ζητήθηκε η κάλυψη της απεργίας και ομόφωνα οι παρατάξεις σε αυτό έβγαλαν απόφαση που καλύπτει την απεργία έως την Παρασκευή 16/5 και ώρα 06:00.

Σε ανακοίνωση τους δηλώνουν ότι ματαιώνουν το δρομολόγιο του «Blue Carrier 1» μιλώντας για παρεμπόδιση στην φόρτωση οχημάτων που δήθεν έκανε η ΠΕΝΕΝ!!!

Ξύδι… Ξύδι… θα τους περάσει!!!

Η Διοίκηση

 

Δείτε σχετικό έγγραφο της Attica Group που αναπαράγει θεωρίες συνωμοσίας…

Gq5OpHOXcAAF6Nf.jpg

Gq5OrQ9XwAAI2CN.jpg

 

πανο_παναττικη.jpg

 

Η προσφυγή Ναυτιλιακών εταιριών που έχουν στην ιδιοκτησία τους δρομολογημένα πλοία Ro/Ro στο Ακτοπλοϊκό δίκτυο στο Πρωτοδικείο Πειραιά  όπως αναμενόταν απέδειξε και επιβεβαίωσε τον ταξικό χαρακτήρα της δικαιοσύνης, η οποία είναι στο πλευρό των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων και της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε ότι με διαδικασίες fast truck κήρυξε την 48ωρη προειδοποιητική Παν-αττική απεργία της ΠΕΝΕΝ ως παράνομη αγνοώντας και περιφρονώντας μια σειρά από δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα μας.

Όπως είχαμε προαναγγείλει η ΠΕΝΕΝ δεν πρόκειται να συμμορφωθεί και να υποταχθεί σε καμία δικαστική απόφαση η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εφοπλιστικής ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας.

Η ποινικοποίηση των αγώνων και της απεργίας της ΠΕΝΕΝ βρίσκει απέναντι σύσσωμο τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες οι οποίοι έχουν υψώσει τοίχος υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να μεταβάλει τις νόμιμες και δίκαιες διεκδικήσεις τους! Το μαύρο αντιλαϊκό – αντεργατικό μπλοκ εφοπλιστών – κυβέρνησης – ΥΕΝ θα ηττηθεί και αυτή την φορά.

Εάν πιστεύουν ότι με αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και αθλιότητες θα μας οδηγήσουν στην παραίτηση από τα δικαιώματα μας είναι οικτρά γελασμένοι.

Δεν πρόκειται να υποστείλουμε την σημαία, τον αγώνα στα  Ro/Ro, στην Αδριατική, στην Ακτοπλοΐα και στην ευρύτερη επιβατηγό και φορτηγό Ναυτιλία!

Η απεργία μας συνεχίζεται, έχει εξασφαλισμένη την μαζική, αγωνιστική και καθολική συμμέτοχή των μελών. Αποκρούσαμε επιτυχώς και αποτελεσματικά την επιχείρηση εκφοβισμού τρομοκρατίας και υπονόμευσης της που συντονισμένα επιχειρήθηκε τόσο πριν όσο και κατά την χθεσινή ημέρα.

Μπροστά τα δικαιώματα μας και όχι τα κέρδη τους

Τώρα τους δείχνουμε το μπόι και την δύναμη μας.

Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι.

Αγώνας μέχρι την δικαίωση!

Η Διοίκηση

2025-05-12_144140.jpg

 

Με μαζική συμμετοχή των μελών της Ένωσης μας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 9 το πρωί η απεργιακή μας συγκέντρωση.

Σε αυτή πήραν μέρος σύσσωμα τα πληρώματα των πλοίων που είχαν προσδέσει στην προβλήτα του Κερατσινίου που αποπλέουν και καταπλέουν  τα οχηματαγωγά πλοία.

Τα πλοία αυτά σήμερα το πρωί ήταν τα εξής:  «ΙΩΣΗΦ Κ», «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», «ΤΑΛΩΣ», «BLUE CARRIER 1» και «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ».

Παράλληλα στην συγκέντρωση πήραν μέρος μια σειρά συνδικαλιστές από Εργατικά Σωματεία τόσο από τον δημόσιο, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα αιτήματα που από κοινού είχε καθορίσει η Διοίκηση και τα μέλη μας και τα οποία όπως υπογράμμισε είναι δίκαια, ώριμα και απολύτως τεκμηριωμένα.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε την στάση εφοπλιστών – κυβέρνησης – ΥΕΝ, οι οποίοι εδώ και 1 μήνα έχουν λάβει το εξώδικο με τις διεκδικήσεις μας, χωρίς ωστόσο να έχουν δώσει καμία απάντηση.

Πρόκειται για κοινή γραμμή αυτών των δυνάμεων οι οποίες βάζουν πάνω από τα δίκαια αιτήματα μας τα κέρδη των εφοπλιστών και όχι τα δικαιώματα των Ναυτεργατών.

Αυτή την αντεργατική πολιτική οφείλουμε και μπορούμε να την σπάσουμε, έτσι ώστε να κάνουμε βήματα μπροστά και να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας.

Επάνδρωση – Συνθέσεις, ρεπό εκτός πλοίων, εργασία στο γκαράζ, ασφάλεια στην δουλειά, στις λιμενικές εγκαταστάσεις ή αναβάθμιση των λοστρόμων αποτελούν το ελάχιστο πλαίσιο το οποίο θέτουμε και αδιαπραγμάτευτα διεκδικούμε.

Η Διοίκηση

Σελίδα 1 από 4418
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή