Σήμερα: 04/08/2021
Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 17:34

Πρόσκληση Προς: Δ.Σ Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

Γράφτηκε από τον

_ΑΓΏΝΕΣ.jpg

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες

Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας 1) Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), 2) Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Κώστας Σωτηρίου, σε επικοινωνία με τα σωματεία που στήριξαν και συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 14/4 και στον μαζικό αγωνιστικό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, παίρνουν την πρωτοβουλία για οργάνωση πλατιάς εργατικής σύσκεψης, για την οποία απευθύνουν πρόσκληση σε κάθε σωματείο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την διαμόρφωση ενός διεκδικητικού πλαισίου το οποίο θα αντιμετωπίζει την επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται και θα καθορίσει το αγωνιστικό πλαίσιο δράσης του.

Στην κατεύθυνση αυτή τρία είναι τα κεντρικά ζητήματα που θεωρούμε ότι πρέπει να απασχολήσουν την σύσκεψη.

1) Τα εργατικά προβλήματα και δικαιώματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις σημερινές συνθήκες.

2) Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών (Υγεία - Εκπαίδευση - Πρόνοια)

3) Αγώνες, Δράσεις και Κινητοποιήσεις (μορφές)

Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1/6/2020 στις 7:30 μ.μ, πάρκο Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια

Οι Διοικήσεις

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Κώστας Σωτηρίου

 

Υ.Γ: Λόγω Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου την Δευτέρα στις 7 μ.μ, τροποποιείται η αρχική ώρα της εργατικής σύσκεψης κατά μία ώρα αργότερα, δηλαδή αντί 6.30 θα γίνει στις 7.30 μ.μ στον ίδιο χώρο.

 

**************************************************************************************************************************

.jpg

 

ΠΕΝΕΝ: Πρόταση για μια νέα αγωνιστική συσπείρωση και δράση

ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων

Πρόσκληση

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στην προχθεσινή συνεδρίασή της αξιολόγησε τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν την υγειονομική κρίση και θέτει υπόψη σας ορισμένες βασικές διαπιστώσεις για το νέο κοινωνικό - οικονομικό και πολιτικό σκηνικό που διαγράφεται.

Κυβέρνηση και κεφάλαιο σε αγαστή συνεργασία έχουν καταστήσει σαφές ότι μία σειρά αντεργατικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που λήφθηκαν εν μέσω κορωνοϊού θα διατηρηθούν (απολύσεις- αναστολή ΣΣΕ - μειώσεις μισθών - επέκταση των ευέλικτων μορφών εργασίας - περιορισμοί στην άσκηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων - γενναία οικονομική στήριξη στο κεφάλαιο για να αντιμετωπίσει και να αντεπεξέλθει της οικονομικής κρίσης - ψίχουλα για τους εργαζόμενους και νέα επίθεση τα δικαιώματά τους).

Ο σχεδιασμός τους είναι σαφής, την οικονομική κρίση να την φορτώσουν και αυτή τη φορά στην πλάτη του λαού και των εργαζομένων.

Παράλληλα στην ατζέντα τους θέτουν μία σειρά νέες νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες δείχνουν την κλιμάκωση της επίθεσης που θα έχουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας, παρά τα επικοινωνιακά φληναφήματα της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν θωρακίστηκε και δεν αναβαθμίστηκε αλλά στην ουσία όλα τα βασικά προβλήματα σε αυτό παραμένουν άλυτα (μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, αντιμετώπιση στις ανεπάρκειες στις δομές, στον εξοπλισμό - ΜΕΘ κ.λπ) και αυτό δημιουργεί νέους κινδύνους μπροστά στο ενδεχόμενο μιας νέας έξαρσης του κορωνοϊού το επόμενο διάστημα.

Στο προσκήνιο της κυβερνητικής πολιτικής και της Ε.Ε εξακολουθούν να είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί, η ενίσχυση του αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η επίθεση ενάντια στις διαδηλώσεις - συγκεντρώσεις που περιλαμβάνεται στα υπό συζήτηση νομοθετήματα που είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και η μεγάλη πλειοψηφία στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις συνεχίζουν την μακροχρόνια "καραντίνα" τους, δείχνουν ξεκάθαρα ότι και τη νέα περίοδο η γραμμή της συμπόρευσης με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική θα συνεχιστεί απαρασάλευτα....

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται για τους εργαζόμενους, η ανάγκη να υπάρχει οργανωμένη - μαζική αγωνιστική απάντηση από το συνεπές και ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αναδεικνύεται σε κορυφαίο ζήτημα σε αυτή την χρονική συγκυρία, για να οργανωθούν οι αντιστάσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για να γίνουν ουσιαστικά βήματα κοινής και συντονισμένης δράσης, θέτοντας όλα τα επίμαχα και επίκαιρα ζητήματα αυτής της περιόδου.

Στην κατεύθυνση αυτή σας απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση και πρόταση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ 25 έως 30 Μάη 2020 να προχωρήσουμε από κοινού σε μία πλατιά σύσκεψη πρωτοβάθμιων εργατικών Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σκοπό τον συντονισμό της δράσης και την ανάπτυξη αγωνιστικών δράσεων και κινητοποιήσεων σε ένα κοινό συμφωνημένο διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο μπορεί να συνδιαμορφωθεί στην προτεινόμενη σύσκεψη.

Η πρόσκληση της ΠΕΝΕΝ αποστέλλεται σε πρώτη φάση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που πλαισίωσαν την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας στις 14/4 όπως επίσης και την αντίστοιχη μαζική απεργιακή διαδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ως χώρο πραγματοποίησης της σύσκεψης προτείνουμε τον εξωτερικό στην Γεωπονική σχολή Αθηνών.

Είναι σαφές ότι πρέπει να καταβληθεί ουσιαστική προσπάθεια η σύσκεψη αυτή να συσπειρώσει πολύ ευρύτερες δυνάμεις που βλέπουν την ανάγκη μιας αγωνιστικής επανεκκίνησης στη βάση των εργατικών προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Πειραιάς 16/5/2020

Συναδελφικά

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 07:14
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή