Σήμερα: 22/03/2023
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 09:51

Η πουλημένη στο κεφάλαιο ΓΣΕΕ στηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Γράφτηκε από τον

2023-03-08_115129.png

 

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αρχίζει ως εξής: «Αύριο 8 Μάρτη μια σειρά Εργατικών Κέντρων και Σωματεία έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις. Μεθαύριο 9 Μάρτη είναι προγραμματισμένο το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, γεγονός το οποίο αφενός δεν βοηθά στην ενεργή εμπλοκή της, αφετέρου οι «καλοθελητές» κάθε απόφαση θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε συνδικαλιστική υποκρισία»

Σε τι εμποδίζει το συνέδριο (υπό την προστασία των ΜΑΤ θα γίνει και αυτό) της Πέμπτης να προκηρυχτεί απεργία την Τετάρτη; Τι θα έκαναν και τους εμποδίζει το συνέδριο; Μια ανακοίνωση θα έβγαζαν, άντε να έβγαζαν και κάνα ραδιοφωνικό σποτάκι (όλα αυτά τα αναθέτουν σε επαγγελματίες, επί πληρωμή), θα έστελναν και έναν να βγάλει ένα λογύδριο στην Κλαυθμώνος. Αυτό κάνουν κάθε φορά, αυτό θα έκαναν και τώρα.

Το παρακάτω έχει σημασία: οι «καλοθελητές» κάθε απόφαση θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε συνδικαλιστική υποκρισία. Αυτό δεν ισχύει για την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και άλλα εργατικά κέντρα; Στην πραγματικότητα, η ΓΣΕΕ του πασόκου Παναγόπουλου και του δεξιού Κιουτσούκη αποδοκιμάζει όσα όργανα αποφάσισαν απεργία. Τους λέει ότι ρίχνουν νερό στο μύλο κάποιων «καλοθελητών». Στους οποίους «καλοθελητές οι πουλημένοι στο κεφάλαιο εργατοπατέρες εντάσσουν -με τη γνωστή προστυχιά του υπαινιγμού- και τον εαυτό τους, γράφοντας: «Τα Συνδικάτα είναι και θα είναι εδώ και όλες οι δυνάμεις τους θα πρέπει να υπηρετούν τη δική τους αυτόνομη στρατηγική, μακριά από εντάξεις στις κομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις».

Ποιον βολεύει αυτή η τακτική; Μόνο τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Αν η αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν ήθελε να υπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες (λέμε τώρα), μπορούσε εύκολα να το πετύχει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Καταγγέλλοντας εξίσου τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, που είναι συνυπεύθυνη στο έγκλημα. Που όχι μόνο υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, αλλά και εξαπατούσε τον ελληνικό λαό πουλώντας του «γρήγορο και ασφαλή σιδηρόδρομο». Ομως, το βασικό μέλημα της κλίκας Παναγόπουλου-Κιουτσούκη σήμερα είναι να προστατεύσουν όσο μπορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που είναι αυτή που κλυδωνίζεται.

ΥΓ. Σε μια ανακοίνωση 200 λέξεων απουσιάζει προκλητικά η λέξη ιδιωτικοποίηση! Οπως και οποιαδήποτε αναφορά στη Hellenic Train, θυγατρική του ιταλικού μονοπώλιου Ferrovie dello Stato Italiane.

Απόσπασμα από δημοσίευμα της ΚΟΝΤΡΑΣ

 

Πηγή: vathikokkino.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή