Σήμερα: 07/08/2022
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 06:09

«Τρομοκράτης» χωρίς κανένα στοιχείο

Γράφτηκε από τον

fylaki.jpg

Νίκος Φωτόπουλος

Ο Πάνος Καλαϊτζής είναι σχεδόν 6 μήνες προφυλακισμένος, ενώ τίποτα δεν τον συνδέει με κάποια παράνομη πράξη. ● Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί ή όχι η προσωρινή κράτησή του.

Την ώρα που η ελληνική Δικαιοσύνη δοκιμάζεται από τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες αποφάσεις της (βλ. Κορκονέας, Λιγνάδης, Ζακ, Μιχαηλίδης κ.λπ.) καλείται σύντομα να αντιμετωπίσει ακόμα μία πολύ σοβαρή υπόθεση, αυτή του αναρχικού Παναγιώτη Καλαϊτζή, που βρίσκεται σχεδόν έξι μήνες προφυλακισμένος ως… «τρομοκράτης» χωρίς κανένα στοιχείο εναντίον του!

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη της προσωρινής του κράτησης.

Ο Παναγιώτης βρίσκεται στον Κορυδαλλό από τις 6 Φλεβάρη, μαζί με τους δύο συγκατηγορούμενούς του, Γεωργία B. και Θάνο Χ., με την κατηγορία συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο, δεν έχει προκύψει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του. Η προσωπική του ζωή έχει γίνει «φύλλο και φτερό» από την Αντιτρομοκρατική αλλά τίποτα - ούτε τα αποτελέσματα γενετικού υλικού (τεστ DNA) τον συνδέουν με κάποια παράνομη πράξη…

Το όνομά του απουσιάζει ακόμα και από τις καταθέσεις και τις παρακολουθήσεις των αστυνομικών ενώ μόνος συνδετικός κρίκος με την κατηγορία παραμένει το σπίτι που είχε παραχωρήσει σε συνάδελφό του για να περάσει τις μέρες της καραντίνας του. Μάλιστα, ο ίδιος ο Θάνος Χ. αναλαμβάνοντας την ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση «Αναρχική Δράση» δηλώνει ρητά πως ο Πάνος ουδεμία σχέση έχει με αυτή.

Συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες του Πανούλη με γραπτή ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν: «Για εμάς, η κάθε ώρα που παραμένει μέσα στη φυλακή, εκτός από πρόκληση, είναι και η απόδειξη της ποιότητας του δικαστικού συστήματος της ελληνικής “δημοκρατίας”. Ενός συστήματος, που αντιστρέφει το όποιο τεκμήριο αθωότητας στο ανάγνωσμα “ένοχος και προφυλακισμένος μέχρι αποδείξεως του εναντίου”.

Ενός συστήματος, που κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει πως, όχι μόνο έχει απολέσει την όποια ανεξαρτησία του (αν ποτέ υπήρξε τέτοια), αλλά πλέον λειτουργεί ως επιλεκτικός κατασταλτικός μηχανισμός ενάντια σε “παραδοσιακούς” και νέους εχθρούς. Γίναμε θεατές σε αποφυλακίσεις καταδικασθέντων για δολοφονίες, βιασμούς και παιδο-βιασμούς.

Η εξαγορά από τους, διάσημους ή μη, κατηγορούμενους των υπηρεσιών ενός “μέσα στα πράγματα” δικηγόρου και οι κατάλληλες φιλικές σχέσεις με τα υψηλά κλιμάκια φαίνονται ικανοί παράγοντες ώστε να αμβλύνουν την κατά τα άλλα “άτεγκτη” στάση της Δικαιοσύνης. Και είναι αυτές οι πολύπαθες φιλικές σχέσεις λοιπόν, που αναλόγως με την περίπτωση και το είδος των φίλων, μπορούν άλλους να τους αποφυλακίζουν και άλλους να τους κρατάνε έγκλειστους, χωρίς ούτε ένα στοιχείο».

«Αποφάσισαν να χτίσουν καριέρες στην πλάτη μου»

Ο Πάνος Καλαϊτζής, που μέσα από τους τέσσερις τοίχους στέκεται με αξιοπρέπεια, διανύει πράγματι έναν πολύ δύσκολο δρόμο. Με επιστολή του που κοινοποίησε στην «Εφ.Συν.» τονίζει: «Μισός χρόνος στη φυλακή, γιατί κάποιοι αποφάσισαν να χτίσουν τις καριέρες τους στην πλάτη μου. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει όλο αυτό τον καιρό στον έξω κόσμο.

Ο πόλεμος στην Ευρώπη καλά κρατεί, η βενζίνη έχει περάσει τα 2 ευρώ το λίτρο, οι τιμές σε βασικά προϊόντα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, για ακόμα ένα καλοκαίρι τα δάση καίγονται, οι εθνικιστικές κορόνες αυξάνονται εν όψει εκλογών και ο Covid-19, τον οποίο έχουμε κερδίσει τουλάχιστον 3 φορές, ξαναέρχεται στο προσκήνιο.

Αλλά και στα δικαστικά άλλαξαν πολλά... Ο δολοφόνος του Αλ. Γρηγορόπουλου αποφυλακίστηκε, ο δολοφόνος του Ζακ βγήκε μετά από 2 μήνες φυλακή, γνωστοί βιαστές και παιδοβιαστές κυκλοφορούν πλέον ελεύθεροι, ενώ την ίδια στιγμή η Δικαιοσύνη εξωθεί έναν πολιτικό κρατούμενο στον θάνατο».

Και καταλήγει: «Αν για κάποιους οι φιλικές σχέσεις αποτελούν τεκμήριο για να λάβουν την εμπιστοσύνη της Δικαιοσύνης και να αποφυλακιστούν, για άλλους φαίνεται πως λειτουργούν ως τεκμήριο ενοχής. Οσο για μένα, μπορεί να βρίσκομαι έγκλειστος μέσα σε 4 τοίχους, όμως παραμένω δυνατός, με το χαμόγελο στα χείλη και τη συνείδησή μου καθαρή, γνωρίζοντας πλέον ξεκάθαρα ότι σε όλη μου τη ζωή ήμουν από τη σωστή πλευρά».

πηγη: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή