Σήμερα: 03/08/2021
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 07:26

ΣΥΡΙΖΑ Εκτός ορίων η επιχείρηση εξαπάτησης της πειραϊκής κοινωνίας - Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

2020-05-22_102534.jpg

Η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και η αστική διαχείριση την οποία πιστά ακολούθησε αποδεχόμενος το νέο μνημόνιο, τις βασικές κατευθύνσεις και την πολιτική της Ε.Ε και του κεφαλαίου θρυμμάτισε και γελοιοποίησε την δήθεν αριστερή εικόνα και το αντίστοιχο αφήγημά του αποδεικνύοντας ότι μια σοσιαλδημοκρατική δύναμη στις συγκεκριμένες κοινωνικο - οικονομικές και πολιτικές συνθήκες είναι περισσότερο ικανή και αποτελεσματική στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και στην υλοποίηση μιας σκληρής και βάρβαρης επίθεσης ενάντια στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα.

Η κοινοβουλευτική του ήττα στις περσινές βουλευτικές εκλογές, η επικράτηση ενός ακόμη πιο ενισχυμένου συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων που είναι συστοιχισμένες στην κατεύθυνση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου οδηγούν το κόμμα αυτό σε ακόμη πιο συντηρητικές θέσεις σε όλα τα οικονομικά - κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που αναδύονται από την επικαιρότητα εντός και εκτός της χώρας μας.

Βασική πολιτική αιχμή ο κοινοβουλευτικός δρόμος και η ανάδειξή του ως "υπεύθυνης και συνετής πολιτικής δύναμης" η οποία στα κύρια ζητήματα συμπορεύεται με την κυβέρνηση της Ν.Δ ενώ σε δευτερεύοντα σηκώνει κουρνιαχτό για να κουκουλώσει την ευδιάκριτη συμπόρευση μαζί της....

Ταυτόχρονα έχοντας ελάχιστες προσβάσεις στο οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα επιχειρεί να διεισδύσει σε αυτό, να αξιοποιήσει και να καπηλευτεί την δυναμική των αγώνων που αναπτύσσονται όλο τον τελευταίο χρόνο....

Ενίοτε κεντρικά κομματικά στελέχη του και πρώην πρωτοκλασάτοι Υπουργοί βγαίνουν στον δρόμο μαζί με κινήματα και αγωνιστικές κινητοποιήσεις αναμασώντας μάλιστα στην προπαγανδιστική ρητορική τους "την ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων και την έκφραση συμπαράστασης σε αυτούς"!!!

Στην πραγματικότητα αυτό που αναπαράγει είναι η επανάληψη της χρεοκοπημένης - αποτυχημένης αντιδραστικής πολιτικής την οποία ως κυβέρνηση υπηρέτησε πιστά και με συνέπεια.

Όμως η προσπάθεια εγκλωβισμού, εξαπάτησης, σύγχυσης, αποπροσανατολισμού είναι, καθώς όλα δείχνουν, στο επίκεντρο της προπαγανδιστικής του εκστρατείας και από αυτή την άποψη δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποτιμηθεί.    

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η θέση του για το MasterPlanτης Cosco, έχει ενδιαφέρον να εστιάσουμε σε ορισμένα χαρακτηριστικά της τακτικής του που έχει εγκαινιάσει βλέποντας ότι αναπτύσσονται κινηματικά αξιόλογες δράσεις και αγώνες με επίκεντρο τους σχεδιασμούς της κινέζικης Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Για το ξεπούλημα - την ιδιωτικοποίηση - την παράδοση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας που έγινε με υπογραφή και σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βγάζουν τον σκασμό, για το MasterPlanτης Cosco επίσης σιωπούν, για το τερατώδες έργο της επέκτασης της προβλήτας στην Πειραϊκή το άγχος και ο πόνος τους αρχίζει και τελειώνει στην εκπόνηση σχετικής περιβαλλοντικής μελέτης και φυσικά καταπίνουν την κάμηλο της εκτέλεσης και αυτού του έργου.....

Η βρώμικη δουλειά στην υπηρεσία Cosco - κυβέρνησης

Παρακάτω παρέχουμε ένα σύντομο πληροφοριακό σχετικά με την δημόσια ρητορική που αναπτύσσουν και η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον....

Πρώτον: Ανακοίνωση της οργάνωσης Εργατοϋπαλλήλων ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για 1η Μάη 2020.

Τίτλος: "Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά - Έξω η Cosco από το λιμάνι"!!!

Κλείσμο: Η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Εργατοϋπαλλήλων Πειραιά καλεί τον κόσμο της εργασίας, τους εργαζόμενους στην ναυπηγοεπισκευή, να αντιδράσουν, να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν για να ακυρώσουν τα σχέδια της Coscoκαι της κυβέρνησης της Ν.Δ.!!!!

Δεύτερο: Ανακοίνωση της διευρυμένης Νομαρχιακής στις 21/5.

Τίτλος: "ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στο πλευρό των κατοίκων της Πειραϊκής"

Αναφερόμενη εν εκτάσει στην υπό κατασκευή της νέας προβλήτας σημειώνει "θα πρέπει με υπευθυνότητα να κριθεί τελικά η ανάγκη ή όχι επανεξέτασης υπό τις νέες συνθήκες της στρατηγικής και αναπτυξιακής χρησιμότητας του έργου της επέκτασης της προβλήτας της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά με βάση το ασφαλές πάντοτε πεδίο των αρχών της αναλογικότητας".

Στο τέλος απευθύνει κάλεσμα για διάλογο στην επιστημονική κοινότητα, τους παραγωγικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, τα κόμματα και την κοινωνία των πολιτών!!!

Οι εργαζόμενοι τσουβαλιάζονται είτε στους παραγωγικούς φορείς είτε στην κοινωνία των πολιτών και φυσικά καμιά αναφορά για το εργασιακό γκέτο της Cosco......

Οι δαιμόνιοι συντάκτες της ανακοίνωσης ΝΕ δηλώνουν ότι είναι στο πλευρό των κατοίκων της Πειραϊκής οι οποίοι όμως σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ προτάσσουν και παλεύουν να μην γίνει η προβλήτα στην Πειραϊκή.

Τι προκύπτει από τα παραπάνω; πρώτο ότι η εργατοϋπαλληλική του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει με το σύνθημα "έξω η Cosco από το λιμάνι" και όπως θα τεκμηριώσουμε πιο κάτω συνιστά κάκιστη θεατρινίστικη ρητορική η οποία θυμίζει Μαυρογιαλούρους, πολιτικάντηδες της δεκαετίας του 1960.

Επίσης στο κείμενο της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ αφήνεται ανοιχτό το ζήτημα της επανεξέτασης της χρησιμότητας του αναφερόμενου έργου....!!!!

Τρίτο: Στις 15/5/2020 το δημοτικό σχήμα στον δήμο Πειραιά οργανώνει τηλεδιάσκεψη με θέμα την προβλήτα στην Πειραϊκή, στην οποία συμμετέχει πλήθος στελεχών και ως δια μαγείας όλοι εκ της θέσης και του ρόλου τους φέρονται να προσγειώνονται στην πραγματικότητα και φυσικά τα αναφερόμενα από τις οργανώσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ πετιούνται στα σκουπίδια. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν πολλοί εκ των οποίων έχουν και την ιδιότητα μέλους τόσο στην εργατοϋπαλληλική όσο και στην νομαρχιακή επιτροπή!!!! Έτσι οι κορώνες τους να φύγει η Coscoαποδεικνύονται κούφια λόγια και υποκρισία του χειρίστου είδους.

Ενδεικτικά σημειώνουμε από αυτές ορισμένες τοποθετήσεις:

Δρίτσας: Το MasterPlanδεν ήταν αρχικά της Cosco αλλά του ΟΛΠ, το νομικό πλαίσιο τώρα πια είναι δεδομένο και δεν αλλάζει....

Σαντορινιός: Προφανώς θέμα ακύρωσης του έργου δεν μπαίνει.

Δούρου: Αυτή επέλεξε να συνταχθεί απροκάλυπτα και με περίσσιο θράσος στους σχεδιασμούς Cosco - κυβέρνησης.

Σημείωσε: - Το MasterPlan είναι εθνικό ζήτημα ..... και ζήτημα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής  πολιτικής....

- Η κρουαζιέρα πρέπει να επιχειρηθεί για αυτό και την επιδότησα ....(θαυμάστε το ύφος, την έπαρση και την αλαζονεία της).

- Το MasterPlan είναι σπουδαίο έργο, βασίζεται σε σχεδιασμό....    

Προταγωνιστής σε αυτή την κακοστημένη παράσταση που εξελίσσεται σε αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του στον δήμο Πειραιά αλλά και στους πέριξ δήμους, σε απόλυτη σύμπλευση βεβαίως με τον Μώραλη.... ο οποίος σε αυτούς βρήκε τους πολύτιμους συμμάχους για να ευοδωθεί το έργο της Cosco.

Η προσπάθειά τους να παρουσιάσουν το μαύρο - άσπρο δεν κρύβεται όπως και η χονδροειδέστατη απόπειρά τους να εμφανιστούν ως προστάτες του περιβάλλοντος σε ένα έργο το οποίο έχουν συνομολογήσει που αυτό παράγει πλήθος από καταστροφικές συνέπειες σε κοινωνικό - οικονομικό - εργασιακό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Ένα έργο το οποίο μετατρέπει τον Πειραιά και το λιμάνι σε απέραντη ελεύθερη οικονομική ζώνη, σε ένα εργασιακό κάτεργο. Ένα έργο το οποίο έχει πολλές ουρές όπως για παράδειγμα η δικαίωση της Coscoαπό την απόφαση του ΣτΕ για την δημιουργία ναυπηγείων και κατάργησης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, το LogisticsCenter, τα ξενοδοχεία και το "μικρό" Mall, το CarTerminalκαι άλλα όπως η επέκταση της προβλήτας στην Πειραϊκή η οποία με κανένα αντισταθμιστικό μέτρο και όρο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον λαό από τα όσα προτείνει το τοπικό συστημικό πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό ....

Εξάλλου ο γνωστός Άδωνις έχει καταστήσει σαφές ότι η εμβληματική επένδυση της Coscoθα προχωρήσει και για αυτά τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην απόφαση της ΕΣΑΛ (2/20) απαιτούν την πολιτική τους ωρίμανση η οποία θα έρθει με τον χρόνο....

Μέχρι τότε τα 132 εκατομμύρια της περιφέρειας με απόφαση και υπογραφή Δούρου θα πιάσουν τόπο και θα ολοκληρώσουν την ταχύτατη εκτέλεση του έργου για χάρη της Coscoκαι των πολυεθνικών της κρουαζιέρας οι οποίες απαιτούν τις ανάλογες υποδομές για να τις χρησιμοποιούν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, του περιβάλλοντος για την αύξηση των κερδών τους.

Όλα τα παραπάνω οι συστημικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις με επικεφαλής Πατούλη - Μώραλη, οπαδούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης τα στήριξαν (ή έδωσαν την συγκατάθεσή τους) στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ ανοίγοντας πλέον διάπλατα τις πόρτες σε Coscoκαι κυβέρνηση το MasterPlan και η επέκταση της προβλήτας στην Πειραϊκή να υλοποιηθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις του στο ΠΕΣΥ αφού συνηγόρησαν ένθερμα υπέρ της επένδυσης και συνολικά του MasterPlanτης Cosco για ευνόητους και προσχηματικούς λόγους δεν ψήφισαν την σχετική απόφαση για την οποία πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή περιλαμβάνει όλα εκείνα που ετίθεντο από την πλευρά τους σαν όροι για την νομιμοποίηση του έργου της Πειραϊκής. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΕΣΥ είναι συμβουλευτικό όργανο και οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στην κυβέρνηση.....

Ο λόγος τώρα περνάει πιο αποφασιστικά από ποτέ στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, βγάζοντας τα σωστά συμπεράσματα πρέπει και οφείλουν να οργανώσουν την αντίσταση και την πάλη ώστε οι σχεδιασμοί αυτοί να μείνουν στα χαρτιά.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει η ανάγκη το κίνημα που αναπτύσσεται στην Πειραϊκή , η εργατική - συνδικαλιστική παρέμβαση που είναι σε εξέλιξη, η πλαισίωσή τους από δυνάμεις που απορρίπτουν και εναντιώνονται στα φτιασιδώματα που σερβίρει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να βρεθούν άμεσα και αποφασιστικά απέναντι στους σχεδιασμούς Cosco- κυβέρνησης και σε όλους εκείνους (π.χ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) και οι τοπικές δυνάμεις που επενδύουν στον εγκλωβισμό των κινημάτων και σε καλέσματα που εξωραΐζουν και νομιμοποιούν το τερατώδες έργο τους στο λιμάνι του Πειραιά.  

Αντώνης Νταλακογεώργος

Υ.Γ.: Σωστά συμπεράσματα πρέπει να βγάλουν και οι πολιτικές δυνάμεις της πραγματικής - μαχόμενης αριστεράς των οποίων, όλο το διάστημα των τελευταίων 3,5 χρόνων που σέρνονται σε διαβουλεύσεις τα διάφορα επιχειρησιακά σχέδια της Cosco, ένα τμήμα τους επέλεξε την εκκωφαντική σιωπή και αδράνεια και σήμερα οι συνδικαλιστικές τους δυνάμεις υπονομεύουν και τορπιλίζουν την οργάνωση της πάλης μέσα από τις γραμμές του Ε.Κ. Πειραιά ενάντια στα σχέδια Cosco - κυβέρνησης, ενώ ένα άλλο μικρότερο επιλέγει το θολό τοπίο της συμπόρευσης και της συνεργασίας με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να ακυρώσουν το Master Plan των κινέζων....

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 06:41
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή