Σήμερα: 03/08/2021
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

_Βολου.jpg

Η ΠΕΝΕΝ πρόσφατα κατήγγειλε ακραίο περιστατικό στο Φ/Γ πλοίο "ΖΕΝΙΘ ΒΟΛΟΥ" που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της "Χάλυψ" στην Ελευσίνα και δεν υπήρχε καθόλου κλιματισμός στις καμπίνες του πληρώματος και αυτό σε συνάρτηση με τις ακραίες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες των ημερών λόγω του παρατεταμένου καύσωνα.

Το θερμόμετρο καθημερινά ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου και φθάνει έως τους 47 ενώ στο εσωτερικό του πλοίου λόγω της πυρωμένης λαμαρίνας η κατάσταση είναι αφόρητη πράγμα που καθιστά αδύνατη τη διαμονή σε αυτό λόγω έλλειψης κλιματισμού.

Καταγγείλαμε το περιστατικό στο Κ.Λ.Ελευσίνας στην ίδια την Λιμενάρχη ζητώντας να διενεργηθεί άμεσα έλεγχος και να αποκατασταθεί το πρόβλημα της σωστής λειτουργίας του κλιματισμού.

Την ίδια μέρα το απόγευμα όργανο του Κ.Λ.Ελευσίνας πήγε στο πλοίο για να πραγματοποιήσει σχετικό έλεγχο.

Η επίσκεψη και ο υποτιθέμενος έλεγχος άρχισε και τελείωσε στην καμπίνα του υποπλοιάρχου στην οποία υπήρχε και σχετική πινακίδα με την ένδειξη "ο χώρος κλιματίζεται". Τις καμπίνες του πληρώματος ούτε τις προσέγγισε ούτε εισήλθε αυτές... Εκεί ολοκληρώθηκε ο υποτιθέμενος εξονυχιστικός τους έλεγχος....

Προφανώς για "της γης τους κολασμένους", το υπόλοιπο κατώτερο πλήρωμα, δεν υπήρχε λόγος να ασκήσουν έλεγχο!!!

Καταγγέλλουμε αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα που δείχνει έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών στις συνθήκες διαβίωσης οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία αλλά και την ασφάλεια του πλοίου.

Η κατηγοριοποίηση των ναυτεργατών και των δικαιωμάτων τους ανάλογα με τον βαθμό του και την ειδικότητα στα πλοία, φανερώνει μία επικίνδυνη και βαθιά αντιδραστική νοοτροπία την ευθύνη της οποίας αναλαμβάνει η ίδια η Λιμενάρχης Ελευσίνας και οι υπόλοιποι ιεραρχία του Λ.Σ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝ.

Καλούμε τον Υπουργό Ε.Ν, τον Αρχηγό Λ.Σ να παρέμβουν αμέσως (το πλοίο τώρα κατευθύνεται στο λιμάνι Βόλου) για να αντιμετωπιστεί και να αποκατασταθεί το πρόβλημα του κλιματισμού σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ετικέτες

amazon.jpg

Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 746 εκατ. ευρώ επέβαλε το Λουξεμβούργο στην Amazon, για παράνομη επεξεργασία στοιχείων κατά παράβαση του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ε.Ε. (GDPR). Την επιβολή του προστίμου που αποφασίστηκε στις 16 Ιουλίου ανακοίνωσε ο ίδιος ο κολοσσός διαδικτυακών πωλήσεων, που υποστηρίζει ότι θα προσβάλει νομικά την απόφαση.

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Λουξεμβούργου (CNPD) δεν έχει νομική υπόσταση και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Amazon. 

Ο Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ζητά από τις επιχειρήσεις να ζητούν τη συναίνεση των πελατών τους πριν χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, διαφορετικά προβλέπει την επιβολή μεγάλων προστίμων.

πηγη: efsyn.gr

Ετικέτες

dachau.jpg

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ήταν φρουρός από το 1942 έως το 1945 στο στρατόπεδο στο Ζάξενχάουζεν, όπου περίπου 200.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν και 20.000 δολοφονήθηκαν.

Ένας 100χρονος πρώην φρουρός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζάξενχάουζεν των ναζί κοντά στο Βερολίνο θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης το φθινόπωρο, 76 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag.

Το δικαστήριο του Νόιρουπιν αποδέχθηκε τις κατηγορίες για συνέργεια σε ανθρωποκτονία για 3.500 υποθέσεις και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να είναι σε θέση να βρίσκεται στο δικαστήριο για 2 έως 2,5 ώρες την ημέρα, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου στην εφημερίδα.

Ο κατηγορούμενος, που βάσει της γερμανικής νομοθεσίας δεν κατονομάστηκε, φέρεται να ήταν φρουρός από το 1942 έως το 1945 στο στρατόπεδο στο Ζάξενχάουζεν, όπου περίπου 200.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν και 20.000 δολοφονήθηκαν.

Αν και ο αριθμός των υπόπτων για εγκλήματα των ναζί μειώνεται, οι εισαγγελικές αρχές ακόμα προσπαθούν να οδηγήσουν κατηγορούμενους ενώπιον της δικαιοσύνης.

πηγή: news247.gr

Ετικέτες
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή