Σήμερα: 14/05/2021
Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 05:51

Αντί για self test έστειλαν στα φαρμακεία rapid τα οποία δεν μπορούν να γίνουν με αξιοπιστία στο σπίτι – Σοβαρές καταγγελίες από τον αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Γράφτηκε από τον

farm2.jpg

Αδ. Ψαριανός: Πρόκειται για rapid tests που δεν μπορεί να γίνονται ατομικά καθώς η διενέργειά τους απαιτεί επαγγελματίες Υγείας - Αποκαλυπτική συνέντευξη (Real fm 8/4/2021)

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα self tests παρουσίασε ο Αδαμάντιος Ψαριανός, αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο (Real fm 8/4/2021).

«Περιμέναμε self tests και μας ήρθαν rapid tests και δεν ήρθαν ατομικά αλλά χύμα σε 25άδες», ανέφερε ο κ.Ψαριανός.

Οπως επιβεβαίωσε τα λεγόμενα self tests που διακινούνται μέσω των φαρμακείων είναι τα rapid tests που υπάρχουν στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα tests πρέπει να γίνονται από επαγγελματίες της Υγείας, σύμφωνα με τις οδηγίες στα αγγλικά, διότι διαφορετικά αυξάνεται ο κίνδυνος ψευδούς αποτελέσματος λόγω μη σωστής χρήσης.

Δεν είναι το ίδιο να το κάνει ένας πολίτης στο σπίτι του και να το κάνει ένας επαγγελματίας της Υγείας, συμπλήρωσε. Η συγκεκριμένη παρτίδα αφορά σε ένα εκατομμύριο σκευάσματα με τους αρμοδίους, όπως σημείωσε, να ισχυρίζονται ότι τα άλλα που θα έρθουν στη χώρα θα είναι διαφορετικά….

ΠΗΓΉ: imerodromos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 07:54
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή