Σήμερα: 21/07/2024
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 12:31

ΙΣΡΑΗΛ Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου με αίτημα συμφωνία για τη Γάζα

Γράφτηκε από τον

israhl.jpg

Κινητοποιήσεις, που στοχεύουν στο να ασκήσουν πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση προκειμένου να συνάψει μια συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ολόκληρο το Ισραήλ, με τους διαδηλωτές να κλείνουν δρόμους και να συγκεντρώνονται έξω από σπίτια υπουργών.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν στις 06:29 το πρωί τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, ακριβώς τη χρονική στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις κατέκλυσαν τους δρόμους, εν ώρα αιχμής σε μεγάλους οδικούς άξονες σε ολόκληρη τη χώρα. Έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων στην κεντρική λεωφόρο που συνδέει το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ, προτού η αστυνομία ανοίξει τον δρόμο.

Οι προσπάθειες για τη σύναψη μιας συμφωνίας για τους ομήρους μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, έπειτα από εννέα μήνες πολέμου, φαίνεται να έχουν αναθερμανθεί τις τελευταίες ημέρες, με αξιωματούχους να εκφράζουν αισιοδοξία, όμως να επισημαίνουν πως υπάρχουν ακόμη διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.

Χθες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Ισραήλ, καλώντας την κυβέρνηση να εξασφαλίσει μια συμφωνία εκεχειρίας με τη Χαμάς προκειμένου να διευκολύνει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ) - 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή