Σήμερα: 22/01/2021
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 10:55

Ρεβεγιόν με 9 άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες. Εκκλησίες και λειτουργίες με 25 ή 50 άτομα (από πολλές και διαφορετικές οικογένειες) ...η στο λαϊκό σπίτι κολλάει, στον «οίκο του θεού»... αγιάζει!

Γράφτηκε από τον

mitsotakis-ieronimos-peraste.jpg

Στο ΦΕΚ 5509Β/2020, με τα νέα μέτρα κατά κορονοϊού, από 15 Δεκέμβρη μέχρι 7 Γενάρη και ώρα 6πμ., περιγράφεται το τι θα ισχύσει για τις εκκλησίες και τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στα ρεβεγιόν, ορίζεται ότι κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων επιτρέπονται οι συναθροίσεις με ανώτατο όριο τα 9 άτομα και έως δύο οικογένειες.

Για τις εκκλησίες, προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών. Ένα πιστός ανά 15τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 ατόμων για μητροπολιτικούς ναούς. Υπενθυμίζεται ότι αρχική απόφαση της κυβέρνησης για την εκκλησία, όπως αυτή εκφράστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ήταν οι εκκλησίες να είναι ανοιχτές για τους πιστούς μόνο Χριστούγεννα και Φώτα και να επιτρέπεται έως 9 σε όλες τις εκκλησίες, ενώ στους μητροπολιτικούς μαούς σε όλες τις περιοχές της χώρας έως 25 άτομα.

Πρόκειται, εμφανώς, για έναν νέο εμπαιγμό της κυβέρνησης που τολμά να επέμβει στην οικογενειακή εστία και στο οικογενειακό άσυλο, με την επίκληση της πανδημίας, θέτοντας περιορισμούς, την ώρα που υποκύπτει, για ψηφοθηρικούς λόγους, στις πιέσεις της εκκλησίας και σε σειρά εμπρηστικών και δογματικών δηλώσεων από φονταμενταλιστές μητροπολίτες, ανοίγοντας τους ναούς με περισσότερα άτομα.

Κι αυτό, επίσης, την ώρα αρκετοί εργατικοί, συνδικαλιστικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς «φωνάζουν» για το γεγονός η κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει μαζί τους τα δικά τους αιτήματα σχετικά με τα μέτρα και την διαχείριση της πανδημίας, όπως, για παράδειγμα, αυτό των εργαζομένων και των συνδικαλιστών, οι οποίοι ζητούν την ελεύθερη μετακίνηση και συνδικαλιστική δράση, με το δεδομένο ότι, με την αρωγή ή την εσκεμμένη αδράνεια της κυβέρνησης, «ανθεί» η εργοδοτική αυθαιρεσία και τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο εις βάρος των εργαζομένων και των οικογένειών τους, με αποτέλεσμα την ενδοοικογενειακή διασπορά.

πηγη:  ergasianet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 13:07
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή