Σήμερα: 12/04/2021
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 00:00

ΟΜΥΛΕ - ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΠ: Η κυβέρνηση συνεχίζει το θατσερικό μοντέλο, ξεπουλήματος των Λιμανιών

Γράφτηκε από τον

.jpg

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

 

Πειραιάς 12.5.15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η κυβέρνηση συνεχίζει το θατσερικό μοντέλο, ξεπουλήματος των Λιμανιών»

Το Δ/Σ ΟΜ.Υ.Λ.Ε μαζί με τα Δ.Σ των πρωτοβάθμιων συλλόγων, πραγματοποίησαν σήμερα 12/5/2015 μαζική παράσταση στο ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες το Δ.Σ/ ΤΑΙΠΕΔ θα εξέταζε το θέμα ιδιωτικοποίησης των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.

Δηλώσαμε την κατηγορηματική μας ΑΝΤΙΘΕΣΗ στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών και καλέσαμε το ΤΑΙΠΕΔ να αποσύρει τους «νεκρούς» νομικά και πολιτικά διαγωνισμούς πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.

Είναι γνωστό, ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε καθολική αντίθεση των παραγωγικών φορέων του Πειραιά – Θεσσαλονίκης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των κομμάτων της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο εγχείρημα πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Επισημάναμε το γεγονός ότι εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ από φορείς του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, των Δικηγορικών Συλλόγων και εργαζόμενων.

Επίσης, επισημάναμε ότι η πώληση των μετοχών οδηγεί σε ιδιωτικό μονοπώλιο και μάλιστα στον Ο.Λ.Π με δεδομένη την παραχώρηση του Container Terminal στην Cosco – ΣΕΠ έχουμε να κάνουμε με ένα καραμπινάτο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο.

 

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μας ενημέρωσε ότι η απόφαση συνέχισης των διαγωνισμών πώλησης των μετοχών Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ είναι θέμα Κυβερνητικής απόφασης που θα λάβει το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Η δική του εισήγηση είναι για τον Ο.Λ.Π , η μετατροπή του ποσοστού στο 51% ενώ για τον Ο.Λ.Θ να προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο.

Καταγγέλλουμε την μεθόδευση της Κυβέρνησης – ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των Ο.Λ.Π - Ο.Λ.Θ επίσης καταγγέλλουμε την απόκρυψη από τον Ελληνικό Λαό της καταδίκης των χαριστικών φοροαπαλλαγών που συνεχίζει να απολαμβάνει η Cosco παρά την καταδικαστική απόφαση της Ε.Ε καθώς και τις ενστάσεις της Ε.Ε για την δημιουργία μονοπωλίων.

Όπως επίσης επιχειρηματολογήσαμε ότι το εγχείρημα της πώλησης των μετοχών δεν αποτελεί λιμενική πολιτική αλλά νεοφιλελεύθερο θατσερικό μοντέλο που ξεκίνησε η προηγούμενη Κυβέρνηση και συνεχίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Καλούμε την Κυβέρνηση έστω και τώρα να εγκαταλείψει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο ξεπουλήματος των Λιμανιών, να ακυρώσει τους διαγωνισμούς για Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και να προχωρήσει στην ενίσχυση των Δημόσιων Λιμανιών με επενδύσεις, προσλήψεις και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Οι εργαζόμενοι θα δώσουν αγωνιστική απάντηση στο εγχείρημα του ξεπουλήματος των Λιμανιών.

Η Κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στα Λιμάνια.

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή