Σήμερα: 04/08/2021
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 06:47

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ Όχι στα αντιδραστικά σχέδια Κυβέρνησης - Cosco

Γράφτηκε από τον

1-98036724_549843669286323_6449900835357851648_n.jpg

Στην ανοιχτή Συνέλευση που έγινε στις 18/5/2020 στην περιοχή "Σταυρός" στην Πειραϊκή, πήρε μέρος και αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρο ο οποίος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στο ιστορικό της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ επισημαίνοντας τις διαχρονικές ευθύνες των κομμάτων που άσκησαν την διακυβέρνηση της χώρας (Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με τους κάθε φορά δορυφορικούς τους συμμάχους.

Έθεσε τα εργατικά προβλήματα που αφορούν ευρύτερα το λιμάνι και τόνισε την ανάγκη μιας συμμαχίας με το εργατικό δυναμικό Cosco- ΟΛΠ μαζί με τα τοπικά λαϊκά προβλήματα που αναδείχνονται από το αντιδραστικό MasterPlanτης Cosco - κυβέρνησης.

Ειδικότερα για την Πειραϊκή υπογράμμισε ότι συνιστά θανάσιμη παγίδα για την ανάπτυξη του κινήματος των πολιτών η προσπάθεια που κάνουν συστημικές δυνάμεις στην πόλη (Δήμαρχοι - Περιφέρεια) και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι να κατευθύνουν τις κινητοποιήσεις και τις όποιες παρεμβάσεις είτε προς τα θεσμικά κεντρικά και τοπικά (αυτοδιοικητικά) όργανα, είτε σε δικαστικό δρόμο προτάσσοντας τα περιβαλλοντικά προβλήματα και την δήθεν ευαισθησία τους σε αυτά.

Η απάντηση των πολιτών στην Πειραϊκή σχετικά με την επέκταση της προβλήτας πρέπει να είναι ένα αποφασιστικό, δυναμικό, αγωνιστικό και μαζικό: Όχι προβλήτα στην Πειραϊκή, να μην πέσει ούτε πετραδάκι σε αυτήν, όχι στο MasterPlan, επανακρατικοποίηση του λιμανιού.    

Ο άλλος δρόμος που προκρίνουν και προσπαθούν να επιβάλουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και τα υποκατάστατά τους στον Πειραιά πρέπει να απορριφθούν διότι οδηγούν με βεβαιότητα στον εγκλωβισμό μιας αμφίβολης περιβαλλοντικής προστασίας και με τον τρόπο αυτό δίνεται η συγκατάθεση για την υλοποίηση των σχεδίων Cosco - κυβέρνησης και τοπικών αρχών.

Στην συνέλευση μίλησαν πολίτες της Πειραϊκής καθώς και εκπρόσωποι κινήσεων, σωματείων και συλλογικοτήτων που τόνισαν την ανάγκη να κλιμακωθούν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις και να μαζικοποιηθεί ο αγώνας για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της Cosco.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την Ανακοίνωση της "Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας - Πειραιάς SOS"

 

Ανακοίνωση για την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων ενάντια στα έργα της Cosco - ΟΛΠ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 18/5 η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων του Πειραιά ενάντια στα φαραωνικά περιβαλλοντοκτόνα έργα της Cosco-ΟΛΠ με συμμετοχή δεκάδων συμπολιτών μας,
ύστερα από κάλεσμα των συλλογικοτήτων, Αγωνιστική Πρωτοβουλία "Πειραιάς - SOS" και Ενεργοί Πολίτες Πειραϊκής.
Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούν τα έργα στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την τοπική οικονομία του Πειραιά αλλά και στην υγεία των κατοίκων, καθώς και οι άθλιες συνθήκες εργασίες που έχουν επιβληθεί από την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Προβλήματα που δεν αφορούν μόνο τον δήμο ή μια περιοχή του Πειραιά αλλά άμεσα ολόκληρη την παραλιακή ζώνη από την Πειραϊκή έως το Πέραμα και έμμεσα όλη την Αττική και κατ' επέκταση όλη τη χώρα.
Συμπολίτες μας αναφέρθηκαν ακόμα στις ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ που ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco, των περιφερειακών διοικήσεων Δούρου και Πατούλη που στηρίζουν έμπρακτα και ανερυθρίαστα, χρηματοδοτώντας μάλιστα, με 140 εκ. ευρώ, το τερατούργημα της Cosco στην Πειραϊκή και των δημοτικών διοικήσεων του συνόλου του Πειραιά που είτε δεν αντιστάθηκαν στο ξεπούλημα του λιμανιού είτε στήριξαν ενεργά το Master Plan της Cosco φτάνοντας έτσι σήμερα να βλέπουμε σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές, πλωτούς γερανούς να αναδεύουν τα τοξικά ιζήματα του βυθού, προκειμένου να μπαζωθεί η θάλασσα της Πειραϊκής για τη δημιουργία 2 αχρείαστων προβλητών για υπερμεγέθη κρουαζιεροπλοια.
Φανερή ήταν η αποφασιστικότητα όλων για την οργάνωση μαχητικού κινήματος γύρω από το τρίπτυχο, αγώνας κατά του συνόλου του Master Plan της Cosco- διεκδίκηση (ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ) - ενημέρωση, που θα ενώσει όλες/ους που πλήττονται από την υποδούλωση της πόλης μας στο βωμό του κέρδους, για δημόσιο λιμάνι που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών.
Ξεχώρισε η πρόταση, που βρήκε τη συμφωνία όλων, για την πραγματοποίηση παμπειραϊκής συγκέντρωσης στο κέντρο της πόλης σε συνεργασία με το εργατικό κέντρο και σωματεία του Πειραιά, που συμπληρώθηκε με τη μαζική παράσταση στα δικαστήρια κατά την εκδίκαση της προσφυγής ασφαλιστικών μέτρων του εργατικού κέντρου Πειραιά αλλά και τη διοργάνωση ημέρας δράσης για την διεκδίκηση του δημοτικού χώρου στο "Παλατάκι".
Επόμενο ραντεβού με την υπόσχεση και δέσμευση όλων να είμαστε ακόμα περισσότεροι δόθηκε για τη Δευτέρα 1 Ιούνη στις 7μμ στον ίδιο χώρο, στο "Σταυρό" Πειραϊκής.

"Αγωνιστική Πρωτοβουλία- ΠΕΙΡΑΙΑΣ S.O.S."

 

 

3-98104102_712113639603477_4603328364256690176_n.jpg

 

4-97802024_276046233528472_2903625409398571008_n.jpg

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή