Σήμερα: 07/08/2022
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 12:20

Η ΠΝΟ αποδοκιμάζει την στάση του Υπουργού Ε.Ν προς το διασπαστικό Σωματείο «Δυτικής Ελλάδας»

Γράφτηκε από τον

2.jpg

 

Την έντονη αντίδραση της ΠΝΟ προκάλεσε η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ε.Ν. κ. Κουρουμπλή και μελών του διασπαστικού Σωματείου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων.

Ακολουθεί το έγγραφο της ΠΝΟ προς τον Υπουργό Ε.Ν:

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 

9 Μαρτίου 2017

Προς το

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Γραφείο κ. Υπουργού

Ενταύθα

Κοιν/ση: Οργανώνεις δύναμης ΠΝΟ

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη έκπληξη και όλως τυχαίως, από δημοσιεύματα του διαδικτύου, πληροφορηθήκαμε ότι στις 3-3-2017 συναντηθήκατε με το Προεδρείο του Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με το οποίο , κατά τα πιο πάνω δημοσιεύματα, συζητήσατε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου, Κυλλήνης κλπ. και μάλιστα αναλάβατε και δεσμεύσεις.

Προφανώς κ. Υπουργέ,   δεν είχατε ενημερωθεί   ότι   το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2016, καταδίκασε με σχετικό ψήφισμα και κατήγγειλε ως διασπαστική κίνηση την δημιουργία του εν λόγω σωματείου και ως προσπάθεια δημιουργίας «νόθων»   αντιπροσώπων , τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αποκλείεται να καταστεί μέλος της Ομοσπονδίας μας,   στην οποία και ανήκουν αποκλειστικά τα κλαδικά πανελλήνια σωματεία, που καλύπτουν τις επιμέρους ειδικότητες των ναυτεργατών. Υπενθυμίζουμε ότι   το άνω ψήφισμα γνωστοποιήθηκε με το από 16-12-2016 ιδιαίτερο έγγραφο μας, με πρώτο αποδέκτη το Γραφείο Σας και με κοινοποίηση   στην Βουλή των Ελλήνων , τα Πολιτικά Κόμματα, τα αρμόδια Υπουργεία κοκ.

Επίσης η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας   στην τελευταία   συνεδρίασή της στις 15 Φεβρουαρίου ε.ε., ασχολήθηκε και πάλι, στη συνέχεια και στα πλαίσια της άνω απόφασης του Γενικού μας Συμβουλίου, με το πιο πάνω σωματείο, και ομόφωνα αποφάσισε   όχι μόνο να καταγγείλει την δημιουργία του   ως μεθοδευμένη διασπαστική κίνηση στο χώρο του Ναυτεργατικού κινήματος, όπως εξάλλου έπραξε και το Γενικό Συμβούλιο των αντιπροσώπων της ΠΝΟ, αλλά, μετά   τις ενυπόγραφες καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί εξαπάτησης συναδέλφων για να εγγραφούν στο εν λόγω σωματείο, περί νόθων εκλογών, περί πλαστογραφίας πρακτικών κλπ,   τις οποίες επαναλαμβάνουμε κατήγγειλαν ενυπόγραφα τα ίδια τα μέλη του και εξ αιτίας δε των οποίων και αποχώρησαν από το εν λόγω σωματείο, αποφάσισε περαιτέρω,   να καλέσει τους συναδέλφους, για την δική τους προστασία και για την διαφύλαξη της ενότητας του κλάδου μας,   να απομονώσουν το διασπαστικό αυτό σωματείο, το οποίο όπως εξελίσσεται, έχει την καθολική καταδίκη όλων των Ναυτεργατών, και όλων των Ναυτεργατικών Σωματείων.

Διευκρινίζουμε κύριε Υπουργέ ότι το εν λόγω Σωματείο τεχνιέντως εμφανίζεται ως δήθεν τοπικό Σωματείο, αφού σύμφωνα με το Καταστατικό του είναι ευρύτερης εδαφικής περιφέρειας και καλύπτει γεωγραφικά όλη τη δυτική Ελλάδα με ευρύτερους στόχους την παραγκώνιση και παράκαμψη της Ομοσπονδίας μας.

Και έρχεστε εσείς κύριε Υπουργέ μετά ταύτα, δέχεστε συνάντηση με το εν λόγω σωματείο, συζητάτε μαζί του και μάλιστα δεσμεύεστε   για θέματα   αρμοδιότητας της ίδιας της Ομοσπονδίας   μας και των πρωτοβαθμίων κλαδικών σωματείων, που ανήκουν καταστατικά στην δύναμή μας και αγνοείτε έτσι την ύπαρξη μας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά, αν μη τι άλλο, εμφανίζεσθε   ως εάν «νομιμοποιείτε» με την στάση σας αυτή, τους   καταγγελθέντες ως διασπαστές   κλπ   του κλάδου μας.

Θεωρούμε λοιπόν ως απαραίτητη και αναγκαία από την πλευρά σας την παροχή διευκρινίσεων προς άρση κάθε τυχόν παρανόησης και παρερμηνείας.

Με τιμή

 

 

                                                                                    Γιάννης Χαλάς

                                                                                    Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

 

 

Η ΠΝΟ ομόφωνα καταδικάζει το διασπαστικό Σωματείο Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

   17 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς όλους   τους ναυτεργάτες

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Η Διοίκηση της ΠΝΟ   στην τελευταία   συνεδρίασή της στις 15 Φεβρουαρίου ε.ε., ασχολήθηκε και πάλι, στη συνέχεια και στα πλαίσια της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της 15-12-2016, με το νέο σωματείο ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, και ομόφωνα αποφάσισε   όχι μόνο να καταγγείλει την δημιουργία του   ως μεθοδευμένη διασπαστική κίνηση στα πλαίσια   του Ναυτεργατικού κινήματος, όπως εξάλλου έπραξε και το Γενικό Συμβούλιο των αντιπροσώπων της ΠΝΟ, αλλά, μετά   τις ενυπόγραφες καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί εξαπάτησης συναδέλφων για να εγγραφούν στο εν λόγω σωματείο, περί νόθων εκλογών, περί πλαστογραφίας πρακτικών κλπ, τις οποίες επαναλαμβάνουμε κατήγγειλαν ενυπόγραφα τα ίδια τα μέλη του και εξ αιτίας δε των οποίων και αποχώρησαν από το εν λόγω σωματείο, αποφάσισε περαιτέρω,   να καλέσει τους συναδέλφους, για την δική τους προστασία και για την διαφύλαξη της ενότητας του κλάδου μας,   να απομονώσουν το διασπαστικό αυτό σωματείο, το οποίο όπως εξελίσσεται, έχει την καθολική καταδίκη όλων των Ναυτεργατών, και όλων των Ναυτεργατικών Σωματείων.

Η Διοίκηση  της ΠΝΟ τονίζει ότι μέλη της μπορούν να γίνουν και είναι, σύμφωνα με το καταστατικό της, μόνον τα πανελλαδικού χαρακτήρα ναυτικά σωματεία ειδικοτήτων, και αποκλείονται όλες οι λοιπές παραφυάδες,

Και ναι μεν υφίστανται και λειτουργούν και δύο – τρία  σωματεία τοπικού χαρακτήρα,  πλην όμως ασχολούνται μόνο με τα τοπικά προβλήματα και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούν ηγετικό χαρακτήρα ευρύτερης περιφέρειας, και ούτε ζητούν να γίνουν μέλη της ΠΝΟ αφού ήδη τα μέλη τους ανήκουν στα αντίστοιχα κλαδικά σωματεία.

Σε κάθε δε περίπτωση η Διοίκηση της ΠΝΟ επιφυλάσσεται να λάβει και περαιτέρω μέτρα και να προβεί  και σε όποια   άλλη ενέργεια κρίνει σκόπιμη και αναγκαία προκειμένου να διαφυλάξει την ενότητα του κλάδου και του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

 

Οι καιροί που περνάμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στη Χώρα μας και ιδιαίτερα  ο κλάδος των ναυτεργατών, δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους πολυτέλειες διασπαστικών κινήσεων, που όχι μόνον   αποδυναμώνουν την ενότητα του συνδικαλιστικού μας κινήματος αλλά γίνονται και όργανα δημιουργίας συγχύσεων και   κατασκευής «νόθων» αντιπροσώπων.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΝΟ

 

 

Δ.Σ ΠΕΝΕΝ -  ΟΜΟΦΩΝΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΚΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

 

PS0000.jpg

Στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ η οποία έγινε στις 20/1/2017 ανάμεσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν και η πρόταση του Προεδρείου της Ένωσής μας για την διαγραφή από το Δ.Σ και τις τάξεις της ΠΕΝΕΝ του Αλέκου Κάκκου ο οποίος ως γνωστό έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διασπαστική κίνηση που συγκρότησαν διάφορα ακροδεξιά και παραταξιακά συστημικά κέντρα με την υψηλή καθοδήγηση εφοπλιστικών κύκλων με σκοπό να καταφέρουν θανάσιμο πλήγμα στα θεσμοθετημένα δικαιώματα των Ναυτεργατών με πρωταρχικό αυτό των ΣΣΕ που έχει τεθεί ως κεντρική προτεραιότητα από το εφοπλιστικό κεφάλαιο τα τελευταία χρόνια.

Η πρωτοβουλία αυτών των κέντρων έγινε σχετικά έγκαιρα αντιληπτή από την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ η οποία αμέσως κάλεσε τον Αλέκο Κάκκο και μια μικρή ομάδα που έπαιξαν το χαρτί της διάσπασης να εγκαταλείψουν τα άθλια αυτά σχέδιά τους χωρίς ωστόσο ο ίδιος να συμμορφωθεί στις επανειλημμένες παραινέσεις και προειδοποιήσεις των συλλογικών οργάνων της ΠΕΝΕΝ.

Είναι φανερό ότι η κίνηση αυτή (με την συμμετοχή μέλους του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ), παρά τις αντίθετες κατευθύνσεις που υπήρχαν από το Σωματείο και αφορούσαν αυστηρά την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου, εξέθεσε το ιστορικό μας Σωματείο και απετέλεσε αφορμή κομματικά και άλλα κέντρα να την αξιοποιήσουν και να προσπαθήσουν να αμαυρώσουν την αγωνιστική πορεία και δράση της ΠΕΝΕΝ, να λασπολογήσουν σε βάρος της παρουσιάζοντας την Διοίκησή μας ως δήθεν υποκινητή και οργανωτή αυτής της υπονομευτικής και διασπαστικής πρωτοβουλίας.

Οι επιθέσεις αυτές αντιμετωπίστηκαν, αποκρούστηκαν και απορρίφθηκαν από την ΠΕΝΕΝ η οποία με μια σειρά αποκαλυπτικές καταγγελίες αλλά και πρωτοβουλίες της ανέκοψε, περιόρισε και τελικά οδήγησε το διασπαστικό αυτό μόρφωμα να απομονωθεί από τον κλάδο και ευρύτερα από τους Ναυτεργάτες. Ταυτόχρονα αποκάλυψε τους πραγματικούς στόχους αυτής της κίνησης και συνέβαλε τα μέγιστα να κοπεί κάθε σχέση και επαφή των μελών μας με την διασπαστική ομάδα.

Η πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ διανύει το τελικό της στάδιο αφού έως και σήμερα το 80% του κλάδου και των μελών της έχουν διαγραφεί από αυτό το παρασωματείο ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η κατάσταση με το σύνολο των μελών μας που εξαπατήθηκαν και ακολούθησαν αυτό το άθλιο έκτρωμα.

Είναι σαφές ότι ο Κάκκος Αλέκος ως επικεφαλής της διασπαστικής ομάδας έπαιξε ένα βρώμικο παιχνίδι αφού συνειδητά παραβίασε τις κατευθύνσεις και τις εντολές των συλλογικών μας οργάνων, παραβίασε τις καταστατικές αρχές του ιστορικού μας Σωματείου γεγονός που η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ έγκαιρα τον είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες των αντικαταστατικών πράξεων και ενεργειών του.

Ο ίδιος επέλεξε να συνεργαστεί με διάφορα ακροδεξιά στοιχεία, με δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ – Ε.Κ.Πάτρας κ.λπ) αγνόησε τις πάγιες αρχές και θέσεις της ΠΕΝΕΝ και για προσωπικά του οφέλη επέλεξε τον δρόμο της διάσπασης.

Μετά από τα γεγονότα αυτά το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ εκτιμώντας όλες τις παραπάνω εξελίξεις αποφάσισε ομόφωνα την διαγραφή του από μέλος του Δ.Σ και γενικότερα από τις τάξεις της ΠΕΝΕΝ. Σημειώνουμε ότι ο ίδιος επέλεξε να μην παραστεί στο Δ.Σ, την στιγμή που την μέρα και την ώρα την πρότεινε ο ίδιος, και την ίδια ώρα έκανε επισκέψεις στα καράβια της γραμμής Πάτρας – Ρίου κ.λπ….

Ενημερώνουμε τα μέλη, τον κλάδο μας και ευρύτερα τους Ναυτεργάτες ότι από σήμερα ο Αλέκος Κάκκος ουδεμία σχέση έχει πλέον με την ΠΕΝΕΝ και δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση κατ’ οποιοδήποτε τρόπο την ιστορική μας Ένωση.

Καλούμε όλους τους Ναυτεργάτες να αποχωρήσουν και να διαγραφούν από το διασπαστικό αυτό μόρφωμα και να αγωνιστούν μέσα από τα Σωματεία τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους.

Πειραιάς 20/1/2017

Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ θα έρθει για επικύρωση στην Α΄ Γενική Συνέλευση της Ένωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30/3/2017

 

Νέες παραιτήσεις από το Δ.Σ του Παρασωματείου

Παρακάτω δημοσιεύουμε νέες παραιτήσεις μελών του Δ.Σ του παρασωματείου οι οποίες υποβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες…..

 

_ΙΩΑΝΝΗΣ_ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-000.jpg

_ΜΙΧΑΛΗΣ_ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.jpg             _ΓΙΑΝΝΗΣ_ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-000.jpg

_ΠΑΝΑΓΗΣ-000.jpg_ΓΕΩΡΓΙΟΣ-000.jpg

 

ΠΑΣΟΚ – ΠΑΣΚΕ – ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΣΕΕ)  Στην υπηρεσία του διασπαστικού σωματείου Δυτικής Ελλάδας!

Από κοντά και η ακροδεξιά σέρνουν από κοινού  το πτώμα του διασπαστικού εκτρώματος!!

Βοθροϊστοσελίδα ανέλαβε την υπεράσπιση της ομάδας  που επιχείρησε την διάσπαση στο Ναυτεργατικό κίνημα!!

_ΠΑΣΚΕ_ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ_ΓΣΕΕ_ΡΙΟ-2.jpg

Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΠΑΣΚΕ, της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, της ακροδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ και μια σειρά ξενοφοβικά έως και χρυσαυγίτικα στοιχεία σέρνουν την ομάδα του διασπαστικού μορφώματος «Σύλλογος Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων» με το οποίο επιχειρήθηκε η υπονόμευση και η διάσπαση του Ναυτεργατικού κινήματος.

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία παραθέτουμε ως συνέχεια των όσων έχουμε έως τώρα καταγγείλει και έχουν δημοσιευτεί στο siteτης ΠΕΝΕΝ, στο περιοδικό μας αλλά και έχουν κοινοποιηθεί στο ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα.

Από την σκοπιά των νέων εξελίξεων είναι χαρακτηριστικό να σημειώσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και η συνδικαλιστική του ομάδα (ΓΣΕΕ – Ε.Κ. Πάτρας) και πρωτοκλασάτα στελέχη ανέλαβαν και επίσημα δια του τύπου να πατρονάρουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο διασπαστικό Σωματείο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ξεδιάντροπη και άθλια επιχείρηση της τοπικής πατρινής ιστοσελίδας ERGASIANEWS(την οποία διαχειρίζονται στελέχη της ομάδας Παναγόπουλου με επικεφαλής το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Καζίνο Ρίου και Πρόεδρο στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος Καραγεωργόπουλο Δημήτρη) που έχει διαπράξει πλήθος αθλιοτήτων τις τελευταίες μέρες με την δημοσίευση ανώνυμων και ανυπόγραφων σχολίων η οποία πέρα από την απροκάλυπτη στήριξη που προσφέρει στην διασπαστική κίνηση, αναπαράγει ότι αθλιότερο και συκοφαντικό σε βάρος της ΠΕΝΕΝ και της ηγεσίας της με προφανή σκοπό να ανακόψει την δυναμική και επιτυχή παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ για την αποδιοργάνωση του διασπαστικού σωματείου.

Από αυτήν την άποψη το κέντρο αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ομάδα πρωτοβουλίας ώστε αυτή να ξεστρατίσει και να εγκαταλείψει την συμφωνία με την ΠΕΝΕΝ για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου, έχει αναλάβει εργολαβικά τον θλιβερό ρόλο της λασπολογίας, της συκοφαντίας σε βάρος της ΠΕΝΕΝ χρησιμοποιώντας στην «μαύρη και χυδαία επιχείρηση» επιχειρήματα από το οπλοστάσιο τόσο ακροδεξιών και νεοφασιστικών σχολίων όσο και από την πλευρά του ΚΚΕ με στόχο να υπονομεύσουν τον πρωτοπόρο ρόλο της ΠΕΝΕΝ στο εργατικό κίνημα όσο και στην προσπάθειά της να οδηγήσει αυτό το διασπαστικό συνονθύλευμα στην απομόνωση και στην διάλυση.

Για τον σκοπό αυτό δημοσιεύουν σε καθημερινή βάση μια σειρά σχόλια ανώνυμα (υποτίθεται κάποιων συνταξιούχων) οι οποίοι βρίζουν, λασπολογούν και συκοφαντούν τον Πρόεδρο της Ένωσής μας.

Πρόκειται για μια επιχείρηση που εφοπλιστικά κέντρα ακολούθησαν την δεκαετία του 1980-1990 και η οποία οδηγήθηκε σε ναυάγιο και αποκαλύφθηκαν οι άθλιοι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί σκοποί τους και οι Ναυτεργάτες τους γύρισαν την πλάτη και τους έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους!!

Παράλληλα το ακροδεξιό κέντρο που επίσης στηρίζει ποικιλοτρόπως το διασπαστικό εγχείρημα μαζί με νεοναζιστικά και χρυσαυγίτικα στοιχεία εξακολουθούν να δίνουν καθημερινά το παρόν για την ενίσχυση της διάσπασης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσία, η συμμετοχή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος ατόμου ο οποίος παρουσιάζεται ως Γ΄ Μηχανικός και η τελευταία του απόλυση χρονολογείται από το 1995, που δηλώνει συνεργάτης του Άδωνη Γεωργιάδη στην «Γενική Συνέλευση» του παραπάνω Σωματείου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18/1/2017 στο Αντίρριο της Αιτωλοακαρνανίας.

Όποιες και όσες απορίες και αν επιχειρήσουν τα βρώμικα κέντρα (πολιτικά – οικονομικά – εφοπλιστικά και παρασυνδικαλιστικά) δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να διασώσουν αυτό το διασπαστικό έκτρωμα το οποίο βρίσκεται στο τέλος του!!

Στις 20/1/2017 συνεδριάζει το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ με θέμα την διαγραφή του Αλέκου Κάκκου ο οποίος συνέδραμε και συμπορεύτηκε με τις επιλογές των κέντρων που επιθυμούν διακαώς την διάσπαση του Ναυτεργατικού κινήματος και ο οποίος παρά τις προειδοποιήσεις της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ εξακολουθεί να παίζει τα βρώμικα υπονομευτικά παιχνίδια των αφεντικών και προστατών του που του προσφέρουν απλόχερα την βοήθειά τους!

Τέλος σε εξέλιξη βρίσκονται και μια σειρά νέες πρωτοβουλίες της ΠΕΝΕΝ για το ίδιο πρόβλημα οι οποίες θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην συνέχεια δημοσιεύουμε την εξώδικη δήλωση της ΠΕΝΕΝ για την ιστοσελίδα ERGASIANEWS καθώς και το κείμενο το οποίο αποστείλαμε σε αυτήν με σκοπό την αποκατάσταση της δυσφημιστικής – συκοφαντικής λασπολογίας σε βάρος της ΠΕΝΕΝ.

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Αντωνίου Νταλακογιώργου, του Αθανασίου, Προέδρου του Δ.Σ. του επαγγελματικού σωματείου με την επωνυμία “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ” (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.), κατοίκου Πειραιά, οδός Κολοκοτρώνη αριθ. 132.

ΠΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ

            Της εταιρείας που εδρεύει στην Παραλία Ρίου Πατρών (Ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο), με την επωνυμία “ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ Α.Ε.”, νομίμως εκπροσωπουμένης.

______________________

            Στις 3.1.2017, 7.1.2017 και 10.1.2017, δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα σας “ergasianews.gr” υποτιθέμενες επιστολές συνταξιούχων ναυτεργατών, αλλά και δήλωση – ανακοίνωση των φερομένων ως μελών του Δ.Σ. του διασπαστικού του συνδικαλιστικού ναυτικού κινήματος σωματείου “Σύλλογος Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων - Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”, οι οποίες πλην των άλλων, περιέχουν συκοφαντικούς και δυσφημιστικούς εις βάρος μου ισχυρισμούς, καθώς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, από τους οποίους προκύπτει αναμφίβολα ο σκοπός να θιγεί η τιμή και υπόληψή μου, ως ανθρώπου και ως συνδικαλιστή.

            Τα κείμενα αυτά και τις επιστολές τις υιοθετήσατε και τις δημοσιεύσατε, χωρίς προηγουμένως να προβείτε σε οποιαδήποτε έρευνα για να διαπιστώσετε την ακρίβεια των αναφερομένων, ή έστω να επικοινωνήσετε πριν τη δημοσίευσή τους και μαζί μου, και να ζητήσετε και τη δική μου άποψη.

            Υπενθυμίζοντας προς εσάς ότι οι ως άνω πράξεις και παραλείψεις σας συνιστούν την αντικειμενική υπόσταση ποινικών αδικημάτων,

ΣΑΣ ΚΑΛΩ

Όπως αυθημερόν, αφότου σας κοινοποιηθεί η παρούσα:

 1. Μου γνωρίσετε ποιοι είναι οι υποτιθέμενοι επιστολογράφοι των συκοφαντικών σε βάρος μου επιστολών που δημοσιεύσατε, και κατά πάσα περίπτωση, ποιος είναι εκείνος ο οποίος σας ζήτησε τη δημοσίευσή τους.
 2. Αποσύρετε από την ιστοσελίδα σας “ergasianews.gr” τα ανωτέρω απαράδεκτα κείμενα.
 3. Προβείτε άμεσα σε δημοσίευση στην ίδια ιστοσελίδα σας, με την οποία να αποκαταστήσετε την αλήθεια, παραθέτοντας ποια είναι τα αληθή γεγονότα, τα οποία καλώς γνωρίζετε, και ποιές είναι οι δικές μου δράσεις και ενέργειες στο συνδικαλιστικό χώρο των ναυτεργατών.

Σε περίπτωση αρνήσεώς σας, και με την επιφύλαξη κάθε επιπλέον νομίμου δικαιώματός μου, δηλώνω ότι θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς την εταιρεία που εδρεύει στην Παραλία Ρίου Πατρών (Ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο), με την επωνυμία “ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ Α.Ε.”, νομίμως εκπροσωπουμένης.

Πειραιάς, 18η Ιανουαρίου 2017

Ο εξωδίκως δηλών

Αντώνιος Νταλακογιώργος

Κείμενο για δημοσίευση στο ERGASIANEWS προς αποκατάσταση των όσων συκοφαντικών άρθρων

και σχολίων δημοσίευσε σε βάρος της ΠΕΝΕΝ

 

Μια άγνωστη σε εμάς ιστοσελίδα με τον τίτλο «ERGASIANEWS” ανέλαβε με διαδοχικά επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα τον ρόλο της στήριξης της διασπαστικής κίνησης που εκδηλώθηκε στο Ναυτεργατικό κίνημα, με αφορμή το παρασωματείο Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων που δημιούργησαν διάφορα κέντρα με σκοπό να υπονομεύσουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των Ναυτεργατών και ταυτόχρονα να το παρουσιάσουν ότι δήθεν αυτό αποτελεί ένα ανεξάρτητο αδέσμευτο εγχείρημα συναδέλφων το οποίο θα εξυγιάνει το ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Ναυτεργατών και θα δώσει λύσεις σε αυτά.

Η παραπάνω ιστοσελίδα δημοσιεύει σε καθημερινή βάση μια σειρά ανώνυμα ανυπόγραφα κείμενα και σχόλια – λιβελογραφήματα τα οποία συνιστούν ότι χυδαιότερο, συκοφαντικό και δυσφημιστικό για την δράση, τον ρόλο και τους αγώνες της ΠΕΝΕΝ και της Διοίκησής της.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι έχει αναλάβει τον θλιβερό ρόλο να αναπαράγει την λασπολογία, την συκοφαντία και την διαστρέβλωση σε βάρος της ΠΕΝΕΝ και μάλιστα με τρόπο βαθύτατα αντιδημοκρατικό αφού εν γνώσει της παρουσιάζει ανώνυμες επιστολές το περιεχόμενο των οποίων είναι δυσφημιστικό, υβριστικό και συκοφαντικό, γεγονός που συνιστά πρακτική ξένη με την δημοσιογραφική δεοντολογία, τον πλουραλισμό, την πολυφωνία, την διακρίβωση της αλήθειας κ.λπ.

Προφανώς η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και οι υπεύθυνοι αυτής σύμφωνα με τον νόμο, αγνοούν, παραβιάζουν και καταπατούν τις παραπάνω αρχές και συνειδητά επιλέγουν τον δρόμο των ύβρεων και της χυδαιότητας μέσα από τους ανώνυμους συντάκτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιστοσελίδα αυτή δεν έχει δημοσιεύσει κανένα κείμενο της ΠΕΝΕΝ για την ενημέρωση των όποιων αναγνωστών της.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα κέντρα τα οποία επεξεργάζονται τις διασπαστικές κινήσεις στον Ναυτεργατικό χώρο, βλέπουν στην ΠΕΝΕΝ τον κύριο αντίπαλο στην απόκρουση των άθλιων σχεδίων τους και επειδή η πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ να συγκρουσθεί με αυτά τα συμφέροντα και με όρους κινήματος να αποκόψει κάθε δεσμό Ναυτεργάτη με τα διασπαστικά τους σχέδια, τους έχουν οδηγήσει σε πλήρη εκτροχιασμό και κατάπτωση, για τον σκοπό αυτό προσφεύγουν στην πιο ακραία συκοφαντία….

Στο πλαίσιο αυτό η πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη και η απήχησή της είναι εντυπωσιακή, γεγονός που δείχνει ότι τα κέντρα που κατευθύνουν και καθοδηγούν την διασπαστική κίνηση αντιδρούν σπασμωδικά βλέποντας ότι η πρωτοβουλία τους οδηγείται σε παταγώδη αποτυχία…..

Συνδικαλιστικά η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της ΠΕΝΕΝ έχει ήδη αποχωρήσει ενώ και οι υπόλοιποι με βάση την ενημέρωσή τους από την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποχωρήσουν και θα διαγραφούν από αυτό το διασπαστικό μόρφωμα. Επίσης το τοπικό Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας κατήγγειλε δημόσια την σχετική διασπαστική κίνηση.

Ταυτόχρονα η ΠΕΝΕΝ αναμένει και την δικαστική διερεύνηση για τις παράτυπες και διάτρητες εκλογικές διαδικασίες που έγιναν στο παραπάνω παρασωματείο.

Επίσης το σύνολο των Ναυτεργατικών Σωματείων και η ΠΝΟ κατήγγειλαν και αποδοκίμασαν δημόσια τον διασπαστικό χαρακτήρα αυτής της κίνησης.

Παράλληλα στις δύο Πορθμειακές γραμμές Ρίου – Αντιρρίου και Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς οι Ναυτεργάτες παίρνουν απόσταση και θα το εκφράσουν και έμπρακτα αυτό, από τις επιλογές μιας αδίστακτης ομάδας η οποία παίζει τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας στο εσωτερικό του Ναυτεργατικού κινήματος υπηρετώντας με την στάση της συμφέροντα και επιδιώξεις ξένες προς τους Ναυτεργάτες και τα δικαιώματά τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα αυτή και τα καθοδηγητικά της κέντρα δεν ασχολούνται στο ελάχιστο με τα υπαρκτά προβλήματα των Ναυτεργατών που υποτίθεται εκπροσωπούν στις δύο ανωτέρω Πορθμειακές γραμμές, επιτρέποντας και νομιμοποιώντας με την ένοχη σιωπή τους την καταστρατήγηση των ΣΣΕ και της ναυτικής νομοθεσίας!!!

Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις αποδείχνουν και στον πλέον δύσπιστο ότι η διασπαστική κίνηση με το παρασωματείο «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων» υπηρετεί τα εφοπλιστικά συμφέροντα, δρομολογεί σοβαρούς κινδύνους να χρησιμοποιηθεί αυτό το παραμάγαζο ως εργαλείο για την ευόδωση των επιδιώξεων των εφοπλιστών για την κατάργηση των ΣΣΕ και των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων των Ναυτεργατών.

Στην κατεύθυνση αυτή μια σειρά αντικομμουνιστικά – ακροδεξιά και νεοναζιστικά στοιχεία κάνουν την εμφάνισή τους με χυδαία σχόλια συνδράμοντας με τον δικό τους τρόπο να αμαυρωθεί το Ναυτεργατικό κίνημα, οι αγώνες του και να απαξιωθεί το πιο πρωτοπόρο κομμάτι σε αυτό, δηλαδή η ΠΕΝΕΝ.

Η συντονισμένη επίθεση ενάντια στην ΠΕΝΕΝ από δυνάμεις του πολιτικού κατεστημένου, του εφοπλιστικού κεφαλαίου,   του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΠΑΣΚΕ και την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις παράτυπες εκλογικές διαδικασίες του ανωτέρω Σωματείου καθώς και το γνωστό στέλεχος του ακροδεξιού Άδωνη Γεωργιάδη οι οποίοι παρουσιάζονται ως καθοδηγητές της διασπαστικής κίνησης, έχοντες εκτελεστικά όργανα μια μικρή ομάδα, μεταξύ των οποίων είναι και ο φερόμενος ως πρόεδρος του εν λόγω Σωματείου Αλέκος Κάκκος που έχει διαδραματίσει τον πλέον βρώμικο ρόλο σε αυτό το άθλιο και κακοστημένο παιχνίδι της διάσπασης του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος πλαισιωμένος από μια σειρά πλοιάρχους – μηχανικούς κ.λπ.

Η καθοδηγητική αυτή ομάδα εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία από δυνάμεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου και του πολιτικού συστημικού κατεστημένου οι οποίες σχεδίασαν – οργάνωσαν και μεθόδευσαν την υπονομευτική κίνηση που η στόχευσή της είναι η διάσπαση και ο κατακερματισμός του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και η υπονόμευση των θεμελιωμένων δικαιωμάτων τους.

Το ιστορικό ίδρυσης του παρασωματείου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων

 

Έχουμε αναφέρει σε διαδοχικές ανακοινώσεις της ΠΕΝΕΝ το ιστορικό σχετικά με την δημιουργία του διασπαστικού αυτού μορφώματος, θα θέλαμε όμως για άλλη μια φορά συνοπτικά να καταγράψουμε πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε αυτή η πρωτοβουλία.

Σημειώνουμε ότι το τοπικό Σωματείο Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου το οποίο υπάρχει και λειτουργούσε επί μια 50ετία εξαιτίας της εργοδοτικής – εφοπλιστικής τρομοκρατίας την τελευταία 2ετία είχε σταματήσει την λειτουργία του, είχε τελειώσει η θητεία του προηγούμενου Δ.Σ και ο Πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ απολύθηκε από πλοίο της γραμμής στο οποίο ήταν ναυτολογημένος.

Το γεγονός αυτό της παύσης της λειτουργίας του τοπικού Σωματείου σε συνδυασμό με την οξύτητα των προβλημάτων στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, ήταν η αιτία να παρέμβουν οι Ναυτεργάτες της γραμμής προκειμένου να αναληφθεί πρωτοβουλία από την ΠΕΝΕΝ για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου.

Η ΠΕΝΕΝ έκρινε και εκτίμησε ότι πράγματι είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία του τοπικού Σωματείου και για τον σκοπό αυτό ανέθεσε την ευθύνη σε μια ομάδα πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Κάκκο Αλέκο και άλλους Ναυτεργάτες να οργανώσουν την ανασύστασή του.

Για τον σκοπό αυτόν κατατέθηκε πρόταση στο Πρωτοδικείο για τον διορισμό προσωρινής Διοίκησης, συμφωνήθηκε η τροποποίηση του καταστατικού και τέλος η διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή και ανάδειξη νέας Διοίκησης.

Με τον διορισμό της προσωρινής Διοίκησης η ΠΕΝΕΝ ανέλαβε την σύνταξη νέου σχεδίου καταστατικού το οποίο διακρινόταν για τις σύγχρονες και δημοκρατικές διατάξεις του.

Στην φάση αυτή διαπιστώθηκε ότι στην Συνέλευση του τοπικού Σωματείου παρουσιάστηκε άλλο σχέδιο καταστατικού και ότι ο Αλέκος Κάκκος το ίδιο χρονικό διάστημα είχε συνδεθεί με πολιτικά ακροδεξιά στοιχεία έχοντας σαν σύμβουλο κομματάρχη της περιοχής δυτικής Ελλάδας πρόσωπο που επρόσκειτο στον Άδωνη Γεωργιάδη και η προσπάθειά τους ήταν το τοπικό σωματείο σε πρώτη φάση να το μετατρέψουν σε περιφερειακό και ακολούθως σε πανελλαδικό με στόχο να προκαλέσουν διάσπαση στο Ναυτεργατικό κίνημα και να προωθήσουν τα υπονομευτικά σχέδια των εφοπλιστών ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των Ναυτεργατών.

Παράλληλα αυτή η αδίστακτη ομάδα χρησιμοποίησε έως εκείνη την στιγμή την θετική θέση της ΠΕΝΕΝ και προέβη σε εκατοντάδες εγγραφές με τις πλάτες και την στήριξη της ΠΕΝΕΝ.

Με άλλα λόγια ο Κάκκος και η ομάδα πρωτοβουλίας εκμεταλλεύτηκε και αξιοποίησε την θέληση της ΠΕΝΕΝ για την ανασυγκρότηση του τοπικού Σωματείου και αυτό φάνηκε στην μαζική αποδοχή που είχε η κίνηση για την οργάνωση στο τοπικό Σωματείο.

Την ίδια στιγμή αυτή η άθλια ομάδα πίσω από τις πλάτες της ΠΕΝΕΝ σε στενή συνεργασία με την τοπική ΠΑΣΚΕ Πάτρας και την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μεθόδευσαν την ακύρωση της καταστατικής διαδικασίας όπως είχε συμφωνηθεί και μετέτρεψαν το καταστατικό του Συλλόγου σε Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων κάνοντας το πρώτο βήμα για την μετατροπή σε πανελλαδικό…..

Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι αυτή η ομάδα με επικεφαλής τον Κάκκο Αλέκο διαδραμάτισε έναν βρώμικο, ανέντιμο και ανήθικο ρόλο και απέδειξε ότι έπαιξε απόλυτα στο διασπαστικό παιχνίδι ακροδεξιών και συστημικών πολιτικών δυνάμεων οι οποίες για τους δικούς τους λόγους και τα συμφέροντά τους επιδίωξαν να πατρονάρουν και να κατευθύνουν αυτήν την κίνηση υπηρετώντας τις δικές τους επιδιώξεις.

Μάλιστα τον κομματάρχη (μηχανικός στην ειδικότητα) του Άδωνη Γεωργιάδη η ομάδα Κάκκου τον περιέφερε σε καθημερινή βάση στα καράβια, στις συσκέψεις που έκαναν σε γνωστή καντίνα στο λιμάνι του Πειραιά και τον παρουσίαζαν ως ειδικό σύμβουλο του Συλλόγου τους για τα θέματα ναυτιλίας που έχει διατελέσει και στο ΥΕΝ επί Υπουργίας Γεωργιάδη και ότι αυτός είναι ειδικός επί παντός θέματος και με τις γνωριμίες και διασυνδέσεις του θα βοηθήσει τα μέγιστα στα προβλήματα του κλάδου…..

Επίσης ξεκίνησαν ένα όργιο ρουσφετολογικών υποσχέσεων και ο Κάκκος με την παρέα του μοίραζαν υποσχέσεις, διορισμούς, προσλήψεις, ακόμη και στην ΠΝΟ είχαν υποσχεθεί σε ανθρώπους ότι θα τους διόριζαν!!!

Στην φάση της τροποποίησης του καταστατικού κάνει ενεργά την εμφάνισή της η ΠΑΣΚΕ και η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

-          Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ενεργοποιήθηκε και επέδειξε ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο Σύλλογο όταν ανακάλυψε τον «θησαυρό» της μαζικότητας σε αυτό και της εκλογής αντιπροσώπων τους οποίους προφανώς οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ θεώρησαν ότι μπορούν να τους προσθέσουν στην εκλογική τους πελατεία και στην κρεατομηχανή τους και ταυτόχρονα να πατρονάρουν τον Σύλλογο αυτόν για να τον εντάξουν στον εκλογικό μηχανισμό τους για την διαμόρφωση ευνοϊκότερων συσχετισμών για την υπερπαραγωγή αντιπροσώπων οι οποίοι θα υπηρετούν το μοντέλο του συμβιβασμού, της υποταγής στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές αλλά και της μεγαλοεργοδοσίας, όπως ακριβώς πράττει η ηγεσία της ΓΣΕΕ την οποία η ομάδα της ΠΑΣΚΕ στο Ε.Κ.Πάτρας στηρίζει, πλαισιώνει και υπερασπίζεται.

-          Η μαζικότητα του ανωτέρω Συλλόγου, όπως τονίζουμε παραπάνω, επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της ΠΕΝΕΝ, της απήχησής της στον κλάδο και ευρύτερα στους Ναυτεργάτες, ενώ η ομάδα η οποία ανέλαβε την οργανωτική πρακτική δουλειά για την μαζικοποίηση του Συλλόγου χρησιμοποίησε κατά κόρο την ΠΕΝΕΝ και την ηγεσία της προκειμένου να πείσει δεκάδες συναδέλφους να γραφτούν στον ανωτέρω Σύλλογο. Χωρίς την βοήθεια και την συμβολή της ΠΕΝΕΝ η μαζικοποίηση και η επιτυχία του εγχειρήματος θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την ημερομηνία της Συνέλευσης για την τροποποίηση του καταστατικού είχαν γραφτεί το 85% των μελών του ανωτέρω Σωματείου επιβεβαιώνοντας ακριβώς την άποψή μας αυτή….

Όλα αυτά έως την στιγμή της πραγματοποίησης της έκτακτης Γ.Σ για την τροποποίηση του καταστατικού.

Εκεί ακριβώς διαπιστώθηκε ότι η ομάδα πρωτοβουλίας είχε συνδιαλλαγή και καθοδήγηση από τρία κέντρα τα οποία το καθένα για τους δικούς του λόγους επιθυμούσε να πατρονάρει, να κατευθύνει και να θέσει υπό τον έλεγχό του αυτόν τον Σύλλογο.

Το ένα κέντρο ήταν όπως αποκαλύφθηκε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και ειδικότερα η Πρόεδρός του, γνωστό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και της ομάδας Παναγόπουλου.

Για τον σκοπό αυτό παρασκηνιακά και πίσω από τις πλάτες της ΠΕΝΕΝ συνέβαλε τα μέγιστα η πρωτοβουλία αυτή να ξεφύγει από τα όρια της ανασύστασης του τοπικού Συλλόγου Ρίου – Αντιρρίου - Αιγίου όπως είχε συμφωνηθεί τόσο με την ομάδα πρωτοβουλίας όσο και με τους Ναυτεργάτες της Πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου.  

Η ΠΑΣΚΕ και η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας σε συνεργασία με τον νομικό εκπρόσωπο του Κέντρου συνέταξαν άλλο καταστατικό μετατρέποντας το έως τότε τοπικό Σωματείο σε περιφερειακό το οποίο θα εκπροσωπεί την μισή Ελλάδα δηλαδή «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων».

Η κίνηση αυτή δηλώνει την βούληση της ΠΑΣΚΕ για τον υπέρ πάντων αγώνα για τα ψηφαλάκια, την δημιουργία επίπλαστων συσχετισμών έστω κι αν αυτό σημαίνει υπερπαραγωγή νόθων αντιπροσώπων, αφού έτσι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!!!

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ξεσκεπάσουμε και να αποκαλύψουμε το ξαφνικό ενδιαφέρον της ΠΑΣΚΕ (Ε.Κ.Πάτρας) για τον εν λόγω Σύλλογο, κι απ’ ότι πληροφορούμαστε η σημερινή Πρόεδρος διαπρέπει στον ρόλο «κατασκευής» Σωματείων φαντασμάτων και σφραγίδων στην απέλπιδα προσπάθειά της να στήσει δικό της μηχανισμό και να διαμορφώσει πλαστούς συσχετισμούς ώστε να συνεχίσει την τακτική της ανάδειξης της παράταξής της στην εξασφάλιση της αυτοδυναμίας στο Ε.Κ. Πάτρας.

Το όψιμο ενδιαφέρον της αρχίζει και τελειώνει στις εκλογές Σωματείων που η ίδια στήνει, συντηρεί και διατηρεί ώστε να εξασφαλίζεται η πρωτοκαθεδρία της ΠΑΣΚΕ και της ίδιας σε αυτά.

Υπογραμμίζουμε ότι η ΠΑΣΚΕ και η Πρόεδρος του Ε.Κ. Πάτρας όλα αυτά τα χρόνια που αναπτύχθηκαν δεκάδες αγώνες των Ναυτεργατών στην Πάτρα και στο Ρίο – Αντίρριο ήταν συστηματικά απούσα, δεν είχε την παραμικρή συμβολή και με τρόπο προκλητικό αγνοούσε και απαξίωνε τους αγώνες αυτούς.

Αντίθετα με την πολιτική και την τακτική της ήταν και είναι ένθερμος οπαδός του πιο συμβιβασμένου και απαξιωμένου μοντέλου συνδικαλισμού που στον ιδιωτικό τομέα εκφράζεται από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τον Παναγόπουλο, οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι για την κρίση, την αποδιοργάνωση και άλλα αρνητικά φαινόμενα που έχουν συσσωρευτεί στις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος!

Είναι κοινή γραμμή τους η στήριξη των δυνάμεων του κεφαλαίου, της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, είναι η πλάτη που έβαλαν στην μνημονιακή πολιτική των Παπανδρέου – Σαμαρά – Βενιζέλο και τώρα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με την δική τους συμβολή έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο κοινωνικό περιθώριο.

Η ΠΑΣΚΕ και η Πρόεδρος του Ε.Κ. Πάτρας προκλητικά και θρασύτατα εμφανίζονται υπερασπιστές της νοθείας, της πλαστογραφίας και των διάτρητων εκλογικών διαδικασιών πιστεύοντας ότι και αυτήν την φορά θα πετύχουν τον βρώμικο στόχο τους που δεν είναι άλλος από τον έλεγχο και την κηδεμονία ενός Συλλόγου που μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν την ύπαρξή του!!!

Είναι προφανές ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό θα αποτύχουν οικτρά, θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα και τελικά η επιχείρησή τους για την μετατροπή των Ναυτεργατών σε υποχείριο της κυβερνητικής πολιτικής και του μεγάλου κεφαλαίου θα οδηγηθεί σε απόλυτη αποτυχία!! Η νοθεία, η πλαστογραφία και η υπερπαραγωγή πλαστών συσχετισμών δεν θα περάσει.

Ενημερώνουμε την ΠΑΣΚΕ και την Πρόεδρο του Ε.Κ. Πάτρας ότι αυτό το άθλιο διασπαστικό παρασωματείο όπως εξελίχθηκε έχει την καθολική καταδίκη όλων των Ναυτεργατών, όλων των Ναυτεργατικών Σωματείων ακόμη και της ΠΝΟ που με πρόσφατες αποφάσεις της Διοίκησης και του Γενικού Συμβουλίου της το καταδίκασε και το αποδοκίμασε ως διασπαστικό στις γραμμές του Ναυτεργατικού κινήματος.

Κατά συνέπεια η προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ να στοχοποιήσει την ΠΕΝΕΝ αποκλειστικά, ότι αυτή αντιπαλεύει αυτήν την διασπαστική κίνηση, είναι φαιδρή και κακόγουστη!

Τίποτα δεν πρόκειται να διασώσει αυτό το σαθρό κατασκεύασμα που έστησαν διάφοροι εργοδοτικοί και πολιτικοί μηχανισμοί με βρώμικο ρόλο και αποστολή στο συνδικαλιστικό κίνημα των Ναυτεργατών.

Επειδή είναι δεδομένη και πλέον αναμφισβήτητη η ανάμειξη της ομάδας της ΠΑΣΚΕ σε αυτήν την διασπαστική κίνηση και για να αποκρούσουμε τα όσα ανακριβή και γελοία ισχυρίζεται η ΠΑΣΚΕ με την ανακοίνωση του Ε.Κ. Πάτρας, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των εργαζομένων της Πάτρας, των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων αλλά και των άλλων δυνάμεων που συμμετέχουν στην Διοίκηση του Ε.Κ. Πάτρας στα παρακάτω:

Ήταν νόμιμη η σύνθεση, η συμμετοχή αλλά και η παρουσίαση και η έγκριση της Συνέλευσης περί τροποποίησης του καταστατικού;

Στην Συνέλευση παρέστησαν μόνο 40 μέλη αυτοπρόσωπα, όταν ο αριθμός της συμμετοχής για την τροποποίηση του καταστατικού με τα τότε ταμειακά εντάξει μέλη έπρεπε να είναι 190!

Ποιοι ήταν αυτοί που διέπραξαν το αδίκημα της πλαστογραφίας εμφανίζοντας ως παρόντες πάνω από 150 μέλη; Ποιος έκανε την παρουσίαση του καταστατικού στην Συνέλευση; Επικεφαλής τότε ήταν ο Γενικός Γραμματέας ο οποίος ούτε παρουσίαση έκανε, ούτε ανέφερε για σχέδιο καταστατικού!!

Ποιοι ήταν αυτοί που πλαστογράφησαν ανύπαρκτα μέλη που ήταν απόντες από την Συνέλευση;

Γνωρίζει κανείς ότι δεκάδες φερόμενοι ως μέλη της Συνέλευσης ταξίδευαν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στο Αιγαίο, στις Κυκλάδες με πλοία που ήταν ναυτολογημένοι ενώ κάποιοι διέπρατταν την λαθροχειρία να τους θεωρούν παρόντες και να υπογράφουν και να πλαστογραφούν υπογραφές χωρίς τα φερόμενα ως μέλη να το γνωρίζουν;

Γνωρίζει κανείς από αυτούς που υπερασπίζεται τις εκλογικές διαδικασίες ότι ένα μεγάλο μέρος των φερομένων ως μελών του ανωτέρω Συλλόγου «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων» είναι από περιοχές που δεν καλύπτει το ίδιο το καταστατικό και δεν έχουν ουδέποτε εργασθεί, δεν κατάγονται, δεν έχουν τόπο κατοικίας την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά;

Γνωρίζουν ότι κανένα ψηφοδέλτιο δεν απεστάλη στον τόπο κατοικίας των φερομένων μελών αλλά αντίθετα μια αδίστακτη ομάδα κατά παράβαση της νομοθεσίας και του καταστατικού έφτιαχνε, μοίραζε και σταυροδοτούσε ψηφοδέλτια ερήμην των πραγματικών μελών;

Γνωρίζουν άραγε ότι οι ψηφίσαντες με αλληλογραφία ξεπέρασαν τα 250 άτομα τα οποία ψηφοδέλτια ταχυδρομήθηκαν μαζικά σε έναν φάκελο όλα μαζί, γεγονός που αποδείχνει ότι τα ψηφοδέλτια αυτά ήταν παντελώς άκυρα και αποτέλεσμα νόθευσης της βούλησης και της θέλησης των μελών;

Γνωρίζουν εάν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ήταν εν ενεργεία ναυτικοί ή συνταξιούχοι που παράτυπα και παράνομα συμμετείχαν τόσο στον Σύλλογο όσο και στην Εφορευτική Επιτροπή;

Γνωρίζουν άραγε ότι η Πρόεδρος του Ε.Κ. Πάτρας σε επανειλημμένες παραστάσεις μελών του ανωτέρω παρασωματείου να τους παραδοθούν επικυρωμένα αντίγραφα του μητρώου μελών, των ψηφισάντων, των ταμειακά εντάξει αλλά και αντίγραφο του πρακτικού των εκλογών, δήλωνε ότι δεν τα έχει και αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει γραπτώς ότι αυτά δεν έχουν κατατεθεί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας;

Οι αναφορές αυτές μελών του Συλλόγου αφορούν την περίοδο από 12/10/2016 έως 28/12/2016. Γνωρίζουν ότι αντίστοιχα διαβήματα από μέλη του Συλλόγου προς το «Προεδρείο» τους ουδέποτε απαντήθηκαν έως και σήμερα……

Γνωρίζουν ότι το Πρωτοδικείο της Πάτρας έως 28/12/2016 απαντούσε επίσης ότι παράνομα δεν του έχουν αποσταλεί τα στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας με επικυρωμένα αντίγραφα;

Είναι φανερό και δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφιβολία ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της Προέδρου του Ε.Κ. Πάτρας έχουν συντελέσει τα μέγιστα στην πρωτοφανή νοθεία και πλαστογραφία που έλαβε χώρα στις παράνομες εκλογές του παρασωματείου.

Η ΠΕΝΕΝ εργάζεται μεθοδικά και σύντομα θα καταθέσει αναλυτικά στοιχεία με ονοματεπώνυμα όλων των συναδέλφων που εξαπατήθηκαν από μια αδίστακτη ομάδα που εκτέλεσε την βρώμικη δουλειά με το πατρονάρισμα καθοδηγητικών κέντρων που το καθένα είχε τις δικές του επιδιώξεις από την δημιουργία του διασπαστικού παρασωματείου.

Στις 20/12/2016 μέλος της ΠΕΝΕΝ παρέλαβε από το Πρωτοδικείο Πάτρας επικυρωμένο αντίγραφο των ψηφισάντων μελών. Το Πρωτοδικείο Πάτρας δεν είχε ούτε το επικυρωμένο μητρώο μελών ούτε αυτό των ταμειακά εντάξει μελών….

Έτσι γεννιέται το ερώτημα πώς διεξήχθησαν οι εκλογές χωρίς μητρώο μελών και αντίστοιχα κατάσταση ταμειακά εντάξει μελών.

Επίσης από την ανάλυση της κατάστασης ψηφισάντων προκύπτουν τα εξής αποκαλυπτικά στοιχεία αναφορικά με τις εκλογές:

Φέρονται ως ψηφίσαντες 315 άτομα. Αυτά τα άτομα εμφανίζονται ότι όλοι τους ψήφισαν αυτοπροσώπως ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής και του δικαστικού αντιπροσώπου!!!

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΕΝΕΝ και άλλων Ναυτεργατικών Σωματείων που ασχολήθηκαν επισταμένα με την εκλογική διαδικασία, προκύπτει από επώνυμες καταγγελίες εκατοντάδων μελών ότι μόνο 20-30 άτομα προσήλθαν και ψήφισαν αυτοπροσώπως ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους δόθηκε το ψηφοδέλτιο κατά πλοίο στον Πειραιά, στην Πάτρα ακόμη και τηλεφωνικά τους γνωστοποιήθηκε ότι μια ομάδα με επικεφαλής τον υποψήφιο Κάκκο Αλέκο διένειμε (εν γνώσει άραγε ή εν αγνοία της Εφορευτικής Επιτροπής;) τα ψηφοδέλτια παραβιάζοντας κατάφωρα την εκλογική και καταστατική διαδικασία, καταργώντας με τον τρόπο αυτό τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της Εφορευτικής Επιτροπής και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για την μυστικότητα και τον αδιάβλητο χαρακτήρα των αρχαιρεσιών!!!

Πώς νομιμοποιήθηκε η αυθαίρετη, παράνομη και πρωτοφανής αυτή διαδικασία αφού αποδεδειγμένα προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φερομένων ως ψηφισάντων ουδέποτε προσήλθαν αυτοπροσώπως να ψηφίσουν;

Δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφιβολία το γεγονός ότι υπήρξε εκτεταμένη πλαστογράφηση των φερόμενων ως ψηφισάντων μελών και ότι παραβιάστηκε ασύστολα και σε μαζική έκταση η προβλεπόμενη από τον νόμο και το καταστατικό εκλογική νομοθεσία και διαδικασία.

Επίσης από την ανάλυση των στοιχείων των φερομένων ως ψηφισάντων στο σχετικό πρακτικό, προκύπτει ότι πολλά ονόματα – επίθετα ακόμη και ΜΕΘ δεν αποδίδουν σωστά τα στοιχεία γεγονός που αποδείχνει ότι άλλοι ήταν εκείνοι οι οποίοι συμπλήρωσαν τα ονόματά τους και όχι τα ίδια τα μέλη, εκτός εάν θεωρήσουμε ότι δεν ήξεραν να γράφουν και να συμπληρώνουν το όνομα και το επίθετό τους!!!

Παράλληλα ανάμεσα στους ψηφίσαντες είναι πάνω από 100 άτομα τα οποία δεν έχουν ουδεμία σχέση με την γεωγραφική κλίμακα που καλύπτει ο Σύλλογος αυτός, δηλαδή Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων!!!

Επίσης δεκάδες είναι οι συνταξιούχοι που φέρονται ως ψηφίσαντες στις ανωτέρω εκλογές, γεγονός που επίσης συνιστά πρωτοφανή καταστρατήγηση του καταστατικού αυτού του Συλλόγου.

Ταυτόχρονα μέλη που αποδεδειγμένα άσκησαν το δικαίωμα ψήφου δεν εμφανίζονται στην κατάσταση ψηφισάντων, γεγονός που δείχνει ότι εκ των υστέρων υπήρξε αλλοίωση και πλαστογράφηση τόσο στο μητρώο μελών όσο και στην κατάσταση ψηφισάντων!!!  

Επίσης δημιουργούνται εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με το γεγονός ότι τόσο το Πρωτοδικείο Πάτρας όσο και το Εργατικό Κέντρο αλλά και ο ανωτέρω Σύλλογος αρνούνται να παραδώσουν στα μέλη που έχουν έννομο συμφέρον το επικυρωμένο μητρώο μελών καθώς και τα ταμειακά εντάξει μέλη!!!

Πώς είναι δυνατόν να διεξήχθησαν εκλογές χωρίς μητρώο μελών και κατάσταση ταμειακά εντάξει μελών;

Για όλα τα παραπάνω η ΠΕΝΕΝ έχει ζητήσει με καταγγελία της σαφείς απαντήσεις από την προϊσταμένη αρχή της Εισαγγελίας αλλά και του Πρωτοδικείου Πάτρας, χωρίς ωστόσο έως και σήμερα να έχουμε οποιαδήποτε απάντηση…..

Είναι προφανές ότι η εκλογική διαδικασία στον ανωτέρω Σύλλογο παραβίασε κάθε αρχή και αξία της εκλογικής διαδικασίας και της νομοθεσίας. Η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει την διερεύνηση αυτής της άθλιας και αμαρτωλής υπόθεσης έως την ακύρωση της παράνομης εκλογικής διαδικασίας και την ποινική δίωξη όλων όσων εμπλέκονται σε αυτήν την πρωτάκουστη εκλογική παρωδία και βεβαίως θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια των γνωστών κέντρων να αναπαράγουν νόθους αντιπροσώπους για την αλλοίωση του συσχετισμού δυνάμεων στα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα και να καταφέρουν την διάσπαση του Ναυτεργατικού κινήματος για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εφοπλισμού και των συνδικαλιστικών δυνάμεων που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Όσοι και όποιοι επιχειρούν να συγκαλύψουν τις πρωτοφανείς εκλογικές αθλιότητες και νοθείες με ύβρεις, συκοφαντίες και ανήκεστες επιθέσεις ενάντια στην ΠΕΝΕΝ τους δηλώνουμε ότι θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για τις συκοφαντικές, υβριστικές και δυσφημιστικές τους δηλώσεις όπου και αν αυτές φιλοξενούνται σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους (blog – ιστοσελίδες – facebook).

Πειραιάς 13/1/2017

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                           Κροκίδης Νικόλαος

 

 

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ  - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΗΝ ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ)  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

.jpg

Πρόσφατα λάβαμε γνώση μιας άθλιας κατάπτυστης ανακοίνωσης η οποία διακινήθηκε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας και αφορά την ΠΕΝΕΝ και η οποία, όπως πληροφορηθήκαμε, ουδέποτε τέθηκε υπόψη του Δ.Σ του Ε.Κ. Πάτρας και των παρατάξεων που συμμετέχουν σε αυτό. Κατά συνέπεια θεωρούμε ότι αυτή βγήκε από την παράταξη της Προέδρου (ΠΑΣΚΕ) και προφανώς εκφράζει την δική τους θέση.

Πριν σχολιάσουμε το περιεχόμενό της οφείλουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα τα οποία οι συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης φέρονται να αγνοούν ή σκοπίμως να αποσιωπούν.

-          Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ενεργοποιήθηκε και επέδειξε ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο Σύλλογο όταν ανακάλυψε τον «θησαυρό» της μαζικότητας σε αυτό και της εκλογής αντιπροσώπων τους οποίους προφανώς οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ θεώρησαν ότι μπορούν να τους προσθέσουν στην εκλογική τους πελατεία και στην κρεατομηχανή τους και ταυτόχρονα να πατρονάρουν τον Σύλλογο αυτόν για να τον εντάξουν στον εκλογικό μηχανισμό τους για την διαμόρφωση ευνοϊκότερων συσχετισμών για την υπερπαραγωγή αντιπροσώπων οι οποίοι θα υπηρετούν το μοντέλο του συμβιβασμού, της υποταγής στις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές αλλά και της μεγαλοεργοδοσίας, όπως ακριβώς πράττει η ηγεσία της ΓΣΕΕ την οποία η ομάδα της ΠΑΣΚΕ στο Ε.Κ.Πάτρας στηρίζει, πλαισιώνει και υπερασπίζεται.

-          Η μαζικότητα του ανωτέρω Συλλόγου επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της ΠΕΝΕΝ, της απήχησής της στον κλάδο και ευρύτερα στους Ναυτεργάτες, ενώ η ομάδα η οποία ανέλαβε την οργανωτική πρακτική δουλειά για την μαζικοποίηση του Συλλόγου χρησιμοποίησε κατά κόρο την ΠΕΝΕΝ και την ηγεσία της προκειμένου να πείσει δεκάδες συναδέλφους να γραφτούν στον ανωτέρω Σύλλογο. Χωρίς την βοήθεια και την συμβολή της ΠΕΝΕΝ η μαζικοποίηση και η επιτυχία του εγχειρήματος θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την ημερομηνία της Συνέλευσης για την τροποποίηση του καταστατικού είχαν γραφτεί το 85% των μελών του ανωτέρω Σωματείου επιβεβαιώνοντας ακριβώς την άποψή μας αυτή….

Όλα αυτά έως την στιγμή της πραγματοποίησης της έκτακτης Γ.Σ για την τροποποίηση του καταστατικού.

Εκεί ακριβώς διαπιστώθηκε ότι η ομάδα πρωτοβουλίας είχε συνδιαλλαγή και καθοδήγηση από τρία κέντρα τα οποία το καθένα για τους δικούς του λόγους επιθυμούσε να πατρονάρει, να κατευθύνει και να θέσει υπό τον έλεγχό του αυτόν τον Σύλλογο.

Το ένα κέντρο ήταν όπως αποκαλύφθηκε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και ειδικότερα η Πρόεδρός του, γνωστό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και της ομάδας Παναγόπουλου.

Για τον σκοπό αυτό παρασκηνιακά και πίσω από τις πλάτες της ΠΕΝΕΝ συνέβαλε τα μέγιστα η πρωτοβουλία αυτή να ξεφύγει από τα όρια της ανασύστασης του τοπικού Συλλόγου Ρίου – Αντιρρίου - Αιγίου όπως είχε συμφωνηθεί τόσο με την ομάδα πρωτοβουλίας όσο και με τους Ναυτεργάτες της Πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου.  

Η ΠΑΣΚΕ και η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας σε συνεργασία με τον νομικό εκπρόσωπο του Κέντρου συνέταξαν άλλο καταστατικό μετατρέποντας το έως τότε τοπικό Σωματείο σε περιφερειακό το οποίο θα εκπροσωπεί την μισή Ελλάδα δηλαδή «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων».

Η κίνηση αυτή δηλώνει την βούληση της ΠΑΣΚΕ για τον υπέρ πάντων αγώνα για τα ψηφαλάκια, την δημιουργία επίπλαστων συσχετισμών έστω κι αν αυτό σημαίνει υπερπαραγωγή νόθων αντιπροσώπων, αφού έτσι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!!!

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ξεσκεπάσουμε και να αποκαλύψουμε το ξαφνικό ενδιαφέρον της ΠΑΣΚΕ (Ε.Κ.Πάτρας) για τον εν λόγω Σύλλογο, κι απ’ ότι πληροφορούμαστε η σημερινή Πρόεδρος διαπρέπει στον ρόλο «οργάνωσης» Σωματείων φαντασμάτων και σφραγίδων στην απέλπιδα προσπάθειά της να στήσει δικό της μηχανισμό και να διαμορφώσει πλαστούς συσχετισμούς ώστε να συνεχίσει την τακτική της ανάδειξης της παράταξής της στην εξασφάλιση της αυτοδυναμίας στο Ε.Κ. Πάτρας.

Το όψιμο ενδιαφέρον της αρχίζει και τελειώνει στις εκλογές Σωματείων που η ίδια στήνει, συντηρεί και διατηρεί ώστε να εξασφαλίζεται η πρωτοκαθεδρία της ΠΑΣΚΕ και της ίδιας σε αυτά.

Υπογραμμίζουμε ότι η ΠΑΣΚΕ και η Πρόεδρος του Ε.Κ. Πάτρας όλα αυτά τα χρόνια που αναπτύχθηκαν δεκάδες αγώνες των Ναυτεργατών στην Πάτρα και στο Ρίο – Αντίρριο ήταν συστηματικά απούσα, δεν είχε την παραμικρή συμβολή και με τρόπο προκλητικό αγνοούσε και απαξίωνε τους αγώνες αυτούς.

Αντίθετα με την πολιτική και την τακτική της ήταν και είναι ένθερμος οπαδός του πιο συμβιβασμένου και απαξιωμένου μοντέλου συνδικαλισμού που στον ιδιωτικό τομέα εκφράζεται από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τον Παναγόπουλο, οι οποίοι είναι και υπεύθυνοι για την κρίση, την αποδιοργάνωση και άλλα αρνητικά φαινόμενα που έχουν συσσωρευτεί στις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος!

Είναι κοινή γραμμή τους η στήριξη των δυνάμεων του κεφαλαίου, της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, είναι η πλάτη που έβαλαν στην μνημονιακή πολιτική των Παπανδρέου – Σαμαρά – Βενιζέλο και τώρα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με την δική τους συμβολή έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο κοινωνικό περιθώριο.

Η ΠΑΣΚΕ και η Πρόεδρος του Ε.Κ. Πάτρας προκλητικά και θρασύτατα εμφανίζονται υπερασπιστές της νοθείας, της πλαστογραφίας και των διάτρητων εκλογικών διαδικασιών πιστεύοντας ότι και αυτήν την φορά θα πετύχουν τον βρώμικο στόχο τους που δεν είναι άλλος από τον έλεγχο και την κηδεμονία ενός Συλλόγου που μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν την ύπαρξή του!!!

Είναι προφανές ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό θα αποτύχουν οικτρά, θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα και τελικά η επιχείρησή τους για την μετατροπή των Ναυτεργατών σε υποχείριο της κυβερνητικής πολιτικής και του μεγάλου κεφαλαίου θα οδηγηθεί σε απόλυτη αποτυχία!! Η νοθεία, η πλαστογραφία και η υπερπαραγωγή πλαστών συσχετισμών δεν θα περάσει.

Ενημερώνουμε την ΠΑΣΚΕ και την Πρόεδρο του Ε.Κ. Πάτρας ότι αυτό το άθλιο διασπαστικό παρασωματείο όπως εξελίχθηκε έχει την καθολική καταδίκη όλων των Ναυτεργατών, όλων των Ναυτεργατικών Σωματείων ακόμη και της ΠΝΟ που με πρόσφατες αποφάσεις της Διοίκησης και του Γενικού Συμβουλίου της το καταδίκασε και το αποδοκίμασε ως διασπαστικό στις γραμμές του Ναυτεργατικού κινήματος.

Κατά συνέπεια η προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ να στοχοποιήσει την ΠΕΝΕΝ αποκλειστικά, ότι αυτή αντιπαλεύει αυτήν την διασπαστική κίνηση, είναι φαιδρή και κακόγουστη!

Τίποτα δεν πρόκειται να διασώσει αυτό το σαθρό κατασκεύασμα που έστησαν διάφοροι εργοδοτικοί και πολιτικοί μηχανισμοί με βρώμικο ρόλο και αποστολή στο συνδικαλιστικό κίνημα των Ναυτεργατών.

Επειδή είναι δεδομένη και πλέον αναμφισβήτητη η ανάμειξη της ομάδας της ΠΑΣΚΕ σε αυτήν την διασπαστική κίνηση και για να αποκρούσουμε τα όσα ανακριβή και γελοία ισχυρίζεται η ΠΑΣΚΕ με την ανακοίνωση του Ε.Κ.Πάτρας, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των εργαζομένων της Πάτρας, των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων αλλά και των άλλων δυνάμεων που συμμετέχουν στην Διοίκηση του Ε.Κ. Πάτρας στα παρακάτω:

Ήταν νόμιμη η σύνθεση, η συμμετοχή αλλά και η παρουσίαση και η έγκριση της Συνέλευσης περί τροποποίησης του καταστατικού;

Στην Συνέλευση παρέστησαν μόνο 40 μέλη αυτοπρόσωπα, όταν ο αριθμός της συμμετοχής για την τροποποίηση του καταστατικού με τα τότε ταμειακά εντάξει μέλη έπρεπε να είναι 190!

Ποιοι ήταν αυτοί που διέπραξαν το αδίκημα της πλαστογραφίας εμφανίζοντας ως παρόντες πάνω από 150 μέλη; Ποιος έκανε την παρουσίαση του καταστατικού στην Συνέλευση; Επικεφαλής τότε ήταν ο Γενικός Γραμματέας ο οποίος ούτε παρουσίαση έκανε, ούτε ανέφερε για σχέδιο καταστατικού!!

Ποιοι ήταν αυτοί που πλαστογράφησαν ανύπαρκτα μέλη που ήταν απόντες από την Συνέλευση;

Γνωρίζει κανείς ότι δεκάδες φερόμενοι ως μέλη της Συνέλευσης ταξίδευαν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στο Αιγαίο, στις Κυκλάδες με πλοία που ήταν ναυτολογημένοι ενώ κάποιοι διέπρατταν την λαθροχειρία να τους θεωρούν παρόντες και να υπογράφουν και να πλαστογραφούν υπογραφές χωρίς τα φερόμενα ως μέλη να το γνωρίζουν;

Γνωρίζει κανείς από αυτούς που υπερασπίζεται τις εκλογικές διαδικασίες ότι ένα μεγάλο μέρος των φερομένων ως μελών του ανωτέρω Συλλόγου «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων» είναι από περιοχές που δεν καλύπτει το ίδιο το καταστατικό και δεν έχουν ουδέποτε εργασθεί, δεν κατάγονται, δεν έχουν τόπο κατοικίας την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά;

Γνωρίζουν ότι κανένα ψηφοδέλτιο δεν απεστάλη στον τόπο κατοικίας των φερομένων μελών αλλά αντίθετα μια αδίστακτη ομάδα κατά παράβαση της νομοθεσίας και του καταστατικού έφτιαχνε, μοίραζε και σταυροδοτούσε ψηφοδέλτια ερήμην των πραγματικών μελών;

Γνωρίζουν άραγε ότι οι ψηφίσαντες με αλληλογραφία ξεπέρασαν τα 250 άτομα τα οποία ψηφοδέλτια ταχυδρομήθηκαν μαζικά σε έναν φάκελο όλα μαζί, γεγονός που αποδείχνει ότι τα ψηφοδέλτια αυτά ήταν παντελώς άκυρα και αποτέλεσμα νόθευσης της βούλησης και της θέλησης των μελών;

Γνωρίζουν εάν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ήταν εν ενεργεία ναυτικοί ή συνταξιούχοι που παράτυπα και παράνομα συμμετείχαν τόσο στον Σύλλογο όσο και στην Εφορευτική Επιτροπή;

Γνωρίζουν άραγε ότι η Πρόεδρος του Ε.Κ. Πάτρας σε επανειλημμένες παραστάσεις μελών του ανωτέρω παρασωματείου να τους παραδοθούν επικυρωμένα αντίγραφα του μητρώου μελών, των ψηφισάντων, των ταμειακά εντάξει αλλά και αντίγραφο του πρακτικού των εκλογών, δήλωνε ότι δεν τα έχει και αρνήθηκε επανειλημμένα να απαντήσει γραπτώς ότι αυτά δεν έχουν κατατεθεί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας;

Οι αναφορές αυτές μελών του Συλλόγου αφορούν την περίοδο από 12/10/2016 έως 28/12/2016. Γνωρίζουν ότι αντίστοιχα διαβήματα από μέλη του Συλλόγου προς το «Προεδρείο» τους ουδέποτε απαντήθηκαν έως και σήμερα……

Γνωρίζουν ότι το Πρωτοδικείο της Πάτρας έως 28/12/2016 απαντούσε επίσης ότι παράνομα δεν του έχουν αποσταλεί τα στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας με επικυρωμένα αντίγραφα;

Είναι φανερό και δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφιβολία ότι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της Προέδρου του Ε.Κ. Πάτρας έχουν συντελέσει τα μέγιστα στην πρωτοφανή νοθεία και πλαστογραφία που έλαβε χώρα στις παράνομες εκλογές του παρασωματείου.

Όμως δεν είναι μόνο αυτές, περιοριζόμαστε στην καταγγελία μας σε αυτές αλλά και στις δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ) οι οποίες επίσημα ανέλαβαν τον θλιβερό ρόλο του προστάτη της καλπονοθείας και της πλαστογραφίας.

Η ΠΕΝΕΝ εργάζεται μεθοδικά και σύντομα θα καταθέσει αναλυτικά στοιχεία με ονοματεπώνυμα όλων των συναδέλφων που εξαπατήθηκαν από μια αδίστακτη ομάδα που εκτέλεσε την βρώμικη δουλειά με το πατρονάρισμα καθοδηγητικών κέντρων που το καθένα είχε τις δικές του επιδιώξεις από την δημιουργία του διασπαστικού παρασωματείου.

Τα σχετικά στοιχεία θα τα δώσουμε στην δημοσιότητα και βεβαίως θα τα καταθέσουμε στις δικαστικές αρχές (τοπικές και ανώτερες) για να επιληφθούν για τα δέοντα…..

Μέχρι τότε καλά θα κάνει η λαλίστατη Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΠΑΣΚΕ) να σιωπήσει εάν δεν θέλει να οδηγηθεί στον διασυρμό και την αυτογελοιοποίηση.

 

Πειραιάς 28/12/2016

Με εντολή Διοίκησης

             Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                     Κροκίδης Νίκος

 

Έγγραφο της ΠΕΝΕΝ προς τις Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές της Πάτρας σχετικά με το παρασωματείο

28/12/2016

Προς: - Πρόεδρο Πρωτοδικών Πατρών κ. Αντώνη Αλαπάντα

                     - Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών κ. Παναγιώτη Μεϊδάνη

Κοινοποίηση: Πρωτοδίκη Πατρών κ. Ευάγγελο Κωστακιώτη

Με την παρακάτω επιστολή μας θέλουμε να σας θέσουμε υπόψη μια σειρά γεγονότα τα οποία αφορούν τις αρχαιρεσίες του «Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων» η έδρα του οποίου είναι στην Πάτρα και οι διεξαχθείσες εκλογές του έγιναν με την ευθύνη της δικαστικής αρχής της Πάτρας και διορισμένο από το Πρωτοδικείο Πάτρας τον Πρωτοδίκη κ. Ευάγγελο Κωστακιώτη

 1. Σύμφωνα με στοιχεία (δεκάδες επώνυμες καταγγελίες) στο Σύλλογο αυτόν φέρονται ως μέλη εκατοντάδες Ναυτικοί οι οποίοι δεν έχουν τόπο καταγωγής – εργασίας ή κατοικίας την περιοχή που καλύπτει γεωγραφικά ο εν λόγω Σύλλογος σύμφωνα με το καταστατικό του.
 2. Στην εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής συμμετείχαν και εκλέγησαν άτομα τα οποία είναι συνταξιούχοι και οι οποίοι με το ισχύον καταστατικό τους δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
 3. Στην εκλογική τους διαδικασία που διενεργήθηκε την περίοδο 5/10/2016 έως 11/10/2016 παραβιάσθηκαν ασύστολα και κατ’ εξακολούθηση οι καταστατικές διαδικασίες για τον τρόπο ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο (ψήφος διά αλληλογραφίας) γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι κανένα ψηφοδέλτιο δεν εστάλη στα έχοντα δικαίωμα ψήφου μέλη τους, αφού διανεμήθηκαν και παραδόθηκαν σε μια μικρή ομάδα με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Κάκκο ο οποίος ακολούθως μέσα από παράτυπες και παράνομες διαδικασίες ο ίδιος και η ομάδα του σταυροδοτούσε τα ψηφοδέλτια διαπράττοντας το αδίκημα της πλαστογραφίας και στην συνέχεια τα τοποθετούσε σε ένα φάκελο όλα μαζί και τα ταχυδρομούσε στην ταχυδρομική θυρίδα την οποία είχαν ενοικιάσει για τον σκοπό αυτόν. Η διαδικασία συνιστά πράξη παραβίασης της αρχής της μυστικότητας στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου και ταυτόχρονα με τον παράνομο και πρωτοφανή αυτόν τρόπο πλαστογραφήθηκαν σε μαζική έκταση τα στοιχεία των φερόμενων ως ψηφίσαντων του ανωτέρω Συλλόγου.
 4. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι πάνω από 250 ψηφοδέλτια είχαν ταχυδρομηθεί σε 4 φακέλους που περιελάμβαναν το προϊόν της πράξης της πλαστογραφίας.

Ταυτόχρονα όπως προκύπτει από επανειλημμένες πρωτοβουλίες, αιτήσεις και παρεμβάσεις μελών προς το Πρωτοδικείο της Πάτρας, ο Σύλλογος αυτός δεν έχει, ως όφειλε, έως σήμερα (2,5 μήνες μετά το πέρας των εκλογών του) καταθέσει στο Πρωτοδικείο Πατρών επικυρωμένο αντίγραφο μητρώου μελών, ταμειακά εντάξει μελών και ψηφισάντων μελών. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το ότι ο ίδιος ο δικαστικός αντιπρόσωπος που διενήργησε τις αρχαιρεσίες δήλωσε σε ενδιαφερόμενα και αιτούντα μέλη ότι ο Σύλλογος δεν έχει προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία!!!

Είναι σαφές ότι τα παραπάνω επικυρωμένα έγγραφα όπως προβλέπονται από την νομοθεσία είναι απολύτως απαραίτητα για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και κανένα από αυτά δεν μπορεί να παραληφθεί στην εκλογική διαδικασία. Η έλλειψη οποιουδήποτε σχετικού εγγράφου των ανωτέρω αποτελεί κενό το οποίο εμποδίζει την προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία και δημιουργεί ανυπέρβλητο πρόβλημα στην ομαλή αυτή διαδικασία.

Επίσης μια σειρά μέλη τα οποία φέρονται ως ψηφίσαντα (χωρίς να έχουν ποτέ ασκήσει το δικαίωμα ψήφου) στις ανωτέρω εκλογές απευθύνθηκαν και στο τοπικό Εργατικό Κέντρο Πάτρας με σκοπό, ως έχουν έννομο συμφέρον, να λάβουν γνώση των στοιχείων αυτών (Αντίγραφα μητρώων – ψηφισάντων κ.λπ) από την πλευρά της Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας τους δηλώθηκε ότι τέτοια στοιχεία δεν έχουν παραδοθεί στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος αυτός φέρεται ως μέλος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και στο πέρας των αρχαιρεσιών έχει καταστατική υποχρέωση να προσκομίσει τα παραπάνω στοιχεία.

Επίσης όπως προκύπτει από τις υποτιθέμενες εκλογές τους τα 250 περίπου ψηφοδέλτια που είχαν αποσταλεί με αλληλογραφία και διακινήθηκαν με τον παράνομο τρόπο που εξηγήσαμε παραπάνω, έφεραν τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα, τους ίδιους σταυρούς προτίμησης, γεγονός που αποδεικνύει την παράνομη και ποινικά κολάσιμη ενέργεια της εκτεταμένης πλαστογράφησής τους!

Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ έχει γίνει αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών Ναυτικών ότι ουδέποτε υπέγραψαν αίτηση εγγραφής στον ανωτέρω Σύλλογο, ουδέποτε κατέβαλαν το αντίτιμο της ετήσιας συνδρομής, παρά ταύτα εμφανίζονται ως μέλη και μάλιστα και ως ψηφίσαντα γεγονός επίσης που μαρτυρά ότι το Μητρώο μελών, τα Ταμειακά μέλη καθώς και τα Ψηφίσαντα είναι προϊόν εκτεταμένης πλαστογραφίας με προφανή σκοπό να διαμορφωθούν επίπλαστοι συσχετισμοί τόσο στον εν λόγω Σύλλογο όσο και στο υπερκείμενο δευτεροβάθμιο όργανο το Εργατικό Κέντρο Πάτρας με αποτέλεσμα την παραχάραξη και αλλοίωση των πραγματικών συσχετισμών και προφανώς την αναπαραγωγή νόθων αντιπροσώπων!!

Η πλαστογραφία, η νόθευση της βούλησης και της θέλησης των εργαζομένων, η αναπαραγωγή φαινομένων αντιδημοκρατικών και αντικαταστατικών αποτελούν εκδοχή ξένη με τις αρχές και τις αξίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος τις οποίες έχουμε ευθύνη να απορρίψουμε, να καταδικάσουμε και να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για την οριστική εξάλειψή τους από τις γραμμές του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν γνωρίζουμε εάν όλα τα ανωτέρω προβλήματα ήταν ή έχουν τεθεί υπόψη του αρμόδιου δικαστικού αντιπροσώπου που είχε την ευθύνη από το Πρωτοδικείο Πάτρας για την διενέργεια των αρχαιρεσιών του τοπικού «Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων».

Θεωρούμε αδιανόητο δικαστικός αντιπρόσωπος να συνέβαλε με οποιοδήποτε τρόπο στην συγκάλυψη παράνομων ενεργειών που εκθέτουν ανεπανόρθωτα το κύρος, την αξιοπιστία της δικαιοσύνης και της δικαστικής αρχής της Πάτρας.

Όμως οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι αδιάσειστα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας επιβεβαιώνουν πλήρως τον ισχυρισμό μας ότι οι εκλογές στον ανωτέρω Σύλλογο είναι καταστατικά και νομικά άκυρες και παράλληλα έχει διαπραχθεί το αδίκημα της πλαστογραφίας ενώ το γεγονός ότι επί τρεις περίπου μήνες δεν υπάρχει ανταπόκριση στο αυτονόητο αίτημα της χορήγησης των σχετικών στοιχείων της εκλογικής διαδικασίας, εύλογα δημιουργεί κλίμα ανησυχίας στους έχοντες νόμιμο συμφέρον αλλά και ευρύτερα στο συνδικαλιστικό κίνημα των ελλήνων ναυτικών.

Από όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα προκύπτει ότι οι αρχαιρεσίες στον «Σύλλογο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων» είναι νομικά και ουσιαστικά άκυρες. Για τον σκοπό αυτό θεωρούμε αναγκαίο να επιληφθούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να προβούν στις αναγκαίες και αυτονόητες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών για όλους όσους ευθύνονται γι’ αυτές.

Με εντολή Διοίκησης

           Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                     Κροκίδης Νίκος

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  «ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ»  ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!!!

Παρέμβαση έκανε στις 22/12/2016 ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ στην εισαγγελία και στον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Πάτρας σχετικά με τις κραυγαλέες και διαπιστούμενες παρατυπίες που συντελέστηκαν στην εκλογική διαδικασία του ανωτέρω σωματείου.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ έθεσε υπόψη των δικαστικών αρχών πλήθος στοιχείων αλλά και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα της «Διοίκησης» και της «Εφορευτικής Επιτροπής» του παρασωματείου που θεωρούνται υπεύθυνοι για τις πρωτοφανείς παράνομες ενέργειές τους οι οποίες καταστρατηγούν την σχετική νομοθεσία αλλά και τις καταστατικές διατάξεις του ανωτέρω διασπαστικού σωματείου.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ζήτησε την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας καθώς και την παραπομπή και ποινική δίωξη των εμπλεκομένων προσώπων.

Μετά από αυτήν την παρέμβαση θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι δρομολογούνται τις επόμενες ημέρες καταιγιστικές εξελίξεις στο διασπαστικό αυτό μόρφωμα τις οποίες η ΠΕΝΕΝ είχε προαναγγείλει και σημειώνουμε ότι ήταν το μόνο σωματείο που πήρε την υπόθεση στην πλάτη του για να ματαιώσει τα σχέδια μιας αδίστακτης ομάδας η οποία ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό να προκαλέσει διάσπαση στο Ναυτεργατικό κίνημα καθώς και να εκθέσει το ιστορικό μας Σωματείο.

 

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ»!

Η ΠΕΝΕΝ συνεχίζοντας και εντείνοντας τις προσπάθειές της ενάντια στο διασπαστικό παρασωματείο «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων» μετά από επισταμένη έρευνα και επικοινωνία με πολλές δεκάδες μέλη που έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς εξαπάτησης, θέλει να δημοσιοποιήσει τα παρακάτω νέα στοιχεία.

Το ανωτέρω παρασωματείο που βρήκε φιλοξενία και στέγαση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας από την Πρόεδρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με την καθοδήγηση ακροδεξιού κλακαδόρου του γνωστού Άδωνη Γεωργιάδη, η ομάδα που είχε την ευθύνη για την οργάνωση του Σωματείου προέβη σε μαζικές εγγραφές χωρίς τα υποτιθέμενα αυτά μέλη να υπογράψουν αίτηση εγγραφής, χωρίς να πληρώσουν την προβλεπόμενη συνδρομή, χωρίς να λάβουν ψηφοδέλτιο στο τόπο κατοικίας τους και χωρίς οι ίδιοι να ασκήσουν το δικαίωμα στην ψήφο τους!!!

Ήδη η ΠΕΝΕΝ έχει συγκεντρώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό καταγγελιών που αφορούν τις πρωτοφανείς παρατυπίες που σημειώθηκαν στην διάτρητη και άκυρη από κάθε πλευρά εκλογική διαδικασία και το επόμενο διάστημα θα ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να αποκαλυφθεί η μεγάλη απάτη που έγινε σε βάρος εκατοντάδων Ναυτεργατών από την άθλια ομάδα η οποία οργάνωσε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε διατεταγμένη αποστολή την δημιουργία αυτού του παρασωματείου!!!!

Για τον σκοπό αυτό ήδη είναι σε εξέλιξη μεγάλης έκτασης πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ η οποία έχει ως στόχο την διαγραφή όλων των μελών της ΠΕΝΕΝ που με παράνομες και παράτυπες διαδικασίες έγιναν μέλη του ανωτέρω διασπαστικού σωματείου.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης της ΠΕΝΕΝ προς τις δικαστικές αρχές της Πάτρας διαπιστώθηκε ότι στο εκεί Πρωτοδικείο δεν υπήρχε επικυρωμένο μητρώο μελών του παρασωματείου, δεν υπήρχε αντίστοιχο αντίγραφο ταμειακά εντάξει μελών ούτε και ανάλογο επικυρωμένο αντίγραφο ψηφισάντων μελών!!! Ταυτόχρονα η ΠΕΝΕΝ διαπίστωσε ότι ανάλογα στοιχεία δεν υπάρχουν ούτε έχουν κατατεθεί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στο οποίο φέρεται το διασπαστικό σωματείο ως μέλος!!!!    

Επίσης από έγγραφες καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ προκύπτει ότι σε μαζική έκταση έγινε υφαρπαγή ψηφοδελτίων μελών του παρασωματείου και παρανόμως άσκησαν το δικαίωμα ψήφου πρόσωπα άσχετα με αυτά που φέρουν την υπογραφή ως ψηφίσαντα μέλη!!!

Επίσης διαπιστώθηκε από την ίδια έρευνα ότι η ομάδα που έκανε εικονικές εγγραφές μελών – κατά παράβαση και αυτού του ίδιου του καταστατικού έγραφε μέλη στο σωματείο τα οποία δεν ανήκουν γεωγραφικά στις περιοχές που καλύπτει το καταστατικό!!!

Τέτοιες περιπτώσεις αφορούν μέλη που φέρονται ως εγγεγραμμένα αλλά και ψηφίσαντα και έχουν τόπο κατοικίας – καταγωγής την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και οι οποίοι ουδέποτε απασχολήθηκαν επαγγελματικά σε πλοία στην Πάτρα ή στα Ιόνια νησιά!!!

Τα παραπάνω περιστατικά τα οποία αποδεικνύονται με σχετικές καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ συνιστούν μια καραμπινάτη απόπειρα να στηθεί ο μηχανισμός του παρασωματείου με σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένα (μέσα από νέα τροποποίηση του καταστατικού τους) και αυτό να μετατραπεί σε πανελλαδικό σωματείο κατωτέρων πληρωμάτων!!!

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι μετέχοντες σε αυτήν την διασπαστική κίνηση έχουν προβεί σε πάμπολλες παράνομες ενέργειες οι οποίες είναι ποινικά-δικαστικά παράνομες και για τις οποίες η ΠΕΝΕΝ θα προβεί σε σχετικές παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη με σκοπό να αποδειχθούν οι ευθύνες, τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην άθλια αυτή υπόθεση και ταυτόχρονα να επωμιστούν τις ποινικές και δικαστικές συνέπειες αυτών των παράνομων ενεργειών τους.  

Στην συνέχεια γνωστοποιούμε τις 4 παραιτήσεις μελών που ήταν στα όργανα του παρασωματείου και σχετική καταγγελία 4 ατόμων από την οποία προκύπτει ότι παράνομα έγιναν μαζικές εικονικές εγγραφές και ψηφίσαντες…..

Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτούν μαζικές αποχωρήσεις από το Σωματείο οι οποίες θα δημοσιευτούν στο site της ΠΕΝΕΝ καθώς και νέες καταγγελίες που αποκαλύπτουν το άθλιο παρασκήνιο το οποίο διαδραματίστηκε πίσω από τις πλάτες της ΠΕΝΕΝ αλλά και όλων των Ναυτεργατικών Σωματείων από μια αδίστακτη ομάδα στην οποία την βρώμικη δουλειά ανέλαβε να εκτελέσει ο Αλέκος Κάκκος, μέλος του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ ο οποίος τελεί υπό διαγραφή από την ΠΕΝΕΝ!!!

RIO1.jpgRIO2.jpgRIO3.jpgRIO4.jpgRIO5.jpg

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΩΜΑΤΕΙΟ

Δημοσιεύουμε στην συνέχεια την σχετική αναφορά του ψηφίσματος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 15/12/2016 και συμπεριέλαβε στο κείμενό της την δημόσια καταγγελία και αποδοκιμασία του διασπαστικού σωματείου:

Ψήφισμα

ετήσιου Τακτικού Γενικού Συμβουλίου ΠΝΟ

Πειραιάς 15 Δεκεμβρίου 2016

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του Τακτικού Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας της 15-12-2016 εγκρίθηκε Ψήφισμα στο οποίο εμπεριέχονται οι διαπιστώσεις, καταγγελίες, αιτήματα και διεκδικήσεις του κλάδου μας και το περιεχόμενο του οποίου έχει ως ακολούθως:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ως διασπαστική κίνηση την δημιουργία του νέου σωματείου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και ως προσπάθεια δημιουργίας «νόθων» αντιπροσώπων, τονίζοντας ότι αποκλείεται να καταστεί μέλος της Ομοσπονδίας, στην οποία και ανήκουν αποκλειστικά τα κλαδικά πανελλήνια σωματεία, που καλύπτουν τις επιμέρους ειδικότητες των ναυτεργατών.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΛΙΕΥΟΥΝ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σχετικά με την αναφορά μας για το διασπαστικό σωματείο, που έστησε πολιτικό ακροδεξιό κατεστημένο με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, ότι έχουν φθάσει στο άθλιο σημείο να γράφουν μέλη που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά, παράδειγμα που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μας αυτόν είναι η παρακάτω καταγγελία – δήλωση διαγραφής Συναδέλφου από την Ξάνθη.

 

****************/****************

 

ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ»

ΑΘΛΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΣΕ ΤΩΝ ΠΟΡΘΜΕΙΩΝ ΤΟΥ 2016

Δελτίο Τύπου

Με ένα κατάπτυστο και στο σύνολό του ψευδέστατο σχόλιο στον «Ριζοσπάστη» στις 29/11/2016 οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ κ.λπ επέλεξαν να απαντήσουν στην κρυστάλλινη και ξεκάθαρη θέση της ΠΕΝΕΝ για την δημιουργία του διασπαστικού Σωματείου «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων».

Πρόκειται για ένα εμετικό δημοσίευμα του χειρίστου είδους που οχριά μπροστά του και ο ποιο ακραίος κιτρινισμός του αστικού τύπου.

Σκόπιμα αποσιωπούν ότι στην γραμμή Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου υπήρξε και λειτουργούσε ως τοπικό σωματείο επί 48 χρόνια και στο οποίο για δύο συνεχόμενες θητείες στην ηγεσία ήταν στέλεχος συνεργαζόμενος με το ΠΑΜΕ.

Για να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους αναγνώστες της εφημερίδας και να τους «μπολιάσουν» και αυτούς με την εμπάθειά τους σε βάρος της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, στο άθλιο αυτό δημοσίευμα δηλώνουν ότι αυτό το δημιούργησε, το στήριξε και το ενεθάρρυνε η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ!!!!

Με τον τρόπο αυτό σκόπιμα συγκαλύπτουν ότι η πρωτοβουλία και η προσπάθεια της ΠΕΝΕΝ έγινε για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου και με τον αυστηρό όρο και προϋπόθεση ότι η γεωγραφική του θέση θα εξαιρεί ρητά και κατηγορηματικά τα Ιόνια νησιά στα οποία υπήρχαν ή υπάρχουν τοπικά Σωματεία όπως συμβαίνει με την Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Προκειμένου να υπονομεύσουν την θέση της ΠΕΝΕΝ φθάνουν στο αθλιότερο γκεμπελίστικο σενάριο να αποδέχονται και να υιοθετούν τα όσα αναμασάει ο συντάκτης της ανακοίνωσης ο οποίος είναι στην ίδια με αυτούς ειδικότητα Μηχανοδηγός – Μηχανικός και τον οποίο, όπως ξεκάθαρα δηλώνεται στο αισχρό αυτό δημοσίευμα, τον θεωρούν αξιόπιστο και αναπαράγουν τα όσα ψέματα αναγράφει στην σχετική ανακοίνωση!

Στο ίδιο δημοσίευμα ψευδώς και προβοκατόρικα αναφέρεται ότι τα Δ.Σ των Ναυτεργατικών Σωματείων Ρίου – Αντιρρίου και Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας κατήγγειλαν την ΠΕΝΕΝ!!!

Στο προβοκατόρικο κλίμα της παραπληροφόρησης και της εξαπάτησης είναι και η αναφορά τους «περί δήθεν χρυσαυγιτών στο Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ «και σε άλλα σωματεία».

Δυστυχώς για τις δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού η αντικειμενική ενημέρωση και πληροφόρηση και η αναφορά στα πραγματικά γεγονότα μάλλον είναι κάτι το ασυνήθιστο!!!

Φυσικά το βρωμερό αυτό δημοσίευμα δεν κάνει λόγο για την ταμπακιέρα και τις δικές τους ευθύνες οι οποίες συνίστανται στο ότι μαζικά ένα μεγάλο μέρος του κλάδου τους εγγράφτηκε και συμμετέχει στο διασπαστικό αυτό μόρφωμα, ούτε λόγος ότι ρόλο καθοδηγητή έχει άτομο της δικής τους ειδικότητας ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με την ακροδεξιά και τον εφοπλισμό, ούτε λόγος επίσης ότι η δημόσια παρέμβασή τους δεν είχε την παραμικρή απήχηση και ανταπόκριση στους κλάδους που υποτίθεται εκπροσωπούν και φυσικά το κυριότερο έδειξαν για άλλη μια φορά έμπρακτα την ανικανότητά τους (λόγω της τραγικής έλλειψης δεσμών και σχέσεων με τα μέλη τους) να συμβάλουν στο χτύπημα και την αποδιοργάνωση αυτής της διασπαστικής κίνησης και φυσικά τα δεκάδες μέλη τους παραμένουν στο διασπαστικό παρασωματείο……

Κατά τα λοιπά βγάζουν για άλλη μια φορά τα πολιτικά και προσωπικά τους απωθημένα κάνοντας επίθεση με κατάπτυστα δημοσιεύματα στον κομματικό τους τύπο διαστρεβλώνοντας την θέση της ΠΕΝΕΝ και αποσιωπώντας τον καταλυτικό ρόλο της ενάντια στην διασπαστική αυτή κίνηση που εκπορεύεται από ακροδεξιά και εφοπλιστικά κέντρα.

Ταυτόχρονα συνεχίζοντας στην ίδια κοντόφθαλμη τακτική τους αλλά και περιφρονώντας με τον χειρότερο τρόπο όποιον δε συμφωνεί και δεν συμπορεύεται μαζί τους δεν πήραν μέρος στην διαπραγμάτευση για την ΣΣΕ στα Πορθμεία στις 29/11/2016 και στην οποία συμφωνήθηκε από την πλειοψηφία της ΠΝΟ για άλλη μια φορά η ανανέωσή της για το 2016 με μηδενική αύξηση στην σύμβαση αυτή και βεβαίως έβαλαν πλάτη να μην διεκδικηθεί και θεσμοθετηθεί η ωριαία διακοπή που αποτελούσε ένα δίκαιο και ώριμο αίτημα για τους Ναυτεργάτες της Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Η συνειδητή και εσκεμμένη απουσία τους δείχνει ότι επέλεξαν να διευκολύνουν την πλειοψηφία της ΠΝΟ στον χειρισμό της υπογραφής της ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις αλλά και την απόρριψη μιας σειράς δίκαιων αιτημάτων. Εννοείται το μόνο Σωματείο που έμεινε να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των Ναυτεργατών ήταν η ΠΕΝΕΝ καθώς και ο Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Κατά τα λοιπά έχουν το απύθμενο θράσος να μιλούν για αγώνα ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντά του!!!

Για άλλη μια φορά τους παραδίδουμε στην κρίση των Ναυτεργατών και κυρίως των κλάδων που δηλώνουν ότι αντιπροσωπεύουν……..

Για την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                         Κροκίδης Νικόλαος

 

 

ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

-          ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!! ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ!! ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!

-          ΣΩΡΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ!!

-          ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ!!! – ΆΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ!!!

-          Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ!!! – ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΌΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΕΝΕΝ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ!!!

-          ΥΠΟ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΕΝ ΟΣΟΙ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ, ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!!

-          ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ.  

-          ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.

Συνάδελφοι όλων των κλάδων,

Η πρόσφατη Ανακοίνωση – Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ σχετικά με το διασπαστικό παρασωματείο όπως προκύπτει από τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αντίστροφη πορεία αυτού του διασπαστικού μορφώματος!

Σημειώνουμε ότι ορισμένα άτομα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το μέλος του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Αλέκος Κάκκος διαδραμάτισαν ένα βρώμικο ρόλο και σε διατεταγμένη αποστολή από καθοδηγητικό κέντρο για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω, εκμεταλλεύτηκαν και αξιοποίησαν την θετική παρέμβαση και πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την ανάγκη ανασύστασης του τοπικού Σωματείου Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου το οποίο λόγω λήξης της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ αλλά και της επαγγελματικής απομάκρυνσης από την γραμμή του πρώην Προέδρου σε συνδυασμό με το καθεστώς τρομοκρατίας που επιβλήθηκε από τους πλοιοκτήτες και τσιράκια στα πλοία της Πορθμειακής γραμμής, στην ουσία για μεγάλο διάστημα δεν υπήρχε τοπική συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Στο πλαίσιο αυτής της πραγματικότητας πολλά μέλη της ΠΕΝΕΝ που εργάζονται στην τοπική γραμμή ζήτησαν την βοήθεια και πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ για την ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία του Σωματείου τους.

Η ΠΕΝΕΝ ως όφειλε ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα των μελών της και ταυτόχρονα σε συνεννόηση με δεκάδες μέλη της έλαβε την σχετική πρωτοβουλία.

Η ΠΕΝΕΝ στην φάση αυτή έθεσε ως προϋπόθεση της ανασύστασης την τροποποίηση του καταστατικού, την θέσπιση της απλής αναλογικής και την αλλαγή μια σειρά άλλων διατάξεων από το παλιό καταστατικό που ήταν παρωχημένες, αντιδραστικές και αναχρονιστικές.

Στην κατεύθυνση αυτή σε συνεννόηση με τα μέλη που έχουν την πρωτοβουλία για την ανασύσταση του Σωματείου συμφωνείται η ΠΕΝΕΝ να αναλάβει να προετοιμάσει το σχετικό σχέδιο το οποίο θα κατατεθεί ακολούθως στην Συνέλευση για έγκριση και στην συνέχεια για επικύρωση στο Πρωτοδικείο της Πάτρας. Στην φάση αυτή ορισμένοι από την ομάδα πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Κάκκο Αλέκο βάζουν το ζήτημα της επέκτασης του Σωματείου όχι μόνο στην τοπική γραμμή αλλά στην Δυτική Ελλάδα, αλλά ακόμη και στα Ιόνια νησιά.  

Ευθύς εξ αρχής η ΠΕΝΕΝ τους δηλώνει ότι επέκταση του Σωματείου στα Ιόνια νησιά θα συνιστούσε πράξη υπονόμευσης, αμφισβήτησης, καπελώματος ενός ιστορικού Σωματείου όπως είναι αυτό της Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και διαπόντιων νήσων, ενώ στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου δεν πρέπει να επιχειρηθεί ούτε εκεί αφού υπάρχει Σωματείο τοπικό Ζακύνθου – Κυλλήνης (το οποίο λειτουργούσε επί μια 20ετία) και η ΠΕΝΕΝ επιδιώκει την επανασύστασή του.

Τονίζει σε αυτήν την ομάδα ότι εάν επιχειρήσουν την γεωγραφική επέκταση στα Ιόνια νησιά, αυτό θα είναι αιτία σύγκρουσης και πολέμου πριν από όλα με την ίδια την ΠΕΝΕΝ ενώ θα προκαλέσει και την ευρύτερη αντίδραση και άλλων συνδικαλιστικών Σωματείων.

Τα μέλη αυτά όπως αποκαλύπτεται στην συνέχεια είχαν ήδη επαφές, σύνδεση και αποδοχή από το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και Πρόεδρο του Ε.Κ.Πάτρας η οποία με την νομική υπηρεσία του Ε.Κ.Πάτρας τους είχαν ήδη φτιάξει δικό της καταστατικό το οποίο κάλυπτε πλήρως τις διασπαστικές κινήσεις τους, χωρίς να ενημερώσουν την ηγεσία της ΠΕΝΕΝ.

Ταυτόχρονα την ίδια περίοδο συνδέονται και συντονίζονται με το πρόσωπο το οποίο δηλώνει Μηχανοδηγός – Μηχανικός ο οποίος αναλαμβάνει να τους εκπροσωπεί, να τους αντιπροσωπεύει και σε καθημερινή βάση μαζί του κάνουν συσκέψεις και επισκέψεις σε πλοία στον Πειραιά, στην Ραφήνα, την Κυλλήνη, την Πάτρα και άλλα λιμάνια για την εγγραφή νέων μελών αλλά και για την ενημέρωση των σκοπών τους.

Το πρόσωπο αυτό δηλώνει πολιτικά ότι προέρχεται από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ και με την διάσπασή του ακολουθεί τον γνωστό για τις ακροδεξιές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές του απόψεις Άδωνη Γεωργιάδη του οποίου, όπως αναφέρει σε κάθε συνάντηση, ήταν συνεργάτης όσο αυτός ήταν Υφυπουργός Ναυτιλίας στην συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ως Υφυπουργός Ναυτιλίας υπηρέτησε ως το πιο πιστό μαντρόσκυλο την πολιτική των ΣαμαροΒενιζέλων και ταυτόχρονα με τις πράξεις και τις ενέργειές του απέδειξε ότι ανήκει στο πολιτικό προσωπικό που εξυπηρετεί την πολιτική της ανταγωνιστικότητας του εφοπλιστικού κεφαλαίου ενώ φάνηκε αδίστακτος ενάντια στους Ναυτεργάτες και τα προβλήματά τους.

Το πρόσωπο αυτό το εμφανίζουν επί των δημοσίων σχέσεων του Σωματείου τους, δηλώνουν ότι θα τον προσλάβουν και επίσημα με αυτήν την ιδιότητα ενώ ο ίδιος δηλώνει ως ειδικός με την ναυτιλία και αναπαράγει την θεωρία ότι επιβάλλεται η συνένωση όλων των κλάδων των πληρωμάτων σε κοινό και ενιαίο Σωματείο, ότι ο ίδιος, με τις σχέσεις και τις γνωριμίες του, στο διασπαστικό αυτό σχέδιο θα βοηθήσει τα μέγιστα ενώ έχει εξασφαλισμένη και την συναίνεση του πολιτικού του χώρου ο οποίος σύντομα θα αναλάβει και την διακυβέρνηση της χώρας!!!

Μάλιστα δηλώνει ότι αυτός είναι ο συντάκτης των εμετικών και διασπαστικών ανακοινώσεων του παρασωματείου, ενώ υπόσχεται ρουσφέτια και διευκολύνσεις επί παντός επιστητού, ακόμη και μεταθέσεις στρατιωτών, και με τον τρόπο αυτό φιλοτεχνεί ένα προφίλ παντογνώστη, ειδικού περί της ναυτιλίας ο οποίος είναι διατεθειμένος να συμβάλει με κάθε τρόπο για την επίτευξη των διασπαστικών σκοπών και σχεδίων και στην ουσία ανακηρύσσεται σε καθοδηγητή της διασπαστικής κίνησης.

Στο μεταξύ η ομάδα η οποία έχει την ευθύνη για την ανασύσταση του Σωματείου παίζει πλέον τον εκτελεστικό ρόλο στην βρώμικη δουλειά με αποκορύφωμα το σχέδιο καταστατικού της ΠΕΝΕΝ το οποίο πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων, το πλαίσιο ανασύστασης του Σωματείου όπως είχε συμφωνηθεί εγκαταλείφτηκε, ενώ στην ομάδα προστίθενται άτομα τα οποία έχουν απομακρυνθεί κακήν κακώς από την ΠΕΝΕΝ και μάλιστα ένας εξ αυτών για χρυσαυγίτικη, απεργοσπαστική και διασπαστική δράση και μάλιστα με βασικό πληροφοριοδότη τον Αλέκο Κάκκο!!!

Από την μέρα της Συνέλευσης για την τροποποίηση του καταστατικού η ομάδα αυτή ξεκόβει οριστικά από την ΠΕΝΕΝ, ακολουθεί διχαστική – διασπαστική πορεία, είναι σε αντίθεση και σύγκρουση με την ΠΕΝΕΝ και τις αρχές της, δεν ενημερώνει σε τίποτα την Διοίκηση του Σωματείου μας και λειτουργεί με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του καθοδηγητικού κέντρου που αναφέραμε πιο πάνω.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι δυο μήνες μετά την εκλογή της λεγόμενης Διοίκησης, η ΠΕΝΕΝ δεν έχει επίσημα πληροφορηθεί για την συγκρότηση του Δ.Σ, την εκλογή του Προεδρείου της, την εκλογή αντιπροσώπων στο Ε.Κ.Πάτρας. Αυτά στέλνονται επιλεκτικά στην ΠΝΟ ενώ η ομάδα που παρουσιάζεται ως νέα διοίκηση επισκέπτεται τον Χαλά στην ΠΝΟ και σύμφωνα με τον Γ.Γ της ΠΝΟ και άλλους εκπροσώπους των Σωματείων αυτός τους διαβολόστειλε αρνούμενος να συζητήσει τις απαιτήσεις τους για εκπροσώπηση στην ΠΝΟ και άλλα διάφορα που ζητούσαν.  

Παρά ταύτα οι ίδιοι ισχυρίζονται και ψιθυρολογούν ότι ο Χαλάς είναι πίσω τους, η ΠΝΟ τους στηρίζει και έχουν διαβεβαιώσεις για αγαστή συνεργασία, μάλιστα ισχυρίζονται ότι θα συγκροτήσουν αμειβόμενο – επαγγελματικό Προεδρείο με ασφάλιση στο ΝΑΤ και άλλες τέτοιες μπουρδολογίες για να εξαπατήσουν ναυτεργάτες που δεν είναι ακόμη πληροφορημένοι για τα γεγονότα όπως αυτά εξελίσσονται.

Η δημόσια παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ δίνει οριστικό τέλος στα βρώμικα αυτά σχέδια και αμέσως μετά αρχίζει η αντίστροφη πορεία.

Μετά την παρέμβασή μας (είχε προηγηθεί η καταγγελία σε συνεργασία με την ΠΕΝΕΝ του τοπικού Σωματείου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και του αντιπροσώπου στην ίδια γραμμή) υπάρχει βροχή και καταιγισμός παραιτήσεων!! Ενδεικτικά σημειώνουμε την παραίτηση του Γ.Γ του Σωματείου, τις παραιτήσεις μελών του Δ.Σ, «αντιπροσώπων» προς την ΠΝΟ αλλά και αντίστοιχα αντιπροσώπων προς το Ε.Κ.Πάτρας!!!

Παράλληλα δεκάδες μέλη της ΠΕΝΕΝ με πρωτοβουλία της υπογράφουν δηλώσεις αποχώρησης και διαγραφής από το διασπαστικό Σωματείο ενώ η κίνηση της ιστορικής μας Ένωσης στο θέμα αυτό είναι σε πλήρη εξέλιξη όχι μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη στον Πειραιά και σε άλλες περιοχές αλλά κυρίως στην Πάτρα, στην Κυλλήνη – Ζάκυνθο – Κεφαλονιά και πρωτίστως μέσα στην ίδια την γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

Για τον σκοπό αυτό είναι επίσης σε εξέλιξη η πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου Κυλλήνης – Ζακύνθου που υπήρχε και λειτουργούσε επί δύο δεκαετίες!

Το τσάκισμα αυτής της βρώμικης διασπαστικής υπόθεσης θα πρέπει να αποτελέσει μάθημα προς κάθε κατεύθυνση για το μέλλον.

Ταυτόχρονα η ΠΕΝΕΝ σε συνεννόηση με μέλη της που τους υφάρπαξαν τα ψηφοδέλτια και ψήφισαν αντί για αυτούς, πρόσωπα που αναμειγνύονται στις παράνομες και παράτυπες «εκλογές» που έκαναν κινούνται και σε δικαστικό επίπεδο, ενώ όπως αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ μέλη του Δ.Σ ή άλλων οργάνων του παρασωματείου που δεν θα πειθαρχήσουν στις αποφάσεις θα τεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ υπό διαγραφή.

Επίσης η ΠΕΝΕΝ από την στιγμή που διαπίστωσε την διασπαστική αυτή κίνηση (στην συνέλευση τροποποίησης του καταστατικού) ενημέρωσε την ΠΝΟ και μια σειρά Ναυτεργατικά Σωματεία. Στο σημείο αυτό θέλουμε να υπογραμμίσουμε την θετική στάση της ΠΕΑΘΕΝ που είχε την δική της ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος το πρόβλημα αυτό ανέδειξε με πληθώρα στοιχείων που κατέθεσε για τον σκοπό αυτό ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 25/11/2016.

Στην σχετική συνεδρίαση ομόφωνα αποφασίστηκε η καταγγελία και καταδίκη της διασπαστικής αυτής κίνησης καθώς και οι πρωταγωνιστές και εμπλεκόμενοι στην άθλια αυτή υπόθεση αλλά και η κατηγορηματική δέσμευση όλων ότι αυτή η υπονομευτική κίνηση δεν θα τύχει καμίας αναγνώρισης από πλευράς ΠΝΟ και Ναυτεργατικών Σωματείων. Παράλληλα συμφωνήθηκε ομόφωνα να γίνουν οι αναγκαίες νομικές και δικαστικές ενέργειες εναντίον αυτού του διασπαστικού μορφώματος.

Κλείνοντας απευθύνουμε κάλεσμα στα μέλη μας και τον κλάδο μας όλοι όσοι έχουν γραφτεί μέλη του παρασωματείου να υπογράψουν το κείμενο που διακινείται από την ΠΕΝΕΝ με σκοπό την αποχώρηση και την διαγραφή τους από αυτό.

Η ΠΕΝΕΝ δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της σε συνεργασία με τα μέλη της για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου Ρίου – Αντίρριου – Αιγίου και για τον σκοπό αυτό καλεί τα μέλη και όλους τους Ναυτεργάτες να συμβάλουν και να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.

Τα τοπικά Σωματεία έχουν ρόλο και λόγο ύπαρξης να ασχοληθούν, να αναδείξουν, να προβάλουν και να διεκδικήσουν λύσεις στα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα σε συνεργασία με τα πανελλαδικά κλαδικά Ναυτεργατικά Σωματεία και την Ομοσπονδία. Αφήνουμε σε εκκρεμότητα ορισμένα σημεία του πάζλ αυτής της κίνησης, υπάρχουν κομμάτια που δεν έχουν συμπληρωθεί. Η εξέλιξη των πραγμάτων και το πλήθος των καθημερινών στοιχείων θα μας βοηθήσει να συμπληρώσουμε την πλήρη εικόνα του…………  

 1. Υ.Γ.: Θλιβερή και απαράδεκτη η προσπάθεια των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού να αναμείξουν την ΠΕΝΕΝ στα διασπαστικά αυτά σχέδια, αποδείχνουν όμως για πολλοστή φορά πόσο απομονωμένοι και αποξενωμένοι είναι από τους κλάδους που υποτίθεται εκπροσωπούν. Η μόνη αναφορά τους είναι να στοχοποιήσουν την ΠΕΝΕΝ λόγω εμπλοκής προσώπου που είναι μέλος του Δ.Σ της Ένωσής μας. Ξεχνούν όμως ότι αυτός προέρχεται από μεταγραφή από τις γραμμές του ΠΑΜΕ με το οποίο ήταν υποψήφιος δυο φορές στις εκλογές της ΠΕΝΕΝ ενώ στις τελευταίες αρχαιρεσίες μας ο επικεφαλής τους έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια να τον έχει πάλι μαζί του!! Όμως εάν πιστεύουν ότι θα ψαρέψουν στα θολά νερά της λασπολογίας και της συκοφαντίας, μάλλον το θέμα δεν προσφέρεται για τέτοιες ανόητες, εμπαθείς και κακόγουστες αποπροσανατολιστικές κινήσεις!!!
 2. Υ.Γ.: Είναι αναμφισβήτητη η εμπλοκή της Προέδρου του Ε.Κ.Πάτρας και στελέχους της ΠΑΣΚΕ σε αυτήν την διασπαστική κίνηση, αφού γνώριζε άριστα τις παρατυπίες και παρανομίες που συντελέστηκαν στην εκλογική διαδικασία, παρά ταύτα προσπάθησε να τις καλύψει και να τις νομιμοποιήσει. Προφανώς υπερίσχυσε ο υπέρ πάντων αγώνας για τα ψηφαλάκια, δηλαδή για την δημιουργία επίπλαστων συσχετισμών στο Ε.Κ.Πάτρας. Για τον σκοπό αυτό τους διέθεσαν γραφείο στο Ε.Κ.Πάτρας, τους στήριξαν με νομική και συνδικαλιστική βοήθεια κ.α. Οι παρατάξεις και οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις που λειτουργούν στα πλαίσια του Ε.Κ.Πάτρας πρέπει όχι μόνο να πάρουν θέση αλλά και να επιβάλουν την νομιμότητα ακυρώνοντας τις αυθαιρεσίες και τις παρατυπίες που έγιναν στην εκλογική διαδικασία του Σωματείου αυτού. Ενδεικτικά υπογραμμίζουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος μελών που φέρονται ως εγγεγραμμένοι και ψηφίσαντες δεν έχουν καμία σχέση με την γεωγραφική έδρα του Σωματείου (δηλαδή Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων) αλλά έχουν τόπο γέννησης, κατοικίας και εργασίας την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, την Ξάνθη – Κομοτηνή, Αθήνα – Πειραιά!!!

 

Πειραιάς 28/11/2016                                    

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης   Κροκίδης   Νικόλαος

 

 

*******/******

 

-ΑΝΤΙΡΡΙΟ.jpg 

Η ΠΕΝΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙ  ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ                      

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες όλων των κλάδων,

Με αφορμή την συγκρότηση του Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θέλει να επισημάνει τα παρακάτω:

Για όσους γνωρίζουν τις εξελίξεις με το πρώην Σωματείο Ναυτεργατών Ρίου – Αντιρρίου και Αιγίου εξ αιτίας της απομάκρυνσης (εργασιακά) του πρώην Προέδρου του τοπικού Σωματείου από την εν λόγω Πορθμειακή γραμμή αλλά και για το γεγονός ότι είχε επιβληθεί ένα ιδιότυπο καθεστώς τρομοκρατίας, απειλών και εκβιασμών, είχε λήξει προ καιρού η θητεία της απερχόμενης Διοίκησης χωρίς να προχωρήσει η διαδικασία για νέες αρχαιρεσίες και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μπροστά στον κίνδυνο διάλυσης του τοπικού Σωματείου μια σειρά μέλη της ΠΕΝΕΝ που εργάζονται ή και έχουν αποχωρήσει από τα πλοία της γραμμής απευθύνθηκαν στην ΠΕΝΕΝ με σκοπό να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του τοπικού Σωματείου.

Για τον σκοπό αυτό δρομολογήθηκε από τον περασμένο Ιούνη η διαδικασία διορισμού προσωρινής Διοίκησης, η τροποποίηση του καταστατικού και η κάθοδος σε νέα εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Με απεύθυνση μελών που πήραν την πρωτοβουλία αυτή, ζητήθηκε από την ΠΕΝΕΝ να συντάξει σχέδιο καταστατικού το οποίο να περιέχει μια σειρά σύγχρονες και δημοκρατικές διαδικασίες και διατάξεις και το Σωματείο να επεκτείνει την γεωγραφική του αναφορά Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου και Δυτικής Ελλάδας.

Για τον σκοπό αυτό στα τέλη του Ιούλη 2016 με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ τους δόθηκε αυτό το καταστατικό προκειμένου να το καταθέσουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε για τον σκοπό αυτό. Ευθύς εξ αρχής τους επισημάνθηκε από την ΠΕΝΕΝ να μην επιχειρήσουν την επέκταση του Σωματείου προς τα Ιόνια νησιά διότι η κίνηση αυτή θα συνιστούσε ευθεία αντιπαράθεση με την ΠΕΝΕΝ αλλά και το τοπικό Σωματείο Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, το οποίο επί 55 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με δράση, αγώνες και τεράστια συμβολή στα τοπικά προβλήματα.  

Έκτοτε η ομάδα αυτή στην οποία φέρεται επικεφαλής ο Αλέκος Κάκκος, μέλος του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ, έπαψαν να έχουν οποιαδήποτε επαφή, σχέση, σύνδεση και επικοινωνία με την ΠΕΝΕΝ.

Όπως πληροφορηθήκαμε το σχέδιο καταστατικού που κατέθεσαν και «ψήφισαν» στην Συνέλευση ήταν σχέδιο που τους είχε επιδοθεί από την Πρόεδρο του Ε.Κ. Πάτρας και μέσα από μια παράτυπη και παράνομη διαδικασία υποτίθεται ότι τελικά εγκρίθηκε το νέο καταστατικό το οποίο έχει ως τίτλο «Σύλλογος Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων».

Στην φάση αυτή η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ επεσήμανε την ευθύνη του μέλους του Δ.Σ Αλέκου Κάκκου ότι με τις ενέργειες αυτές μπαίνει σε τροχιά σύγκρουσης με το Σωματείο, παραβιάζει βασικές καταστατικές αρχές και τους σκοπούς του Σωματείου και του απεύθυνε προειδοποίηση για τις συνέπειες των πράξεών του.

Ο ίδιος και ορισμένα μέλη της ομάδας που φέρονται ως εκλεγέντες στο νέο Δ.Σ του ανωτέρω Σωματείου αγνόησαν αυτήν την θέση της ΠΕΝΕΝ. Κινήθηκαν και κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με τις αποφάσεις του Δ,Σ της ΠΕΝΕΝ, εξακολουθούν να γράφουν μέλη όλων των ειδικοτήτων και μάλιστα με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο όποιος έχει ναυτολογηθεί κατά το παρελθόν στην Πάτρα ή πρόκειται στο μέλλον να εργαστεί εκεί, γίνεται μέλος……

Στην πραγματικότητα η κίνηση αυτή και οι δυνάμεις που πατρονάρουν, κατευθύνουν και καθοδηγούν την συγκεκριμένη ομάδα, δηλώνουν ανοιχτά τους διασπαστικούς στόχους τους, επιχειρούν να ψαρέψουν στα θολά νερά της διαμαρτυρίας και της δυσαρέσκειας που αναμφισβήτητα υπάρχει στις γραμμές μεγάλης μερίδας Ναυτεργατών. Η απεύθυνσή τους είναι κυρίως στον κλάδο των κατωτέρων πληρωμάτων (Ναύτες, Θαλαμηπόλοι, Μηχανοδηγοί και Μάγειροι) ενώ αντίστοιχη είναι και η σύνθεση της Διοίκησης. Ισχυρίζονται ότι ήδη έχουν γράψει πάνω από 400 μέλη έως τώρα.

Στο τελευταίο Συμβούλιο της ΠΕΝΕΝ που συγκλήθηκε για τον σκοπό αυτόν, ξεκαθαρίστηκε με τρόπο σαφή προς το μέλος του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ Κάκκο Αλέκο ότι εάν δεν προχωρήσει αμέσως σε τροποποίηση του καταστατικού και την διαγραφή των Ιονίων νήσων, θα ενεργοποιηθεί το καταστατικό και οι κυρώσεις που αυτό προβλέπει. Έπειτα από συστηματική κωλυσιεργία η απάντηση που δόθηκε στην ΠΕΝΕΝ είναι αρνητική.

Το γεγονός αυτός επιβάλει στο ιστορικό μας Σωματείο να παρέμβει δημόσια και να καλέσει όποιο μέλος της ΠΕΝΕΝ αλλά και ευρύτερα του κλάδου μας έχει κάνει εγγραφή – προφανώς λόγω παραπληροφόρησης – να ζητήσει την άμεση διαγραφή του από αυτό. Καθώς επίσης και όλα τα άλλα μέλη που ανήκουν σε άλλες ειδικότητες ή Σωματεία να αποχωρήσουν, να ενισχύσουν και να μαζικοποιήσουν με όλες τις δυνάμεις τους τα πρωτοβάθμια κλαδικά Πανελλαδικά Σωματεία, να αναδείξουν τα προβλήματα και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο σε μια κοινή αγωνιστική συσπείρωση για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τους Ναυτεργάτες.

Να απορρίψουν και να ματαιώσουν κάθε κίνηση, απόπειρα και πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στην υπονόμευση και διάσπαση του Ναυτεργατικού κινήματος, να βάλουν φραγμό στα σχέδια των εφοπλιστών και της κυβέρνησης να διαλύσουν τον θεσμό των ΣΣΕ και να καταστρέψουν το θεσμικό πλαίσιο των ΣΣΕ, των εργασιακών σχέσεων και ευρύτερα των θεσμοθετημένων δικαιωμάτων μας.

Η διάσπαση αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και των εφοπλιστών και όσοι παίζουν τέτοια άθλια παιχνίδια πρέπει να απομονωθούν και στην πράξη να αχρηστεύσουν αυτούς τους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Ειδικότερα για την γραμμή της Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και διαπόντιων νησιών η ΠΕΝΕΝ ενημέρωσε και συνεργάστηκε με το τοπικό Σωματείο, το οποίο κατήγγειλε με ανακοίνωση αυτές τις μεθοδεύσεις, όπως επίσης και αντιπρόσωπος της ΠΕΝΕΝ στην ίδια γραμμή.

Επίσης πληροφόρησε και μια σειρά Ναυτεργατικά Σωματεία για τις εξελίξεις αυτές ενώ το θέμα πρέπει άμεσα να απασχολήσει και την Διοίκηση της ΠΝΟ.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας η λεγόμενη Διοίκηση αυτού του Σωματείου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΝΟ ενώ επίσης επιλεκτικά έως και σήμερα την συγκρότηση σε σώμα και την εκλογή Προεδρείου την έχει αποστείλει μόνο στην ΠΝΟ….

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην συνάντηση αυτή ζήτησαν οικονομική ενίσχυση από την Ομοσπονδία…. και την συμμετοχή αντιπροσώπων στην ΠΝΟ….

Σημειώνουμε ότι από την έγκριση του απαράδεκτου καταστατικού στην Συνέλευσή τους ουδεμία επαφή, σχέση, επικοινωνία υπάρχει μεταξύ της ομάδας αυτής και της ΠΕΝΕΝ, η οποία ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι η ενέργεια αυτή εξελίσσεται σε διασπαστική και υπονομευτική για τα συμφέροντα του κλάδου και συνολικά των Ναυτεργατών.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε άριστα ότι στην εκλογική τους διαδικασία υπήρξαν σωρεία παρατυπιών και παρανομιών ενώ και αυτό το καταστατικό το οποίο υποτίθεται ότι ισχύει το έχουν κάνει ήδη κουρελόχαρτο!!!

Σημειώνουμε ότι στο εν λόγω Σωματείο εξελέγησαν και πρόσωπα τα οποία έχουν αποδεδειγμένη απεργοσπαστική και αντιεπαγγελματική δράση στους τελευταίους αγώνες και κινητοποιήσεις και βρήκαν στέγη στο παραπάνω παρασωματείο. Εκπρόσωπος φέρεται Μηχανοδηγός στην ειδικότητα ο οποίος δηλώνει πρώην σύμβουλος – συνεργάτης του Άδωνη Γεωργιάδη ενώ ορισμένα άτομα από αυτούς δεν κρύβουν την συμπάθειά τους προς την χρυσαυγίτικη εγκληματική – δολοφονική οργάνωση!!!

Την ίδια στιγμή που τα προβλήματα οξύνονται στην Πορθμειακή γραμμή, η Διοίκηση του νέου Σωματείου αδρανεί προκλητικά και περί άλλων τυρβάζει. Το γεγονός αυτό τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Αφήσαμε για το τέλος να σχολιάσουμε το περιεχόμενο πρόσφατης ανακοίνωσης των τριών Σωματείων του κομματικού συνδικαλισμού οι οποίοι μέσα στην παραζάλη της αντιΠΕΝΕΝ κατεύθυνσης θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να λασπολογήσουν για πολλοστή φορά χρεώνοντας στην ΠΕΝΕΝ σχέδια διάσπασης, υπονόμευσης των ΣΣΕ και άλλων αθλιοτήτων.

Η θέση της ΠΕΝΕΝ ήταν και θα είναι σταθερά και στο μέλλον θέση αρχών και υπεράσπισης των αξιών του ταξικού αγωνιστικού κινήματος.

Πειραιάς 16/11/2016

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                       Κροκίδης Νικόλαος

 

 

Σχόλιο της ΠΕΝΕΝ προς τα μέλη του Συλλόγου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στήριξε την προσπάθεια για την αναδιοργάνωση του Σωματείου Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου από την πρώτη στιγμή πιστεύοντας στον ρόλο και την συμβολή που μπορεί και πρέπει να έχει στα τοπικά πλαίσια για τα προβλήματα που απασχολούν και ταλανίζουν τους Ναυτεργάτες στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό κατέθεσε σχέδιο τροποποιημένου καταστατικού στην βάση ότι το σωματείο θα είναι Ρίου – Αντιρρίου και Δυτικής Ελλάδας.

Από την αρχή ξέκοψε, ξεκαθάρισε και με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο έθεσε υπόψη των συναδέλφων στο Ρίο – Αντίρριο ότι αντιτάσσεται σε όποια κίνηση και προσπάθεια επέκτασης του Σωματείου στα γεωγραφικά όρια των Ιονίων νήσων, αφού όπως είναι γνωστό στην Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – διαπόντια νησιά λειτουργεί το τοπικό Σωματείο επί δεκαετίες και το οποίο έχει την δική του ξεχωριστή και θετική συμβολή στα εργασιακά προβλήματα των Ναυτεργατών, ενώ ταυτόχρονα έχει αξιόλογη αγωνιστική συνεισφορά στο ευρύτερο πεδίο του Ναυτεργατικού κινήματος.

Είναι προφανές ότι οι συνάδελφοι που είχαν την πρωτοβουλία αυτή αγνόησαν τις επανειλημμένες παραινέσεις της ΠΕΝΕΝ.

Από αυτήν την άποψη έχουν και την αποκλειστική ευθύνη για την πορεία τους.

Αναλυτικά η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θα τοποθετηθεί μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ το οποίο θα συνέλθει για τον σκοπό αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες.

 

Έντονη και δικαιολογημένη αντίδραση για τον Σύλλογο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων

kerkyra_somateio.JPG

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι ο τοπικός Σύλλογος Ναυτεργατών Πατρών και Πορθμείων Ρίου – Αντιρρίου και Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος» μετονομάστηκε σε Σύλλογο Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία και ενέργεια η οποία θέτει αντικειμενικά και ξεκάθαρα την πρόθεση αυτών που οργάνωσαν αυτό το Σωματείο, σε ανοιχτή υπονόμευση και αμφισβήτηση της διαχρονικής αλλά και της σημερινής ύπαρξης, λειτουργίας και δράσης του τοπικού μας Σωματείου Μηχανικών και Κατ. Πληρωμάτων

Μ/S και Π/Θ κοντινών αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» το οποίο για πάνω από 50 χρόνια διαδραματίζει σημαντικό αγωνιστικό ρόλο στα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν τους Ναυτεργάτες της Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας αλλά και των Ναυτικών που απασχολούνται σε διάφορους τύπους πλοίων σε Κέρκυρα - Λευκίμη, Ηγουμενίτσα και διαπόντια νησιά.

Στην πραγματικότητα οι διοργανωτές αυτού του κατασκευάσματος επιχειρούν την διάσπαση του Σωματείου μας με την επέκταση της γεωγραφικής κάλυψης προς όλα τα Ιόνια νησιά της χώρας μας.

Είναι για μας άξιο απορίας και αναπάντητο ερωτηματικό ποιες δυνάμεις (πολιτικές και συνδικαλισιτικές) στήριξαν ή ενθάρρυναν αυτό το διασπαστικό σενάριο.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι οι οργανωτές αυτού του διασπαστικού Σωματείου επιχειρούν και αλιεύουν μέλη όλων των ειδικοτήτων όχι μόνο από την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά αλλά από όλη την χώρα και πρωτίστως από την Ακτοπλοΐα.

Από αυτήν την σκοπιά διαπιστώνουμε ότι σε αυτήν την διασπαστική κίνηση γίνεται προσπάθεια να γράψουν μέλη Ναύτες, Θαλαμηπόλους, Μάγειρους, Μηχανοδηγούς και Μηχανικούς.

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω προκύπτει άμεσα σημαντικός λόγος να παρέμβουν και τα κλαδικά πανελλαδικά ναυτεργατικά Σωματεία σε αυτήν την εξέλιξη καθώς και η ΠΝΟ την οποία ποικιλοτρόπως εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν στην ψιθυρολογία τους μέλη του εν λόγω σωματείου.

Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση και τα μέλη του Σωματείου Μηχανικών και Κατ. Πληρωμάτων Μ/S και Π/Θ κοντινών αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν και θα αντιταχθούν με όλες τις δυνάμεις τους σε οποιαδήποτε απόπειρα διασπαστικής κίνησης που θέτει σε κίνδυνο ή σε αμφισβήτηση την αυτοτελή ύπαρξη, τον ρόλο, την λειτουργία και την δράση του Σωματείου μας.

Για τον σκοπό αυτό η Διοίκηση του Σωματείου μας πρόκειται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας προκειμένου να συζητήσει και να πάρει σχετικές αποφάσεις, εξετάζοντας και την νομική υπόσταση όπως αυτή προκύπτει από το καταστατικό του ανωτέρω Σωματείου…

Καλούμε τα μέλη μας να αποκρούσουν και να απορρίψουν κάθε προσπάθεια διάσπασης του Σωματείου μας, να υπερασπιστούν την αυτόνομη και αυτοτελή του δράση και να βάλουν φραγμό σε οποιαδήποτε διασπαστική κίνηση.

Χρειάζεται και επιβάλλεται μέσα από την διαφορετικότητα και τον δημοκρατικό διάλογο των μελών μας να ενισχύσουμε την ενότητα, την συσπείρωση, την μαζικότητα και την αγωνιστική δράση του Σωματείου και με αυτόν τον τρόπο να καταστήσουμε πιο αποτελεσματικό τον αγώνα μας τόσο για τα τοπικά προβλήματα όσο και τα γενικότερα που απασχολούν το σύνολο των Ναυτεργατών.

Όσοι και όποιοι «ονειρεύονται» το καπέλωμα, την υπονόμευση και την διάλυση του Σωματείου μας δηλώνουμε ότι θα αποτύχουν οικτρά.

 

Για την Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                               ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

********

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΤΙΚΑΡΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

 

Όπως είναι γνωστό σε αρκετούς συναδέλφους, πρόσφατα ο τοπικός Σύλλογος Ναυτεργατών Πατρών και Πορθμείων Ρίου – Αντιρρίου και Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος» με τροποποίηση του καταστατικού του επέκτεινε την γεωγραφική του θέση συμπεριλαμβάνοντας μέσα τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων.

IMG_1.jpg

Με αφορμή αυτό το γεγονός θέλω να καταστήσω σαφή την θέση μου για το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί η επέκταση αυτού του Σωματείου με εγγραφή μελών και στην περιοχή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και διαπόντιων νησιών.

Για τον σκοπό αυτό επιχειρείται από ορισμένα μεμονωμένα άτομα, προφανώς από αφέλεια, άγνοια ή και δυσαρέσκεια προς την Διοίκηση του τοπικού Σωματείου να γραφτούν στο παραπάνω Σωματείο.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξ αρχής, όπως εξάλλου με σαφήνεια τόνισε και η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, ότι η ύπαρξη, η λειτουργία και η δράση του τοπικού Σωματείου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας απετέλεσε και αποτελεί ένα χρήσιμο και αναντικατάστατο εργαλείο στα χέρια των Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και διαπόντιων νησιών για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους ενώ η πλούσια 50χρονη αγωνιστική του δράση αποδεικνύει ότι και στις σημερινές συνθήκες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για τα δικαιώματα αυτών των Ναυτεργατών.

Κατά συνέπεια οποιαδήποτε προσπάθεια ή απόπειρα υπονόμευσης, αμφισβήτησης και ακύρωσης του τοπικού μας Σωματείου από όποιες δυνάμεις και αν επιχειρηθεί, με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο και πρέπει στην κατεύθυνση αυτή να βρεθούν σύσσωμοι οι Ναυτεργάτες που εργάζονται σε όλα τα πλοία στην Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα και στα διαπόντια νησιά.

Πρωτοβουλίες, κινήσεις και ενέργειες για την διάσπασή του οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε και να τις απομονώσουμε με τον πιο σαφή τρόπο.

Η διαφωνία και η δυσαρέσκεια προς την Διοίκηση του τοπικού Σωματείου πρέπει να αντιμετωπισθεί στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας του Σωματείου και όχι με όρους υπονόμευσης της ύπαρξης του ίδιου του Σωματείου.

Είναι προφανές ότι στις σημερινές συνθήκες για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ναυτεργάτες από την εφοπλιστική αυθαιρεσία και την αντιναυτεργατική κυβερνητική πολιτική, χρειάζεται και επιβάλλεται η συνεργασία, ο συντονισμός και η κοινή δράση όλων των τοπικών Σωματείων, η συνεργασία τους με τα πανελλαδικά Σωματεία, όπως είναι η ΠΕΝΕΝ, αλλά και η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην ΠΝΟ ώστε αυτή να ανταποκριθεί στον ρόλο και την αποστολή της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των Ναυτεργατών.

Πειραιάς 30/10/2016

Βασίλης Πιτικάρης

Μέλος του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

Αντιπρόσωπος σε Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα και διαπόντια νησιά

 

**************

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΕΝ

Με πρωτοβουλία συναδέλφων που αποτελούν την Επιτροπή πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του Σωματείου Ζακύνθου – Κεφαλλονιάς και Κυλλήνης πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2016 συνάντηση με το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ.

Η ομάδα πρωτοβουλίας των Συναδέλφων επέδωσε στο Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ αναλυτικό υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παραπάνω γραμμή.

Επίσης ανακοίνωσαν και ενημέρωσαν το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την ανάγκη ανασυγκρότησης του τοπικού Σωματείου που αποτελεί, όπως δήλωσαν, άμεση αναγκαιότητα προκειμένου αυτό να αποτελέσει την οργανωμένη δύναμη στην τοπική γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ναυτεργατών.

Επίσης επισήμανε ότι η διάλυση του τοπικού Σωματείου Ζακύνθου – Κυλλήνης όλα τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε όξυνση των προβλημάτων.

Οι Συνάδελφοι της Επιτροπής πρωτοβουλίας υπογράμμισαν ιδιαίτερα την θετική, σταθερή, συνεπή και αγωνιστική στάση της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, αναφέροντας ότι είναι το μοναδικό Ναυτεργατικό Σωματείο που αγωνίστηκε και αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους τα τελευταία χρόνια.

Ζήτησαν επίσης από την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ να συμβάλει και να βοηθήσει στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και την δημιουργία του νέου Σωματείου.

Το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ δήλωσε στην ομάδα πρωτοβουλίας ότι θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να παλεύει για τα δίκαια αιτήματα των Ναυτεργατών στην γραμμή Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλλονιάς ενώ θα εντείνει και θα πολλαπλασιάσει τις αγωνιστικές της δράσεις και πρωτοβουλίες για την επίλυση αυτών των προβλημάτων τους.

Η ανασυγκρότηση και δημιουργία του νέου Σωματείου (το θέμα αυτό μαζί και με άλλα ζητήματα που αφορούν διάφορες Πορθμειακές γραμμές) θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο επόμενο Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ όπου θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Για ευνόητους λόγους αποφεύγουμε σε αυτήν την φάση να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα των Συναδέλφων που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την ανασυγκρότηση του Σωματείου Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλλονιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 07:26
 • Τελευταια
 • Δημοφιλή