Σήμερα: 21/04/2025
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2025 12:01

Με επιτυχία έγινε η απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Γράφτηκε από τον

εικόνα_Viber_2025-04-10_06-27-37-805.jpg

 

Είμαστε το μοναδικό Σωματείο που κάνει συγκεντρώσεις των πληρωμάτων στις απεργίες!

ΠΝΟ: Κηρύσσει απεργίες και τις υπονομεύει.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ χθες το πρωί στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Απεργοί μέλη του πληρώματος καταστρώματος ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ και έλαβαν μέρος στην συγκέντρωση.

Μιλώντας στην συγκέντρωση ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ αναφέρθηκε στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην χώρα μας από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου η οποία είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο δόγμα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων που ολοένα και περισσότερο μεγεθύνουν τα κέρδη τους ως αποτέλεσμα της αύξησης του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων, του αντεργατικού θεσμικού πλαισίου και των διαδοχικών προνομίων που τους προσφέρει η κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε στα κέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών, των επιχειρήσεων στην ενέργεια και το λιανικό εμπόριο που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Αντίθετα η αντιλαϊκή αυτή πολιτική για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα επιφυλάσσει την συνέχιση της λιτότητας, της φοροληστείας, των ιδιωτικοποιήσεων, των πλειστηριασμών, των χαμηλών μισθών και συντάξεων και των πενιχρών αυξήσεων που καταβροχθίζονται από τον πληθωρισμό και την εκρηκτική άνοδο της ακρίβειας στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

Αυτή η κανονικότητα που μας σερβίρει η κυβέρνηση οδηγεί συνεχώς σε νέα βάρη εναντίον του λαού με αποτέλεσμα να εντείνει την κοινωνική ανισότητα.

Αυτή την πολιτική οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούν να την ανατρέψουν και αυτό αποτελεί αναγκαίο όρο για να βελτιώσουν τους μισθούς, τις συντάξεις και το βιοτικό τους επίπεδο…

Αναφερόμενος στο χώρο της Ναυτιλίας και της Ναυτεργασίας μεταξύ των άλλων σημείωσε:

Εδώ στον χώρο μας ίσως πιο ανάγλυφα από πουθενά αλλού καθρεφτίζεται αυτή η βαθιά ταξική πολιτική τους.

Από την μια οι εφοπλιστές που σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ κερδοφορίας και από την άλλη οι Ναυτεργάτες τα προβλήματα των οποίων συνεχώς αυξάνονται και οξύνονται.

ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία και στα Φ/Γ – Δ/Ξ μικρών αποστάσεων έχουν να υπογραφούν από το μακρινό 2010, τα εργασιακά και θεσμικά προβλήματα που συνδέονται με την επάνδρωση, την οργανική σύνθεση με τα ωράρια εργασίας, τις ώρες ανάπαυσης, με την εντατικοποίηση, την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων μαζί για πολλά – πολλά χρόνια και τα κοινωνικο-ασφαλιστικά ζητήματα παραμένουν άλυτα.

Για την κατάσταση αυτή πέρα από τις ευθύνες εφοπλιστών – κυβέρνησης ίδιες και μεγαλύτερες είναι και της ΠΝΟ, η οποία πριν και τώρα πορεύεται σε μια επιζήμια για τα Ναυτεργατικά συμφέροντα και δικαιώματα γραμμή. Αυτή του κοινωνικού εταιρισμού, της εργασιακής ειρήνης και της ταξικής συνεργασίας η οποία έχει ως αποτέλεσμα να θάβονται τα δίκαια αιτήματα μας και τα προβλήματα συνεχώς να συσσωρεύονται…

Πρόκειται για μια γραμμή που έφαγε τα ψωμιά της και έχει χρεοκοπήσει πλέον στην συνείδηση των Ναυτεργατών.

Είναι η γραμμή που επιβάλουν οι εφοπλιστές, οι εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες ελέγχουν ασφυκτικά τις δυνάμεις στην ΠΝΟ και κυρίως τον εκάστοτε Γ.Γ. της Ομοσπονδίας ο οποίος είναι ο Δούρειος Ίππος, ή αλλιώς η Πέμπτη Φάλαγγα στις γραμμές των Ναυτεργατών!

Οι εκατοντάδες πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις της ΠΕΝΕΝ τα προηγούμενα χρόνια για τα Ναυτεργατικά προβλήματα την ανέδειξαν στην κορυφή του Ναυτεργατικού και Εργατικού κινήματος της χώρας μας.

Στα χρόνια αυτά ενισχύσαμε τους δεσμούς μας με τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες, αναβαθμίσαμε την οργάνωση μας, ενώσαμε τον κλάδο σε όλα τα καράβια, δείξαμε έναν άλλο δρόμο, αυτού του οργανωμένου αγώνα που βάζει μπροστά τα προβλήματα και τα συμφέροντα των Ναυτεργατών, κόντρα και ενάντια στην εφοπλιστική αυθαιρεσία και την ασυδοσία τους.

Η απεργία μας στα πλοία της Αδριατικής ήταν ένα ποιοτικό άλμα το οποίο κατακτήσαμε μετά από τεράστιες προσπάθειες, επιμονή, καθημερινή δουλειά και σύνδεση με τα μέλη μας δίνοντας αγωνιστικά λύσεις σε δεκάδες καθημερινά προβλήματα που  έχουμε ασχοληθεί την τελευταία δεκαετία και είχαμε αγωνιστική παρέμβαση με αποτέλεσμα να κάνουμε μπλόκο σε περισσότερα από 40 πλοία.

Απόδειξη για την εκτίμηση και εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η ΠΕΝΕΝ στο Ναυτεργατικό και στον εργατικό – αγωνιστικό κόσμο είναι η απήχηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της, τα οποία έχουν καθημερινά πάνω από 100.000 αναγνώστες!!!

Σήμερα οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση και το ΥΕΝ θα έχουν απέναντι τους το πιο οργανωμένο, μαχητικό Σωματείο και την ηγεσία του να λογαριαστούν για τα προβλήματα και την πολιτική τους.

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός και ο Μ. Τσικαλάκης που τον εκπροσωπεί έδειξαν και απέδειξαν τα όρια τους και πλέον βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία.

Έντρομος, πανικόβλητος και βαθιά νυχτωμένος ο αχυράνθρωπος, που έχουν στήσει στην ΠΝΟ οι Έλληνες εφοπλιστές και η ΝΔ, τίποτα δεν πήρε χαμπάρι… από αυτή την εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη δράση της ΠΕΝΕΝ και προσπαθεί απεγνωσμένα να δηλώσει παρόν εστιάζοντας στις σχέσεις με τους εφοπλιστές.

Τις σχέσεις αυτές του τις χαρίζουμε, δεν μας ενδιαφέρουν!!

Συνεχίζουμε με επίκεντρο πάντα τα Ναυτεργατικά και εργατικά προβλήματα, προετοιμάζουμε και οργανώνουμε την επόμενη απεργιακή κινητοποίηση.

Καλούμε τον κλάδο μας και όλους τους Ναυτεργάτες να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και ν’ ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ.

Η Διοίκηση

εικόνα_Viber_2025-04-10_06-27-18-134.jpg

 

εικόνα_Viber_2025-04-10_06-29-34-165.jpg

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή