Επιλεκτικό και μονομερές το ενδιαφέρον της ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) στο Ε.Κ.Π
Γράφτηκε από τον Π.Ε.Ν.Ε.Ν.
Η πρεμούρα, το άγχος, η μονομέρεια και η απόλυτη προσήλωση στο δόγμα: "στηρίζουμε, προβάλουμε, αναδεικνύουμε οτιδήποτε παράγει στο συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΜΕ και τα Σωματεία που βρίσκονται στην επιρροή του" βρίσκει απόλυτη έκφραση σε σχέδιο ανακοίνωσης που συνέταξαν και προώθησαν για έγκριση μόλις προχθές.
Η άλλη όψη της ίδιας απαράλλαχτης "ταξικής" αντίληψης είναι επίσης σαφής και υποδηλώνει: "Αποσιωπούμε και απαξιώνουμε ότι το αγωνιστικό βγαίνει από το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις δυνάμεις του έτσι ώστε στον λογαριασμό που θα κάνουμε στο τέλος να συνάγεται το συμπέρασμα ότι μόνο το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του παλεύουν και αντιστέκονται για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου".
Αυτή είναι η πλέον μετριοπαθής πολιτική ερμηνεία από την μια η ΔΕΣΚ να ζητάει την έγκριση ανακοίνωσης - αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα Σωματείων στα SuperMarket ενώ από την άλλη ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Π (ΔΕΣΚ - ΠΑΜΕ) δεν άκουσε, δεν έμαθε και δεν διάβασε..... τίποτα..... σχετικά με την αγωνιστική συγκέντρωση δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων στο Υπουργείο Εργασίας, μεταξύ αυτών και Ομοσπονδιών, για την δράση τους με επίκεντρο την αντιλαϊκή πολιτική και τα εργατικά δικαιώματα.
Είναι τόση και τέτοια η "αμερόληπτη" στάση τους που δεν είχαν την στοιχειώδη πολιτική - συνδικαλιστική ευαισθησία τουλάχιστον στο προτεινόμενο κείμενο ανακοίνωσης να συμπεριλάβουν και τις δύο αγωνιστικές κινητοποιήσεις!!
Πώς άραγε θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, όταν συνιστά θανάσιμο ιδεολογικό - πολιτικό ατόπημα, με την δική τους υπογραφή να αναγνωρίσουν ότι και άλλες δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα παλεύουν με συνέπεια τα εργατικά προβλήματα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ο αστικοποιημένος και παραδομένος εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει κατεβάσει τα ρολά σε όλες τις μεγάλες και μικρές συνδικαλιστικές οργανώσεις και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι "τις συνέπειες της κρίσης πρέπει να τις επωμισθούμε όλοι μας".
Έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε επίσης την παρελκυστική στάση της ΔΕΣΚ στην επείγουσα παρέμβαση - πρόταση της "Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης" του Ε.Κ.Πειραιά , η οποία ζήτησε την άμεση σύγκληση του Προεδρείου και του Δ.Σ μεταξύ των θεμάτων να συζητηθεί η οργάνωση και προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ότι δεν αποτελεί μέρος του σχεδιασμού τους οι άλλες αγωνιστικές δυνάμεις να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούν να κωλυσιεργήσουν και να το ακυρώσουν.
Τελικά παρά τα σαθρά επιχειρήματά τους συνομολόγησαν και αυτοί να συγκληθούν τα όργανα του Ε.Κ.Πειραιά.
- Τελευταια
- Δημοφιλή
