Σήμερα: 15/06/2024
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 10:35

«Ο,τι γίνεται στις εφημερίες εδώ και πολλά χρόνια» Facebook logo Twitter logo Print Mail logo Print HTML logo Print PDF logo

Γράφτηκε από τον

2024-05-20_133501.jpg

 

Με ψευδείς και προκλητικές δηλώσεις, ο υπουργός Υγείας, η ΥΠΕ και η διοίκηση του νοσοκομείου «Γεννηματάς» επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας στον «Ριζοσπάστη» και τον «902.gr», από τις τελευταίες εφημερίες στο νοσοκομείο.

«Η φωτογραφία απεικονίζει μία συγκεκριμένη στιγμή. Εάν με ρωτάτε, υπάρχουν στιγμές στην εφημερία στα μεγάλα νοσοκομεία που γίνεται χαμός; Ναι, και όχι μία στιγμή, πολλές στιγμές. Αυτή η φωτογραφία είναι κάτι διαφορετικό απ' ό,τι γινόταν στις εφημερίες εδώ και πολλά χρόνια; Η απάντηση που πήρα από το νοσοκομείο είναι όχι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός, μπας και δικαιολογήσει το χάος στα επείγοντα. Και, ταυτόχρονα, σαν να έχει κολλήσει η βελόνα στο λιβάνισμα στο κράτος - δολοφόνο, ανέφερε ότι τα μόνα νοσοκομεία στον κόσμο (!) που δεν έχουν ουρές στις εφημερίες είναι στο ...Ισραήλ.

«Οι εικόνες ντροπής από τις τελευταίες εφημερίες στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" αποτυπώνουν με τον πιο σαφή και αδιάψευστο τρόπο την κατάλυση κάθε ασφάλειας κι αξιοπρέπειας των ασθενών και των εργαζομένων, αποτυπώνουν ενδεικτικά μια συνεχή πραγματικότητα, την οποία η πολιτική της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης έχει χτίσει χρόνο με τον χρόνο», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη», απαντώντας στην κυβερνητική πρόκληση η Γεωργία Φιλίππαπαθολόγος στο «Γεννηματάς» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

«Αυτή η πραγματικότητα άλλωστε περιλαμβάνει τις πολύωρες αναμονές που ξεπερνούν τις 24 ώρες, τις ελλείψεις κλινών, την ύπαρξη ράντζων», σημειώνει και συνεχίζει:

«Προκλητικότερος όλων βέβαια, για ακόμα μία φορά, είναι ο υπουργός Υγείας, ο οποίος μας καλεί να δεχτούμε αυτήν τη βαρβαρότητα ως κανονικότητα ή ως αναπόφευκτη. Ομολογεί με θράσος πως αυτή η φωτογραφία δεν είναι τίποτα το διαφορετικό απ' ό,τι γίνεται στις εφημερίες εδώ και πολλά χρόνια. Την ώρα μάλιστα που τοποθετείται, και ανερυθρίαστα διατεινόταν πως "οι συγκεκριμένοι ασθενείς είχαν βρει κανονικά κρεβάτι σε λίγες ώρες", εκείνη ακριβώς τη στιγμή στα ΤΕΠ του Παθολογικού πάνω από 25 ασθενείς παρέμεναν σε φορείο για τουλάχιστον 10 ώρες έκαστος προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι. Κι αν εκείνος δεν σοκάρεται, όπως λέει, γιατί έχει συνηθίσει να βλέπει τέτοιες εικόνες, τον προειδοποιούμε πως εμείς που εργαζόμαστε χρόνια στα νοσοκομεία δεν τις ανεχόμαστε. Οσο για τη στήριξη και τον θαυμασμό του για το κράτος - δολοφόνο δεν την αμφισβητούμε, του προτείνουμε όμως να περάσει και μία βόλτα από τα νοσοκομεία της Παλαιστίνης, αν βέβαια οι σύμμαχοί του έχουν αφήσει όρθιο νοσοκομείο στη Γάζα».

Οσο για την προσπάθεια «διάψευσης» των φωτογραφιών από την ΥΠΕ, σημειώνουμε: Οι φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν αφορούν μόνο το ΤΕΠ Παθολογικού του «Γεννηματάς», που κάθε 4 μέρες γεμίζει με τέτοια «στιγμιότυπα», και όχι και το Καρδιολογικό και το Χειρουργικό όπως ισχυρίζεται. Τα περιστατικά που διακομίζονται με το ΕΚΑΒ δεν προωθούνται αμέσως στον χώρο των ΤΕΠ επειδή δεν χωράνε, ενώ ο αριθμός των φορείων προφανώς και δεν είναι μονοψήφιος όπως υποστηρίζεται.

 

Πηγή: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή