Σήμερα: 15/04/2021
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 07:26

ΙΣΡΑΗΛ Η κυβέρνηση Νετανιάχου απαγορεύει τις διαδηλώσεις εναντίον της με πρόσχημα τον κορονοϊό

Γράφτηκε από τον

israel-protests.jpg

Από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ

Το Κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο έχει στόχο να περιορίσει τις διαδηλώσεις εναντίον του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία του κορονοϊού και τις κατηγορίες για διαφθορά που τον βαρύνουν.

Το νομοσχέδιο, που υιοθετήθηκε έπειτα από ολονύκτια συζήτηση στην Κνεσέτ, απαγορεύει στους Ισραηλινούς να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους, ένα μέτρο το οποίο, όπως ισχυρίστηκε η κυβέρνηση, έχει στόχο να περιορίσει την εξάπλωση της covid-19.

Από την πλευρά τους, οι επικριτές του μέτρου, που περιλαμβάνεται σε αυτά που ελήφθησαν στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown το οποίο τέθηκε σε ισχύ στις 18 Σεπτέμβρη στο Ισραήλ, καταγγέλλουν ότι στην πραγματικότητα έχει στόχο να εμποδίσει την πραγματοποίηση διαδηλώσεων κοντά στην επίσημη κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Επί βδομάδες, χιλιάδες διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους της Ιερουσαλήμ και άλλων ισραηλινών ζητώντας την παραίτηση του Νετανιάχου. Λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου εκατοντάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας την επιβολή περιορισμών στις διαδηλώσεις.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

πηγη: 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή